Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a koplalás? Mit jelent,...

Mi a koplalás? Mit jelent, valaki elmagyarázza? és lehet vele fogyni?

Figyelt kérdés
2013. nov. 10. 12:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Mennyiségi éhezést jelent. Tehát igen kevés evést.

Valamennyit lehet vele fogyni, de nem jó testkompozíciót eredményez, ugye ez egy túlélési helyzet a szervezetünknek, komoly stressz.

2013. nov. 10. 13:03
 2/8 anonim ***** válasza:
43%
Nálam a koplalás annyiból állt, hogy napi max 450 kalória, ezt egyszeri étkezése, valamikor annyi se volt. ment 2 hónapig 17 kgval lettem kevesebb. nem jött vissza most 1 hónapja rendesen eszek, de még szeretnék 3-4 kgt fogyni.
2013. nov. 10. 13:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Koplalással nem fogsz fogyni, mert a tested neki áll raktározni, és csak halmozza a zsírt, mert vészhelyzet áll be. Amikor már fogysz az az éhezés kategória és rohadtul nem egészséges. Diétával kell fogyni, illetve mozgással.
2013. nov. 10. 13:13
 4/8 anonim válasza:
46%
pontozzatok le, de én is szoktam koplalni, úgy leadok pár kilót és utána eszem egészségesen. A gyors eredmény nagyon jól tud motiválni, nem lenne erőm 70 kilósan napi 5-szöri étkezéses diétát csinálni, nem tudnám kivárni az eredményt, inkább koplalok 1-2 hetet (napi 3-400 kalória), megjön az önbizalmam és utána sportolva kezdek edzéssel együtt egy egészséges diétába
2013. nov. 10. 13:23
 5/8 anonim ***** válasza:
Hiába hangoztatod az egészséges szót, amit csinálsz annak semmi köze az egészséghez... jobban károsítod magad a rendszertelen koplalással, mint amit utána "egészégesen" visszanyersz.
2013. nov. 10. 13:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Attól függ.. mert az emberi szervezet eléggé jó ismertségben van időszakos koplalásokkal.. rövidebb időn át nem visel meg minket annyira mint mondják. Lásd lokális/időszakos böjt.

De ez mellette tápláló étkezést feltételez, nem liszt meg tejevést.

2013. nov. 10. 13:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Inkább 1-2 hét majdnem totális böjt, majd normál evés, mint egy év önsanyargatás rossz ételekkel, amit sokan csinálnak...

Azt pedig sosem értem, hogyan képes valaki abban hinni, hogy ha alig visz be kalóriát, akkor mágikusan hízni fog tőle. Akármennyire is akar tartalékolni a test, a semmiből NEM tud. A kevésből se, ha az a kevés a leglelassítottabb anyagcsere esetén is messze alulmúlja az igényt. A test energiát igényel, ha nem kapja meg, csökkenti, valamiből fogy, majd megszűnik működni. Legalábbis ez a logikus, nem hiszek a mágiában.

2013. nov. 10. 14:09
 8/8 anonim ***** válasza:

A koplalás pedig valószínűleg emberfüggő, hogy mennyire hatékony. Ismerek olyat, aki azzal fogyott le gyorsan és nem hízott vissza sokat, egyrészt a teste remekül reagált a kalóriabevitel változására s fittyet hányt az előírt működésre, inkább pazarolta a zsírraktárakat, mintsem csökkentse az anyagcsere sebességét és felélje a kevés izmot (könnyen lehet, hogy az ilyen ember könnyebben hal éhen ínségben), másrészt evett, csak keveset, viszont mozgott. Közben éppen felnőtt s most majdnem annyi súlyú, mint kövér kisfiúként, de karcsú. No igen, fiatalon sokminden könnyebb. Egypár hét nem vágta oda az egészségét, fogyózni viszont nem bírt volna, de kövérnek maradni sem. Összejöttek a dolgok, de nem javaslom senkinek (máskor le se írtam a sztorit, nehogy valakit biztassak vele). Nekem tuti nem ment volna ugyanez, teljesen más típusú a testem, inkább stagnálni szeret. Sok evéssel ő elhízna, én nem, a szokásostól lényegesen kevesebbel ő gyorsan fogyna, én nem nagyon, viszont ideges lennék.

Fogyni sokkal tutibb és biztonságosabb módszerekkel érdemes.

2013. nov. 10. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!