Min változtassak még, hogy sikerüljön 25 kg-ot leadni?
Elég sok a felesleg rajtam. Több, mint 25kg. Elkezdtem figyelni az étkezésemre, bár még egyáltalán nem tökéletes, de próbálok lassan mindent helyettesíteni. Pl cukrot, lisztet, stb. De egyszerre nem tudom kicserélni az egész kamrát. Átlagos kajám egy nap:
Reggeli 2 korpás teljes kiőrlésű kis kenyér toastként megsütve közte light fél-fél szelet light sajt és fél fél szelet selyemsonka.
Tízórai: zsírszegény natúr joghurt benne zab és bio kókuszos zabőrlemény. 1 kis banán belekockázva. 3szem mandulával. Ebég vegyes saláta (saláták, 1 szem paradicsom, 1 uborka, lila hagyma)mellé grillezett csirkemell zsiradék nélkül sütve.
van amikor 1 tányér zöldséglevest vagy húslevest (2db csirkecombból készítve) kevés tésztával sok főtt répával eszek.
Uzsonnára gyümölcsöket eszek (kivi, banán, mango) nasinak pár szem mandula.
Vacsorára általában már nem nagyon eszek max fehérjeturmixot vagy azt a bizonyos diétás turmixot.
Ez csak egy pl., de nagyjából ilyeneket eszek. Nem vagyok chipses annyira. Ami bűnözés és nem tudok lemondani róla, az a reggeli tejeskávém kevés tejszínhabbal.
A mozgással bajban vagyok. Annyira el vagyok tunyulva, hogy siralmas ennyire fiatalon. Normális nagy túlsúllyal, hogy 10-15 perc után kifulladok teljesen?. Most veszek bérletet spinningre és itthon tornázok rubint rékára. De abból is kezdésnek jó ha 20percet meg tudok csinálni bemelegítéssel együtt.
A cukrot mivel helyettesítsem? És a lisztet. Szeretnék sütiket is enni, de egészségesebb verziókat. fél év alatt le lehet adni ezt a 25 kg-ot?
Félév elég kemény, lehet, hogy nem lehetetlen, de egy év reálisabbnak tűnik. Főleg, ha nasizni és sütizni is akarsz. Bár sok múlik a mennyiségen :)
Ha nem akarsz normál lisztet használni, első körben ott vannak a gluténmentes gabonalisztek (pl. rizsliszt), de olajos magból vagy maglisztből is lehet sütni. Finomabbak, mint a liszt, de akármit nem lehet sütni belőlük s bizonyos kombinációk elég szakadósak, pl. palacsinta esetében... Maglisztekkel nem vagyok képben, de speciel a gesztenyeliszt rugalmas tésztát ad, összetekerhető a palacsinta meg minden, valamint roppant édes. Én szeretek kihagyni mindenféle cukrot, ha lehet s számomra természetesebben édesíteni a cuccot :) Ettem már almás sütit, amiben alma, körte, gesztenyeliszt és kókusz volt az édesítő, ott volt a szeren nagyon. A sütőtökpitémen pici mazsolapép van (a gyümölcsök hőkezelését régóta kerülöm)... Rengeteg jó recept van blogokon, a lisztkerülés miatt a paleo blogokat ajánlom, lehet találni rajtuk még nem paleós, de gluténmentes sütiket is. Ami többnyire jót tesz az árnak, ha a keményítőben megnyilnvánuló szénhidrátmennyiségnek nem is.
Le lehet adni fél év alatt 25-öt.
Az étrend diétás, viszont mozogni nagyon kell. Az a lényeg.
Egyébként elég nyitott dolog ez a rajtam ennyi a felesleg.
Kedvenc unakatesóm, aki egy fogyómániás leányzó, állandóan fogyni akar, pedig csontsovány.
Súlyod, magasságod?
A sütit pl azért is hoztam fel, mert ugye egy életen át nem szeretném kiiktatni a süteményt, de a cukros masszák helyett inkább valami egészségesebb nasit készítenék.
178cm magas vagyok és 86kg. eddig 60kg voltam, de elhíztam. Csak azt nem tudom hogyan sportoljak, hogyan tudnám erősebbé tenni magam, hogy ne fulladjak ki hamar? Akarom nagyon csinálni, de rosszul sem szeretnék lenni.
Sokat sétálj, próbáld meg a közlekedést gyalog csinálni.
Tudom, könnyű mondani, de ez a legegyszerűbb, és egyben az egyik legjobb tanács.
Konditerem, otthoni könnyű súlyzózás, MINŐSÉGI zöld teák, ne sparost meg CBA változatot idd, hanem kicsit drágábban vagyél kimérve teaboltokban.
Nem kell kifullasztani magad, mert az étrended jó, csak tartani kell és tényleg mozogni. Bicikli, lehet könnyebb futás, felülések, gyorsséta.
Ezeket azért merem mondani, mert ismerőseim is ezekkel fogynak, fogytak, én is. Nincs semmi hókuszpókusz.
Nem találok infot a nemedről, de ha lány vagy, akkor ne fogyj, mert nekem 178/86 pont az ideálom :D
Ha fiú vagy, akkor tárgytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!