Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fehérjediéta, fehérjeturmix...

Fehérjediéta, fehérjeturmix segitene valaki?

Figyelt kérdés

29 éves nő vagyok, 6hónapja szültem és szeretnék fogyni kb.15kg-t.

Ez a diéta a legszimpatikusabb viszont nem tudom,hogy a fehérjeturmixok közül melyiket válasszam és azt,mikor fogyasszam. Edzőterembe a gyerek mellett nincs időm járni,a torna csak itthon dvd-röl megoldható.

Köszönöm.

2013. nov. 8. 10:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Napi rendszeres sport nélkül ne kezdj bele fehérjepor ivászatba mert alapból rengeteg kalória van benne és mozgás nélkül talán még hízni is fogsz tőle.

Mozgás alatt pedig nem a 'napi 20 perc Rubint Rékával' és társait értem, hanem a futást, biciklizést, súlyzós edzéseket stb.

2013. nov. 8. 10:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Húsevés helyett turmix?

Ez azért jó (rossz), mert a valamire is jó fehérje turmixok tejből készülnek. A marha, tojás már igen drágák.

Nem jó ötlet, nincs szükség rá.. protein turmix testépítőknek kell, anabolikus, nekik jó, nem az egészség az első...

Neked egyértelműen ajánlottabb lenne a tojásevés, halfogyasztás, húsevés zöldségekkel. Ez is fehérje diéta..

*a sok fehérje - kevés zsír nem mindenkinek jön be. Ha nem vagy jól, akkor gondolj erre, és egyél több tojást, kókuszzsírt, de akár szalonnát.

2013. nov. 8. 11:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Első: miért lenne sok kalória a fehérje porokban? Egyáltalán nincs, ezért felel meg diétához, amire te gondolsz az más lehet. Én pl. MHN tejsavót, amit épp eszek egy adag 100 kcal-t tartalmaz.

Máspodik: "nem az egészség az első" Miért is nem? Egy nőnek szimpla fogyáshoz nem szükséges kiegészítő valóban, de testépítésnél nehéz csak ételből fedezni a szükséges protein mennyiséget amellett, hogy ne legyen túl sok a kalória, ugyanakkor gazdaságosabb is mint a hús. Én jobban félnék állandóan ápdét ételeket enni

2013. nov. 8. 11:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Túl sok kalória?

Szerintem más nézetekre alapozunk. Mennyi fehérjét ürít a szervezeted + konkrétan mennyi fehérjét épít be a fejlődő izomzatba egy nap? Ebből számolva mennyi a minimális fehérjeigény?

Nos, biztos vagyok benne, hogy IGAZÁBÓL nem olyan sok, és ha ezt hússal + tojással fedezed, akkor mellé még bőven kell tolni zsírt/rizst hogy az energiamérleged is meglegyen. A protein turmix csak könnyebbség: finom, gyorsan felszívódik, anabolikus de ez egy átlag embernek nem kell.. De jó, ha van pénze toljon marha proteint, biztos olcsóbb mint hús, de ha tényleg akkor én is kérek!!! :-)

2013. nov. 8. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha az íze miatt vennél fehérjét, hogy pl. az édesség utáni vágyadat "éld ki" vele, akkor mindenképp a Scitec termékeit ajánlom, azok a legfinomabbak.

A kék csomagolásban kapható 100% Whey Protein-ből a kedvenc ízeim: csoki, fehércsoki, vanília, ezek számomra megunhatatlanok.

A piros színű 100% Whey Protein Professional-ből a kedvenc ízem a karamellás és a capuccinos, de nagyon finom az erdei vaníliás is.

Viszont ha az íz kevésbé fontos számodra, akkor ár/érték arányban a MyProtein és MNH termékeinél nem nagyon lehet jobbat találni.

Félre ne értsd, ezek is ihatók, némelyik íz még finom is, de nincs meg nekik az gasztronómiai élmény velük, mint a Scitec-kel (ami azért nem kicsit drágább).

Az fontos, hogy mindenképp tejsavó fehérjét vegyél, a növényi fehérjéket (főleg a szóját) felejtsd el, de még a keverteket (növényi+állati) is, mert azoknál nem adnak meg keverési arányt és jellemzően a növényekből van bennük több.

A fehérje kiegészítők fogyasztására a legjobb időpontok: reggel, edzés után, este (lefekvés előtt).

Arra figyelj oda, hogy a napi fehérjebeviteled maximum felét fedezd porból, mert egyszerűen az emésztőrendszerünk szilárd kajára lett kitalálva.

2013. nov. 8. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!