Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudnátok fogyókúrás torta...

Tudnátok fogyókúrás torta recepteket ajánlani?

Figyelt kérdés
Most lesz a szülinalom és épp egy fogyókúra közepén tartok. Mondtam a barátaimnak, meg a családnak, hogy nem szeretnék tortát, de azt mondták, hogy az úgy nem szülinap, és ők akkor is csinálnak nekem! Az a baj, hogy ők nem veszik figyelembe az én életmódom, és olyan tortát csinálnának ami nagyon hízlaló! ezért mondtam, hogy majd én csinálok, de semmi normális receptet nem találtam.Tudnátok valami alacsony kcal-ás tortát ajánlani?

2013. nov. 26. 18:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

10. válaszoló, rávilágítok.

Szerinted a túró, mint tejtermék mekkora inzulinválaszt produkál? Ezt vedd figyelembe, mielőtt arról írsz hogy mekkora a kalóriatartalma.. ugyanis igazából ez kutyát nem mozgat (csak furcsa gondolkodású, megtévesztett embereket). Nem a kalória számít, hanem hogy inzulinrezisztenciát okoz, és hogy gyulladásfokozó. De ezeket leszámítva tényleg egészséges lenne. Mondjuk ha tojás lenne. Például tojásból lehet is túróhoz hasonló fehérje masszát készíteni.

2013. nov. 27. 08:19
 12/19 anonim ***** válasza:

ha nem paleozol (kedves paleósok nem mindenki paleózik!!!)akkor jó lesz a túró nekem jó volt :) 17 kg fogytam és mindennap ettem ilyen édességeket (most volt laborom és tökéletes !)Piskótatekercs

Hozzávalók:

4 tojássárgája

4 tojásfehérje

35g zsírszegény fekete kakaópor

80g xillit

60g eper

200g zsírszegény túró

citromhéj

energiamentes édesítőszer

Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítése:

1. Egy tepsit kibélelünk szilikon sütőlappal (vagy sima sütőpapírral), a sütőt pedig 150°C-ra / 4-es fokozatra előmelegítjük

2. A xillitet ledaráljuk, "porcukrot" csinálunk belőle

3. A tojássárgáját a xillit háromnegyedével és egy pici asztali édesítővel habosra verjük

4. Fokozatosan hozzáadjuk a kakaóport is, és teljesen csomómentesre keverjük a tésztát (ha túl sűrű lesz, picit lehet higítani)

5. A tojásfehérjét a xillit maradékával kemény habbá verjük

6. Több részletben, nagyon óvatosan összekeverjük a tojásfehérjét a csokikrémmel

7. Egyeneletesen elsimítjuk a kibélelt tepsiben és 15-20 perc alatt megsütjük

8. Közben a túróhoz hozzáadjuk az apróra vágott epret, egy kevés reszelt citromhéjat, energiamentes édesítőt, 20ml vizet és habverővel az egészet simára keverjük

9. Egy konyharuhát vizes kézzel átnedvesítünk, és kiterítünk

10. Tűpróbával ellenőizzük, hogy elkészült-e a tészta, és hogyha igen, akkor bortsuk ki még melegen a nedves konyharuhára

11. Óvatosan tekerjük fel a konyharuha segítségével, és hagyjuk így kihűlni

12. Tekerjük ki, töltsük meg a túrókrémmel, majd tekejük vissza és hagyjuk további 30 percet a hűtőben állni. A konyharuhát ez után lehet véglegesen levenni róla

Összesített tápérték:

Egész piskótatekercs: 804kcal; 58g szénhidrát; 28g zsír; 64g fehérje

A fotón látható mennyiség: 402kcal; 29g szénhidrát; 14g zsír; 32g fehérje

1 szelet (ha az egész sütemény 16 selet): 50,25 kcal; 3,6g szénhidrát; 1,75g zsír; 4g fehérje

2013. nov. 27. 11:42
 13/19 anonim ***** válasza:
van még ha kérsz :)
2013. nov. 27. 11:44
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

Azt hogy nem mindenki paleózik, rögtön gondoltam a 'fogyókúra' kategóriából.

Már csak azt nem értem, miért jó az, hogy nem mindenki paleózik, aztán mindenki le akar fogyni. Esetleg ez egy öncélú rendszer, azért van hogy legyen? Azért híznak el, hogy aztán lehessen fogyókúrás rovat?

2013. nov. 27. 11:51
 15/19 anonim ***** válasza:

neked pedig szövegértést ajénlok

Képzeld Én sem paleózom és mégis lefogytam

erre varrjál gombot :)

A paleo nem mindenkinek jó

És baromi unalmas hogy ezt ilyen agresszíven kell közölni

2013. nov. 27. 21:53
 16/19 anonim ***** válasza:

Tápi ugye nem t vagy????

Mert komolyan kedvellek de ezt ne csináld jó?

2013. nov. 27. 21:54
 17/19 anonim ***** válasza:

"A paleo nem mindenkinek jó

És baromi unalmas hogy ezt ilyen agresszíven kell közölni"

De hisz' nem is voltál agresszív, semmi gond.

Amúgy én örülnék, ha mindenki szép, karcsú és egészséges lenne.. tej meg lisztevéssel együtt. Ma sokat járkáltam az emberek között.

Nem láttam a szép karcsúságot és a sok egészséget. Egyébként tápinak egy dologra sosem volt nagy igénye: kedvelőkre.

2013. nov. 27. 22:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Oké Tápi azért kedvellek :)

Hová tűntél?

2013. nov. 27. 23:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Másik felhasználónév, nem tűntem el.

De, volt hogy eltűntem, sok volt a munka, edzés..

2013. nov. 28. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!