Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az izomlaz karos is lehet?

Az izomlaz karos is lehet?

Figyelt kérdés

Szeretnek formaba jonni, es fogyni is egy kicsit nyarig mindennap csinalni akarom azt az 1 oras torna dvd-t.

Eddig ketszer csinaltam tegnap elott kezdtem el es eszem agaban sincs abba hagyni mert maris jobb tole a kozerzetem.

Csak egy gaz van akkora izomlazam van az egesz testemben hogy az mar rohejes, lepcsok gondot okoznak, az ules, a tusszentes es ha elejtek valamit nehezen birom felvenni.

De ez felolem okes, nem erdekel, gondolom ez ezzel jar,

csakhogy olvastam egy par helyen hogy az IZOMLAZ veszelyes is tud lenni ha nem pihenteted es hogy NEM SZABAD RADOLGOZNI!

Ha folyton pihentetnem akkor soha nem jonnek formaba. altalaban midnig 3 nap kell hogy teljesen elmujjon en annyit nem tudok varni az edzesekkel :(

Van valami tanacs hogy most akkor mi is van?

Pihentetni vagy se?

Hogy jojjek akkor igy formaba?

2014. jan. 4. 07:21
1 2
 1/13 anonim válasza:
nekem is mindig azt mondta a tesitanárom hogy nyugodtan lehet rádolgozni,de ne olyan keményen. Ne pihentesd, de ne is tedd tönkre magad.dolgozhatsz,de ne olyan keményen!
2014. jan. 4. 07:31
 2/13 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=DVudMzO0BZQ

Erre tornazom mindennap, ez eleg kemeny vagy meg pont jo? (amugy emiatt van izomlazam)

Holnap is akarom csinalni, csinalhatom? Nem lesz belole semmi gond?

2014. jan. 4. 07:37
 3/13 anonim ***** válasza:

Általában nem jó ötlet minden nap edzeni, mert az izmok nem fejlődnek rendesen, ha nem pihenteted őket. Másrészt a fokozatosság fontos, nem olyan jó ötlet egyből minden nap egy órás tornavideót végigcsinálni (persze ha már előtte is sportoltál, akkor nem ilyen kritikus a helyzet).

Szóval én azt mondom, hogy heti háromszor csináld, és hogy eleinte hagyj ki részeket, és mikor így már nincs izomlázad, fokozatosan tedd vissza a kihagyott gyakorlatokat is.

Az izomláz nem egy jó jelenség, nem azt jelenti, hogy milyen jól edzettél, hanem inkább azt, hogy túlterheltél valamit. Izomláz nélkül is lehet fejlődni.

2014. jan. 4. 07:55
 4/13 anonim ***** válasza:
Pihentetni elég egy héten egyszer. Inkább a gyakorlatok milyenségét váltogasd. Egyik nap cardió, másnap jóga.
2014. jan. 4. 08:30
 5/13 anonim ***** válasza:

Az izomláz káros, azt jelenti, hogy túlerőltetted az adott izmot, és most tele vannak tejsavval a szövetek. Fejlődni nem fogsz jobban tőle, az izmok sérülékenyebbé válnak, és a regenerálódásukra fordítódik az energia, nem pedig a fejlődésükre.

Mindig annyit kell csinálni, amennyit bírsz izomfáradásig, aztán utána még 2-5 darabod, így biztonságosan erősödnek az izmaid.

2014. jan. 4. 09:48
 6/13 anonim ***** válasza:
Dehogynem, izomlázzal is fejlődik a szövet. A test regenerálja, visszapótolja a tápanyagot, meg még egy kicsit, így vastagodnak a szövetek.
2014. jan. 4. 10:04
 7/13 A kérdező kommentje:

Oke...szoval ugyis elerhetem a fogyast meg a kivant alakot hogy mondjuk hagyok szuneteket?

Szeretnem mindennap csinalni, annak ellenere hogy izomlazam van. Nagy kart nem okozok nem?

2014. jan. 5. 06:13
 8/13 anonim ***** válasza:

Létezik olyan, hogy terheléses törés, ami akkor következik be, amikor az izmok már nem képesek tompítani, pl. lépéseket, a fáradságuk miatt, így ez a feladat a csontokra hárul, amelyekben apró törések keletkeznek, végül maga a csont is eltörik. Ezek lassan gyógyuló törések, mivel nem egy helyen sérül a csont, hanem sok apró sérülés van rajta.

Izomláz miatt az izmokat nehezebb bemelegíteni, gyengébbek is, könnyebben sérülnek, húzódnak meg, görcsölnek, akár még szakadás is lehet.

Lassul a regeneráció, izom nem fejlődik.

Ezekről a hatásokról tudok.

2014. jan. 5. 09:42
 9/13 A kérdező kommentje:

O.o

Hat ez nagyszeru! :(

2014. jan. 5. 20:43
 10/13 A kérdező kommentje:
Azota ratornaztam megegyszer es most jott rendbe, szoval jo hogy nem vartam vele.
2014. jan. 7. 02:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!