Fehérjediéta, fehérjeturmix segitene valaki?
29 éves nő vagyok, 6hónapja szültem és szeretnék fogyni kb.15kg-t.
Ez a diéta a legszimpatikusabb viszont nem tudom,hogy a fehérjeturmixok közül melyiket válasszam és azt,mikor fogyasszam. Edzőterembe a gyerek mellett nincs időm járni,a torna csak itthon dvd-röl megoldható.
Köszönöm.
Napi rendszeres sport nélkül ne kezdj bele fehérjepor ivászatba mert alapból rengeteg kalória van benne és mozgás nélkül talán még hízni is fogsz tőle.
Mozgás alatt pedig nem a 'napi 20 perc Rubint Rékával' és társait értem, hanem a futást, biciklizést, súlyzós edzéseket stb.
Húsevés helyett turmix?
Ez azért jó (rossz), mert a valamire is jó fehérje turmixok tejből készülnek. A marha, tojás már igen drágák.
Nem jó ötlet, nincs szükség rá.. protein turmix testépítőknek kell, anabolikus, nekik jó, nem az egészség az első...
Neked egyértelműen ajánlottabb lenne a tojásevés, halfogyasztás, húsevés zöldségekkel. Ez is fehérje diéta..
*a sok fehérje - kevés zsír nem mindenkinek jön be. Ha nem vagy jól, akkor gondolj erre, és egyél több tojást, kókuszzsírt, de akár szalonnát.
Első: miért lenne sok kalória a fehérje porokban? Egyáltalán nincs, ezért felel meg diétához, amire te gondolsz az más lehet. Én pl. MHN tejsavót, amit épp eszek egy adag 100 kcal-t tartalmaz.
Máspodik: "nem az egészség az első" Miért is nem? Egy nőnek szimpla fogyáshoz nem szükséges kiegészítő valóban, de testépítésnél nehéz csak ételből fedezni a szükséges protein mennyiséget amellett, hogy ne legyen túl sok a kalória, ugyanakkor gazdaságosabb is mint a hús. Én jobban félnék állandóan ápdét ételeket enni
Túl sok kalória?
Szerintem más nézetekre alapozunk. Mennyi fehérjét ürít a szervezeted + konkrétan mennyi fehérjét épít be a fejlődő izomzatba egy nap? Ebből számolva mennyi a minimális fehérjeigény?
Nos, biztos vagyok benne, hogy IGAZÁBÓL nem olyan sok, és ha ezt hússal + tojással fedezed, akkor mellé még bőven kell tolni zsírt/rizst hogy az energiamérleged is meglegyen. A protein turmix csak könnyebbség: finom, gyorsan felszívódik, anabolikus de ez egy átlag embernek nem kell.. De jó, ha van pénze toljon marha proteint, biztos olcsóbb mint hús, de ha tényleg akkor én is kérek!!! :-)
Ha az íze miatt vennél fehérjét, hogy pl. az édesség utáni vágyadat "éld ki" vele, akkor mindenképp a Scitec termékeit ajánlom, azok a legfinomabbak.
A kék csomagolásban kapható 100% Whey Protein-ből a kedvenc ízeim: csoki, fehércsoki, vanília, ezek számomra megunhatatlanok.
A piros színű 100% Whey Protein Professional-ből a kedvenc ízem a karamellás és a capuccinos, de nagyon finom az erdei vaníliás is.
Viszont ha az íz kevésbé fontos számodra, akkor ár/érték arányban a MyProtein és MNH termékeinél nem nagyon lehet jobbat találni.
Félre ne értsd, ezek is ihatók, némelyik íz még finom is, de nincs meg nekik az gasztronómiai élmény velük, mint a Scitec-kel (ami azért nem kicsit drágább).
Az fontos, hogy mindenképp tejsavó fehérjét vegyél, a növényi fehérjéket (főleg a szóját) felejtsd el, de még a keverteket (növényi+állati) is, mert azoknál nem adnak meg keverési arányt és jellemzően a növényekből van bennük több.
A fehérje kiegészítők fogyasztására a legjobb időpontok: reggel, edzés után, este (lefekvés előtt).
Arra figyelj oda, hogy a napi fehérjebeviteled maximum felét fedezd porból, mert egyszerűen az emésztőrendszerünk szilárd kajára lett kitalálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!