Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fogyókúrás torta receptet...

Fogyókúrás torta receptet keresnék?

Figyelt kérdés
olyan receptet keresek ami fogyókúrás,de nem édesítőszerrel készül
2010. nov. 11. 19:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Bármelyik édesítős recept jó, ha az édesítőt lecseréled nyírfacukorra (xilitre)


Szoó Judit : Kilófaló sorozat

2010. nov. 11. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
15%
Állj egy cukrázda elé és nézegesd az üvegen keresztül a sütiket az fogyokurás.
2010. nov. 13. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
52%

"kedves" második! Miért kell ilyen bunkónak lenni? Szerinted aki fogyózik nem érdemel meg egy tortát a szülinapjára? Szerintem meg jobban megérdemli, mint az ilyen ***-k, akik ilyen válaszokat adnak. Lehet, hogy te vagy olyan szerencsés, h nem szorulsz fogyókúrára, de azért még nem kell bántani azokat, akiknek szükségük van rá!!!

Ha valaki fogyózik, duplán megérdemli a fogyis tortát, jutalom a kitartásért!!!

2010. nov. 14. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsónak a védést :) barátnőmnek szeretnék tortát csinálni. de az a probléma hogy fogyókúrázik és nem eszik sütit egyáltalán,de az édesítőt valaki nem bírja (hasmenése lesz tőle) ezért vagyok kivánvcsi olyan receptekre ami nem hízlal (annyira) de nem édesítős
2010. nov. 14. 11:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt egy receptoldalon találtam anno, linkelni már nem tudom neked, de leírom:

„Fogyókúrás” csokoládétorta


Hozzávalók: krémhez: 1 nagy doboz 0%-os joghurt (vagy 20 dkg 0%-os görög joghurt), 15-20 dkg sovány sajtkrém, 5 dkg étcsoki, 3 ek. barna nádcukor, 2 ek. erős kávé üresen; tésztához: 3 tojás, 8 dkg barna nádcukor, 1 ek. kukoricaliszt vagy keményítő, ½ zacskó sütőpor, 7 dkg liszt, 2 ek. kakaópor.

Elkészítése: A joghurtot egy tiszta konyharuhába öntöm, batyut formálok belőle, és egy fakanál segítségével néhány (kb. 3) órára egy nagy fazék fölé lógatom, hogy kicsöpögjön belőle a savó (ha lenne 0%-os görög joghurt, akkor ezt a lépést ki lehetne hagyni). A piskótához először megmérem a tál tömegét, amiben összekeverem a tésztát, és felírom egy cetlire, mert megjegyezni úgysem tudom. Ezután a tálba ütöm a tojásokat, hozzáadom a cukrot, és elektromos habverővel pár percig keverem, amíg habos és világossárga lesz. A tojáshab tetejére szitálom a sütőport, a kétféle lisztet és a kakaóport, és óvatosan összeforgatom. Ismét megmérem a tál tömegét (kanál és hasonlók nélkül), kivonom belőle az üres tálét, és elosztom kettővel. Ezzel megvan a tészta felének tömege. Egy 18 vagy 20 cm-es tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, ráteszem a mérlegre, lenullázom, és belekanalazom a tészta felét. Előmelegített sütőben, 160 fokon (légkeveréssel) kb. 25 percig sütöm. Kiszedem a formából, rácsra teszem hűlni, és hasonló módon megsütöm a maradék masszát is. A krémhez egy mikrózható tálba teszem a kávét és a csokoládét, és mikróban pár másodpercig melegítem, hogy a csokoládé elolvadjon. Simára keverem, hozzáadok 1 evőkanál cukrot, a krémsajt felét, és a lecsöpögtetett joghurt felét (ez kb. 10 dkg volt nálam). A maradék krémsajtot, joghurtot és barnacukrot alaposan összekeverem. Az egyik tortalapra kenem a fehér krémet, finoman rányomom a másik tésztalapot, és a tetejére kenem a kávés-csokis krémet. Tortadarával, étcsokoládé díszekkel vagy olvasztott csokoládéval dekorálom, és tálalás előtt 1-2 órára a hűtőbe teszem.

2010. nov. 14. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!