Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ezt az ételt lehet enni...

Ezt az ételt lehet enni fogyókúra alatt?

Figyelt kérdés
Paradicsom sűrítmény,+ vörös bab és csirkemell

2013. nov. 25. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Elmegy!
2013. nov. 25. 23:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem igazán. A csirkemell természetesen OK - ez a legalapabb (ha lenne ilyen szó) egy diétás étrendben. A paradicsomsűrítmény határeset (cukor miatt). A vörös bab pedig hiába tartalmaz sok fehérjét, sajnos nagyon sok CH is van benne (~58-60g/100g).
2013. nov. 26. 01:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Bab tényleg ch-dús. De a paradicsom sűrítmény az csak paradicsom, szerintem ehető. Mint zöldség (azaz.. mint fura gyümölcs). Fogyás szempontjából nem lehet gáz, nem?

Egyébként is a sűr. par. szárazanyaga csak olyan 27% körül lehet, ha nem tesznek hozzá cukrot akkor ebben még nincs sok természetes cukor.. Just sayin'

2013. nov. 26. 09:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Ez eddig rendben. Azt mondom, ami nekem itthon van: 28-30%-os CH tartalom 25g/100g és a ebből cukor 23g. Ha ehhez még hozzáveszem a bab CH tartalmát, akkor az már minden csak nem ideális diétás kaja. Ráadásul a benne lévő fehérjével sem lehet 'takarózni', mert alacsony a biológiai értéke.

Ha 100g szárazon mért babhoz 100g paradicsomsűrítményt számolok, akkor az a kész kajában 85g CH-t jelent. Ez egy ~80kg-os humanoidnak diéta alatt a teljes napi CH szükséglet több mint 50%-a. És azért 10dkg bab nem olyan sok.

Én minden esetre nem enném (vagyis nem eszem, mert éppen diétás időszak van).

2013. nov. 26. 10:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Köszi, igazad van!

Hát ha még lowcarbot nézek, és az a 85g ch még 100%-ot is kitesz :D

2013. nov. 26. 10:39
 6/6 anonim ***** válasza:
De a 100gr (száraz!) bab + 100gr paradicsom + hús az óriási adag lesz! Én ennek csak a felét eszem.
2013. nov. 26. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!