Van itt olyan, akinek 40-hez közel sikerült jelentős 20-30-40 kg túlsúlytól megszabadulnia?
2. vagyok.
Egyszer már leadtam nagyon gyorsan, egy hónap alatt 4 kilót, de keményen megküzdöttem érte, komoly diétát tartottam, persze ettől hisztérika lettem, mert nem bírom az önsanyargatást. Majd amint befejeztem a diétát, a duplája csusszant vissza.
Utána változtattam meg az étrendemet.
Mozogni nem nagyon tudtam, mert reggel elrohantam a gyerekekkel a suliba, 8 órás ülőmunka, rohanás a gyerekekért majd este házimunka, lecke, éjjel meg már nem volt kedvem tornázgatni. Így csak az maradt, hogy amikor lehetett inkább gyalogoltam. Pár megállóra nem szálltam fel a buszra, vagy előbb szálltam le/később szálltam fel. Bár ez se volt sok, de mégis valami.
Mivel hosszabb távon nem tudok semmit megvonni magamtól, mindent ettem, de mértékkel. Amit tudtam, lecseréltem egészségesebbre. A rántott hús helyett roston sült szeletet, abból is kisebbet ettem, a köretnél a hasábburgonya helyett vegyesen kértem, pl. fele saláta. Csokit is ettem, de 1-1 kockát. Nyáron a nagy adag tejszínes fagylaltok helyett ettem 1 gombócot, vagy esetleg citromot a csoki vagy vanília helyett.
Viszont amit sokkal szigorúbban vettem, azok az üdítők. Semmi dobozos, szénsavas, light meg semmiképp. Csak vizet ittam, vagy cukor nélkül tisztító teát. Illetve egy-egy alkalommal ha nagyon kívántam megittam egy kólát, egy pohár bort, de tényleg nagyon ritkán.
A 15 kiló nagyon lassan ment le, egy év alatt, de az tartósan, mivel nem tértem vissza a zabáláshoz. Közben megszoktam, hogy odafigyelve eszek, de néha mértékkel "bűnözök", ezért elviselhető. 42-es méretet hordtam, most 36-ost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!