Ti sosem untátok még meg, hogy állandóan odafigyeljetek a kajára?
Én azt nem szoktam érteni, hogyan képes valaki kalóriát számolni még fogyás után is. Nekem fogyás közben is macerásnak tűnik. Kíváncsiságból eddig összesen pár hetet csináltam, tanulságos volt, de nem különösebben tervezem a jövőben.
Ami a makrotápanyagokat illeti, annyira nem figyelem őket. Tudom, miben van szénhidrát, így van fogalmam róla, hogy mennyit viszek be, de nekem a kevés és a mérsékelt szint is megfelelőnek tűnik, úgyhogy nem is fontos, hogy tudjam, mennyi. A másik kettővel ritkán foglalkozom, kivéve, ha épp nem kapok tojást, mert azt nem szoktam meg és nem figyelek úgy, mint egy vegán, pedig olyankor majdnem vegán az étrendem. De rövid távon belefér. Ha van itthon tojás, akkor 70-80g körül van a fehérjefogyasztásom, érdekes módon nem nagyon változik, ellentétben a kalóriabevitelemmel. Úgyhogy a fehérje automatikusan rendben van (ez a szint nekem már megfelel, sokkal több úgyse menne). A zsír pedig mindenképpen jó szinten van, 100g alá max. havi egyszer megyek, amikor valamiért alig eszem.
A fehérjét nálam jobbára napi pár tojás, olajos magvak, zöldségek adják. Összejön az probléma nélkül. Ha az a fajta lennék (ami gyakori), aki szeret húst vagy sajtot enni (semmi bajom velük, de nem akarom minden héten s ami a sajtot illeti, 2 deka nekem már komoly mennyiség), napi 100g is könnyedén menne, fehérjeporra vagy túróra nem is gondolnék :D
Nyilván nem vagyok akkora szerencsétlen, hogy kalórialimitet tartsak. Viszont a számomra elfogadható étkezést könnyedén tartom, hiszen a legjobb, legfinomabb ételeket szeretem a leginkább. Sok zöldségek, húsfélék, gyümi, kevéske rizs.. És az ezekből kihozható ételek variációi.. szinte végtelen sokféle kaja :)
Plusz ugye tojás, halfélék.. nyami, szerintem tök jó odafigyelni az étkezésre, és akkor én még nem készítek bonyolult dolgokat sem :)
Dehogynem untam meg.
Én például eljutottam odáig, hogy megveszem a csirkemellet, hogy majd jól megsütöm, de egyszerűen nem tudom már rávenni magam, hogy hozzányúljak, vagdossam le róla az inakat stb... és elkészítsem.
Ha lemegyek a kifőzdébe ott minden gond nélkül veszek valamilyen csirkés, pulykás kaját rizzsel, de olykor már azt sem kívánom.
Egyszerűen hányni tudnék már néha a hústól.
A fehérjeporral meg úgy vagyok, hogy edzés után okés.
De ízetlent szeretnék venni, mert a sok édesítő, színezék sem jó.
Körülbelül fél éve élek énis ezeken a dolgokon.
Tisztában vagyok azzal, hogy van egy célom, így képes vagyok lemondani az "átlagember" ételeiről.:)
Nem ér annyit a gyomrom, hogy sose érjem el az áhított formát.
Egyébként gondolom nem akarsz versenyszerű testépítő lenni, esetleg még testépítő se.
Nem kéne olyan szigorúnak lenni magadtól. Simán belefér hetente párszor valami "szemét" kaja.
Mit sportolsz mellette?
Pluszba ezeket a dolgokat amiket leírtál, rengeteg módon el lehet készíteni, úgy hogy tök finom legyen, csak egy kis kreativitást igényel.
(Bátyám valamikor beszólt, hogy én már úgy tekintek a kajára, mint ha csak számok lennének... és végülis igaza van... régen nem ettem már élvezetből, de nem is hiányzik még.:))
De, pedig én csak január óta, tehát majd egy éve csinálom.Tényleg jó, hiszen én 22 kilo súlyfeleslegtől szabadultam meg ez idő alatt, igaz nagyobb testtömegből.
De mostanra baromira unom.Pedig egyébként nagyon szeretem ezeket az ételeket, amiket eszem, de annyira nem változaatos, hogy valami döbbenet. Pláne mikor az embernek nem nagyon van pénze, mint nekem. Akkor tényleg leszűkül a kör.Főleg hogy anyukám mindig főz maguknak, tegnap is csin ált paprikás krumplit, ma vadast. Én olyan szívesen ennék ezekből az ízletes kajákból és nem lehet. Pedig még vagy 10 kilót szeretnék ledobni, folytatnom kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!