Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Akik le tudtak fogyni! Mi...

Akik le tudtak fogyni! Mi tartotta bennetek a lelket, hogy nem adtátok fel, és nem jött vissza az édességkajálós írtó ehetnékes énetek? Mi adott erőt, hogy végig tudtátok csinálni?

Figyelt kérdés

Egyáltalán hogyan sikerült az egész? Annyiszor elkezdtem már, nagy motivációkkal, tervekkel, de mindig belebuktam, és a konyhában kötöttem ki! :( Nektek hogy sikerült tényleg megváltoznotok és lefogynotok, aztán meg meg is tartani?

19/L (168cm/76kg)

2013. nov. 21. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Én még csak a felénél tartok, de az én fogyásomban nincs semmi különös, életmódot váltottam és kész. Sokat eszem csokit, én ilyen, legfeljebb lassan fogyok, de anélkül is azt teszem. Irtó ehetnékem nincs, mert eleget eszem és megfelelően laktató ételeket. Szép dolog a testtől, hogy nem bombáz éhségjelzésekkel, csak mert az ember nem eszik annyit, amennyit az eléget, de elég sokan tapasztaltuk már, hogy ez így tud működni, meg lehet tanulni általában valamivel kevesebbet tenni, különösebb probléma nélkül.

Nekem azért nem ment könnyen az elején, az életmódváltást még meg kellett fejelnem egy szénhidrátcsökkentéssel, mire beindult a fogyás. A mozgás is sokat tud segíteni...

Nagyon összetett dolog ez, több fronton fel kell készülni egy normál embernek (mi van, ha jóllakottan akarunk nassolni, ha csoki kell, ha nem vagyunk képesek jóllakni), s nem is vagyunk egyformák, ki kell tapasztalni, kihez mi passzol testileg és lelkileg is.

Itt töröltem pár mondatot, mert a motivációm és a visszahízás esélytelensége egyedi dolog, nem hiszem, hogy segítene Neked, ha értekeznék róla.

2013. nov. 21. 20:13
 2/10 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Jobb esetben a kiváncsiság kezd, és végzem az eredmény feletti megelégedettséggel.

Rosszabb helyzetben keresem magamban az elszántáságot, még rosszabb esetben általam utált nőkkel versenyzem képzeletben, az ennél is rosszabban megbukok, mint Rottenbiller és rájövök, hgy tulajdonképpen semmi értelme, hogy ne egyek csokit, már úgyis férjnél vagyok. Na, neked ez kiesik. :)

2013. nov. 21. 20:27
 3/10 A kérdező kommentje:
És a férjed mit szól ehhez a teóriádhoz? :)
2013. nov. 21. 22:06
 4/10 anonim ***** válasza:
Először is az étrendem hagynám úgy ahogy van, és elkezdenék mozogni, viszont akkor nem ennék pluszba ez már alapból kalória deficitet hozhat. Amikor a mozgás már szokás, tehát nem gondolkozol hogy akarok-e mozogni és satöbbi csak csinálod, sőt furcsán érzed magad ha kimarad, akkor lehet a következő lépést megteni ami az étrend. Kinek fokozatosan megy kinek drasztikusan ez egyedi. Ki kell tapasztalni. Persze azt is át kell gondolni hogy miért akarsz kövér/duci maradni.
2013. nov. 21. 23:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Az én tapasztalatom az, hogy az első héthez tényleges elszántság kell, mert az bizonytalan még. El se kezdtem, baromi könnyű lett volna feladni. (Meg is történt előtte jópárszor.) Aztán ráállt az agyam az újfajta rendszerre, megszokta a testem, hogy nem kap annyit, már nem ettem volna állandóan. A 2.-3. héten a szemem kívánt mindent, a testem már nem, viszont az elszántság már alábbhagyott, hisz hetek óta csináltam, hetekig egyhuzamban meg senki nem tud elszánt lenni - ezért veszélyesebb volt, mint az első hét, olyan kaják után kattogtam nagyon intenzíven, amit addig is úgy évente egyszer ettem. Nade. Aztán túllendültem ezen, és utána már oké volt, magától ment (most is, azóta). Lehet, ehhez hozzájárul, hogy én a negyedik héttől láttam tényleges változást, és az már tud motiválni, a tudat addig önmagában nem. Szóval baromi sok kitartás, és átlendülsz a nehezén! Illetve, azt hiszem, ha te nem vagy olyan szinten érzelmi evő, mint én, akkor könnyebb is lehet. Én sajnos örömömben és bánatomban is gátlástalanul zabáltam mindig. :D
2013. nov. 22. 02:30
 6/10 Vörösnefelejcs ***** válasza:

:)

Férjemnek nagyon tetszek. Nem vagyok kövér, 5-6 kilótól szívesen megszabadulnék, de ez az én mániám, nem az övé.

2013. nov. 22. 08:03
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ez az először csak sport, aztán már ha szokássá vált, étrenden is javítás dolog tetszik.. Csak bár lennék én is olyan kitartó és elszánt, mint a lefogyott embertársaim... :)

2013. nov. 22. 13:24
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát apró változtatásokat már most bevezethetsz.

Pl kerülöd a cukros lötyiket, és édességeket. Utána szépen lassan, fokozatosan.

És persze mozogsz is. Hidd el, már ezzel is le fog menni pár kg, ami motivációt ad.

Ha ehetnéked van- érts nem vagy éhes, de ennél (nekem is szokott ilyen lenni.:D)- akkor rágcsálj valami zöldséget, pl répát, az még finom is.:)

Egyébként én is fokozatosan kezdtem változtatni, aztán egyre tudatosabb lettem. Emellett mozogtam.

Most ott tartok, hogy még mindig nem értem el a célom, hiába van rendben a súlyom.

MINIMUM ilyesmiért teperek -> [link]

Mikor lefogytam, olyan rosszul éreztem magam, úgy féltem, hogy vissza fog jönni a súlyom, hogy még a normális mennyiségektől is paráztam.

Volt egy időszak, a lefogyásom és az "ú, én izmokat akarok!" közt, amikor próbáltam bizonyítani magamnak, hogy bármit ehetek. 3 nap alatt 2 tábla csoki lecsúszott. Megnyugtató volt, hogy nem jött vissza semmi.:)

Közben rájöttem, én, aki régen nagy édességes meg csokis voltam, hogy annyira nem is jók ezek az ételek.

Úgy vagyok vele, hogy jó, jól néz ki, de kell ez a testemnek? Nem.

Tartani magam viszont egyértelműen segít az, hogy az általam linkelt képet se gumicukorért adják.:D Értelemszerűen elérés után megtartani se lehetne úgy.

Ha nem kötnék kompromisszumot, egy élet is kevés lenne, hogy elérjem. Az meg nem járható út.

Jómagam SOHA többé nem akarok visszatérni a régi szokásaimhoz.:)

2013. nov. 29. 19:32
 9/10 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Eldöntöttem magamban, hogy a gabonafélék, a tej és az édességek ártanak nekem. A zsír a fehérje a zöldség a gyümölcs és a magvak a barátom. Ezekből annyit ehettem, amennyit akartam. Csak minimálisan éreztem néha édesség utáni vágyat. 70-80% kakaótartalmú csokoládé fogyasztását néha megengedem magamnak egyébként, meg ha épp úgy jön ki a lépés akkor nem fogok éhezni, mert vendégségben pl csak pizza van mondjuk és azt nem szabad ennem. Egyébként ezek mellett az elvek mellett rendkívül könnyű volt lefogyni. Tini koromtól kezdve sokszor, sokféleképp próbáltam leadni a viszonylag tetemes súlyfeleslegem, de mind nehézkes volt és sosem jártam sikerrel... Aztán megismertem ugye a paleolit táplálkozást. 182 centis pasi vagyok, a legnagyobb versenysúlyom 118 kiló volt, de 10 hónapja a paleót 113 kilósan kezdtem. Ma 88 kilós szívtipró vagyok, fokozatosan, lassan csökkenő súllyal és testzsírral. :)))
2013. nov. 29. 20:00
 10/10 anonim ***** válasza:
énis ugyanígy voltam, sokszor kezdtem bele hogy akkor most nem eszek ezentúl ezt meg azt de soha nem ment, mert nemis nagyon tudtam hogy miért nem szabad olyanokat enni, meg mit csinálnak egyes kaják a testünkkel. aztán egyik osztálytársamon láttam hogy sokat fogyott, mondta hogy kalóriaszámlálással. előtte soha nem számoltam a kalóriát, onnantól elkezdtem énis. nem ettem sokkal kevesebbet de mozogtam mellé és az motivált hogy láttam hogy az osztálytársam milyen szép vékony lett. kb a 4. hét után már feladni készültem mert nem láttam eredményt, aztán valaki megemlítette hogy fogytam (ő nem tudta hogy akartam is) és ez nagyon jól esett, tovább csináltam és minden nehezebb ponton arra gondolok hogy már mennyit fogytam, nem éri meg visszatérni a régi kajálásra. (mondjuk mostmár nem akarok fogyni de így sem eszek úgy mint régen mert izmosítok) :) (idén februárban kezdtem az egészet és sokkal jobban érzem magam)
2013. nov. 29. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!