Sok szellemi fogyatékos választ láttam.Nem is volt türelmem végigolvasni de lehet hogy van közte értelmes lény is.Két szempontból lehet megközelíteni:gyúrós és beteg.Én gyúrok édesapám pedig tíz éve rokkantnyugdíjjas pár éve pedig fekvő beteg és abszolút magatehetetlen.Gyúrás szempontjából semmit sem ér.Ár érték arányban tragédia,gyakran átvernek fiatal gyúrósokat vele.Betegség szempontjából pedig két adag elég egy fekvőbeteg tápanyagellátására az orvosunk szerint.Mi ettől függetlenül pépeset is adunk az öregnek rendesen.Mikor hirtelen megitta az egészet akkor ki is hányta és több rákos beteg ismerősünk nem tudta meginni.Ők elajándékozzák.Kipróbáltam mi vele a gond hiszen alig van benne valami,megkóstoltam.Egyet úgy ahogy tolerálok kettőnél meg már úgy fáj a gyomrom hogy nem tudok felkelni.
Konklúzió:ha beteg emberé akkor lassan kell vele megitatni és néha kell ízesítetlent is venni mert az sima tej ízű.Jobb mint a semmi.Ha gyúrsz akkor ne vedd meg.Vegyél akármilyen olcsó alap tömegnövelőt vagy inkább semmit és ne idd meg a beteg rokonod elől.Neki az élete múlhat a tápanyagon neked az egód.
2014. dec. 8. 14:22
13/17 NSBandita válasza:
És hogy köpködjek egy kicsit.A nagymágocsi öregothonból 200ft/db áron meg lehet venni.Patikában mi 4félért vettünk egy kartonnal mikor elfogyott a közgyógy.Én még nem vettem az öregotthonból,nem is ajánlották de sok embernél láttam már és szinte mindnek onnan van.Több barom issza a teremben mint gondolnátok mert nem olvassák el csak megveszik mert ez JÓ...
2014. dec. 8. 14:28
14/17 Avaon válasza:
Édesapád fekvő beteg? Édesanyám párja meghalt már, sajnos nem tudott küzdeni a betegség ellen. Ezeket a tápszereket kapta mert mást nem tudott enni. Mivel eleve nem kívánja a beteg szervezet az ételt, persze ő sem igazán rajongott érte, semmiért, főleg hogy dialízises volt. Megmaradt, anyukám kidobni nem akarta a két doboznyi tápszert így megeszegette normál étrend mellett. Elég sokat hízott tőle és nem felfújta hanem zsír, háj képződött. Orvosi rendelvényhez kötött volt mind, 15-20e volt egy doboznyi.....csak úgy halkan megkérdem ennyiért szart árulnak? Tegnap vettem a Lildbe egy doboz barackot, az alja penészes volt, ....kereskedőként tudom, hogy a legtöbb húsokat hipoval átmossák....magyarul szart ehetsz olcsóbban is!
2016. aug. 3. 14:06
15/17 anonim válasza:
első mondat a tájékoztatóban:
Jelleg: Magas energiatartalmú, és magas fehérje tartalmú speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer.
GYÓGYÁSZATI CÉLRA SZÁNT - elismétlem, ha esetleg elsőre nem lett volna mindenkinek egyértelmű. Nem arra van, hogy fogyj, nem is arra, hogy gyúrj, hanem arra, hogy betegségek esetén elkerüld az alultápláltságot, hiszen minden betegség prognózisán ront. Az, hogy meg ez a kérdés egyáltalán bekerült fogyókúra kategóriába.... szintén benne van az első mondatban, hogy miért nem jó ilyen célra, egy google keresés lett volna, hogy a kérdező rájöjjön...
2016. dec. 3. 11:38
16/17 Morning válasza:
A 80 éves, vérszegénység miatt is legyengült anyámnak is felírta a háziorvos. Hasmenést csinál. ÉS ráadásul alig van benne fehérje. 1 db flakonban, ami 200 ml-es, van 11,8g fehérje, ami vicc! Testsúlykilogrammonként 2 gramm fehérjét mondják a hozzáértők normálnak. Azaz egy pl 65 kg-os embernek napi 130 gramm fehérjét kell bevinnie. A benne lévő vitaminok, egyebek mennyisége is meglehetősen alacsony, úgyhogy ez roborálásra nem úgy tűnik, hogy alkalmas. Pár kartonnyit pedig megivott belőle, és a hasmenést okozó hatásán kívül semmi pozitívomról nem tudok beszámolni, úgyhogy de mostantól inkább konkrétan fehérjeport adok neki, amiben van hozzáadott aminosav is, pluszban adom neki a jó minőségű vitaminokat.
2018. máj. 26. 14:10
17/17 anonim válasza:
Egyetértek azzal hogy van aki már nem tud szilárd, és főtt
ételt enni akkor már ez mentség számára hogy ne haljon éhen. Csak az a baj hogy nem lehet friss zöldségeket és
husokat kapni, minden már le van fagyasztva és ugy tudod
megvásárolni. A főzésnél már nem kapod meg a kivánt izt,
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!