Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért kell minden embert...

Miért kell minden embert (elsősorban a gyerekeket) teljesen behülyíteni a helyes táplálkozásról?

Figyelt kérdés

A napokban visszakerestem néhány általános iskolai alsós tis vagy egészségtan könyvemet, gondoltam megnézem mennyire hasznos információk vannak benne (nyilván nem fogyókúra, hanem helyes mindennapos evés).

Na most néhány dolog, amit találtam benne és baromira zavarja a csőröm

1) A "házikós" rajzon (legegészségesebb alul és így fölfele) 2.helyen volt a gabonafélék, tészták.

Olyan tömény szénhidrát, garantált hízás. Az egész suliban 1 tanár mondta azt, hogy a kenyér (ami gabona) hizlal.

2) A hús, mint olyan az teljes egészében az egészségtelen kategóriába tartozott, meg hizlal. Oké, a zsírós sertés tán ilyen, de a cukorral nem mérném egy szinten

3) A tojást most sem tudom minek számít, sőt hogy őszinte legyek a koleszterin fogalmat sem értem, de állítólag attól növekszik, és ez nem jó (miért, elhízok tőle?)

Az meg már más kérdés, hogy hol a kalóriát, hol a szénhidrátot, hol a zsírt mondják a hízás okának. Ez követhetetlen... most akkor konkrétan mi és hogy???

Arról nem beszélve, hogy jelen gazdasági körülmények között a fogyókúrás "árak" annyival magasabbak a normál árnál, hogy sok emberen látszik hogy nem tudja finanszírozni.

2013. nov. 5. 15:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Tényleg mindegy már.

De a jövőben még mindig rengeteg dolgot csinálhatsz jól, vagy rosszul. Az egész jelentősége annyi, hogy ilyen döntések majd kihatnak az életminőségedre.

2013. nov. 6. 18:38
 12/13 anonim ***** válasza:

"Miért kell minden embert (elsősorban a gyerekeket) teljesen behülyíteni a helyes táplálkozásról?"

Félelem (elhízástól, betegségektől) -> manipulálhatóság

manipulálhatóság -> hatalom néptömegek felett

hatalom -> beteggé tenni, elhízottá tenni (pont amiktől féltek? :) így általánosan működő, gyógyszerfogyasztó, kiszolgáltatott, gyenge fogyasztói társadalmi rétegeket lehet kitermelni. A tökéletes fogyasztókat. Ezért kell behülyíteni már gyerekkortól az embereket, ez nagyon fontos.

2013. dec. 5. 10:37
 13/13 Mi közöd Tőle ***** válasza:

Az én életpályám talán megér egy 2 perces olvasást, csak hogy látszódjon a "rendszer" működése úgymond.

Gyerekként nagyon beteges voltam mindig is. Elsősorban a felső-légúti megbetegedések arattak nálam, lényegében télen-nyáron beteg voltam. Az életemet jobbára a négy fal között tengettem, nem túl gyakran voltam szabad levegőn, napsütésben. Alacsony d-vitamin szint, gabona és tejfogyasztás. A lehető legjobb kombináció. Több tüdőgyulladáson és számtalan (legalább 30 szerintem) arcüreggyulladásom, hörghurutom meg ilyen finomságokon átestem.

A szüleimet nyilván nem hibáztatom, talán csak abban, hogy nem neveltek jobban (akár tűzzel-vassal), hogy a napon legyek sokat. Lehetséges, hogy megfelezte volna a kínokat, amiket emiatt a későbbiekben átéltem (túlsúly, betegségek) Aztán az én mandulám is repült 16 éves koromban, amikor egymás után kétszer is begyulladt relatív rövid időn belül. Egyik orvos sem adott soha életmódi tanácsot, mindig csak durrant az antibiotikum...

A lényeg: a rendszernek ez a mostani állapot teljesen tökéletes. Rengeteg gyógyszer fogy, rengeteg tej, rengeteg gabona. Ezeket az "élelmiszereket" lehet a legnagyobb profittal, a legkisebb munkával árulni, legalábbis gondolom én.

Ma is volt egy humoros dolog a metróban, a tejjel kapcsolatban, csak mintegy megjegyzés a szösszenet végére.

2013. dec. 5. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!