Miért nem fogy az, aki kevesebb kalóriát visz be, mint
amennyit elhasznál?
Figyelt kérdés
Helyesen táplálkozik, a "nagykönyv" szerint (semmi zsír, kevés növ olaj, kevés és lassan felszívódó CH, gyümölcsök közül csak alma, sok-sok zöldség, semmi édesség, üdítő stb) + még van egy kis mozgás is.
Jóval-jóval kevesebb kalóriát visz be, akkor miért nem fogy?
Mindenhol ezt olvasom, hogy a fogyókúra csak ezen múlik, de ez egy HAZUGSÁG! Nem először látok ilyet.
2009. nov. 18. 20:29
1/4 anonim válasza:
Ezerszer elmontuk már, hogy éhezésnél a szervezet raktározni fog, és az energiafelhaszálást is csökkenti. Persze hosszú távon így is fog fogyni az ember, de több hónap kell az eredményhez.
2009. nov. 18. 20:38
2/4 anonim válasza:
Miért nem fogy? A tömegcsökkenésre vagy a testzsírszázalék-csökkenésre gondolsz?
Tömeged elképzelhető, hogy nem nagyon csökken, mert felszedsz egy kis izmot a mozgással, amitől nem lesz semmi bajod. De szerintem ha alig eszel, akkor a szervezeted "vészhelyzetet" jelent, és mindent raktározni próbál. Igazából az lenne jó, ha pl eddig ettél 2500kalóriát, akkor most is annyit eszel, csak napi 1-2óra kocogás, edzés.
2009. nov. 18. 20:40
3/4 anonim válasza:
fogyáshoz idő kell, és türelem, a tested nem zselé...csatlakozom az előttem szólókhoz.amugy ez nem igaz hogy ha kevés kalóriát viszel be akkor nem fogysz...csak nem birod ki annyi ideig hogy meglátszódjon a fogyás...én 3 hónapig csak gyümölcsöt ettem a kertből, nemhiszem hogy megettem napi 3000 kalóriát mint előtte, mégis fogytam:napi 1,5 óra rubint réka torna hatásos volt...tehát a mozgás nagyon nagyon fontos...persze nem kell olyan durván mint én csináltam,de min fél óra naponta ugy hogy kiizzadj ha csak egy kicsit is,aztán emeld az adagot 35 percre és igy tovább
2009. nov. 18. 20:50
4/4 anonim válasza:
Mert rosszul számolsz. Nem tudhatod, mennyi kalóriát fogyazt el a szervezeted! A könyvekben levő adat csak hozzávetőleges. Amikor látványosan megvonod a tápanyagot, a szervezet magasabb hatásfokra kapcsol, jobban kigazdálkodja a tartalékait. Ezért fontos, hogy ne vonjuk meg teléjesen az ételt - még csak egy-egy napszakra sem - a szervezettől, táplálkozzunk úgy, mint eddig, csak KICSIT kevesebbet, meg KICSIT lazább ételeket. (Nem, a cukroit sem szabad megvonni, mert ez a szervezet elsődleges energiatartaléka, amit alig raktároz, viszont ha nincs a szervezetben elég cukor, máris éhségérzettel reagál, és rákapcsol nagyobb hatásfokra, ergo nem fogysz.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!