Elvileg nem kéne enni kenyeret a diétában. Én viszont ha nem eszem, nincs meg a kellő kalóriamennyiség. Ilyenkor mit tegyek?
Sok felesleg van rajtam, a fogyáshoz jelenleg 2700 kalóriára van szükségem. Sok zöldséget eszem, némi gyümölcsöt (főleg bogyósat, némi avokádót, banánt), sajtot, csirke és pulykamellet (más húst nem eszem), olajos magvakat, rizst és teljes kiőrlésű kenyeret.
Ha ez utóbbi két ételt elhagyom, akkor napi kb. fél kg húst kéne megennem, több kg zöldséget, ami egyszerűen nem reális és nem is bírnám pár nap után.
Valami teljes kiörlésűt, vagy rozsosat simán beiktathatsz.
Esetleg egy kis barna rizst, vagy zabpelyhet is.
"Ha ez utóbbi két ételt elhagyom, akkor napi kb. fél kg húst kéne megennem, több kg zöldséget"
Ez nem igaz, ennél sokkal több lehetőséged van.
Van, aki többezer kalóriát visz be gyümölcsből, bár az sem "normális", megszokott dolog :D Zöldségből valóban necces sokat bevinni, húst én szinte nem is eszem... Nálam az olajos mag és a zsír hordozza a kalóriabevitel igen nagy részét, némi gyümölcs, zöldség, tojás, olykor méz és már jóval 2000 fölött járok, pedig nem is ettem sokat a saját szemszögemből.
A rizsben amúgy nem látok nagy problémát, ha sok kalóriát akarsz bevinni viszonylag olcsón. Kinek mi fekszik, ugye.
Nagy adag zabkása reggel megoldja a problémád.
És a barna rizs is mehet mértékkel, nem kell teljesen elhagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!