Ha nem eszek gabonát, tejterméket és cukrot, akkor gyorsan fogok fogyni?
Ezen kívül mindent ennék (hús,hal,tojás,zöldség,gyümölcs,olajos magvak)és annyit amennyi jól esik, tehát mennyiségi korlátozás nem lenne, illetve akkor ennék amikor akarok, szóval akár az éjszaka közepén is. Meg sportolok minden nap. 3 hét alatt kellene úgy 4-5 kg-om fogynom, lehetőleg izomveszteség nélkül. Jó terv vagy nem?
22/L
Igen, ez kb. a paleolit diéta lényege, és lehet tőle fogyni.
Még annyi, hogy gyümölcsből se egyél túl sokat!
egy hét alatt 0.5-1kg-ot lehet fogyni izomvesztesség nélkül, ha ennél többet fogysz akkor az már izomból is megy.
Aha jó hosszú cikk, érdemes legördülni az aljára, és rögtön kiderül, hogy egy orvos írta. Innentől kezdve pedig nincs is értelme foglalkozni vele...
Különben sem a paleolit diétáról van itt szó, hanem arról hogy magas fehérje- és alacsony szénhidrátbevitel mellett lehet izomvesztesség nélkül fogyni, pont így csinálják a testépítők is.
Tehát akkor ne nevezzük paleolitnak, hívjuk csak szálkásító diétának.
Azért azt elárulhatná valaki, hoyg miért rosszabb egy ORVOS (aki többek közt ezt tanulja) véleménye, mint egy laikusé, akinek semmiféle tudományos ismerete sincs!?!?!?
Ez olyan, mintha egy gépírónö magyarázná, hogy egy autót hogyan kell tervezni - szintén nem ért hozzá, nem tanult róla semmit és éppen ezért értelmes ember nem töle kér tanácsot autók terén, hanem egy szakembertöl.
Mellesleg ha vetted volna a fáradtságot és végigolvasod, akkor rájöttél volna, hogy az egész sokkal logikusabb, mint a paleo-elmélet.
Az orvosok semmi ilyesmit nem tanulnak, csak azt hogy hogyan kell felírni a gyógyszereket, hogy aztán a gyártócégek konferencia címszó alatt kiutaztassák őket Thaiföldre csajokat hajkurászni.
Na de ennyit róluk.
Már ismertem ezt a cikket, fel is háborított, amikor anno elolvastam.
Először is a paleo nem elmélet, és (legalábbis számomra) nem is az az egésznek a lényege, hogy valóban így táplálkoztak e az őskorban stb..., hanem az hogy amióta így táplálkozok sokkal jobban érzem magam.
Te se elméletnek fogd fel, hanem próbáld ki! De ne egy-két hétig, hanem legalább három hónapig. Meglátod jobban fogod magad érezni a bőrödben, és akkor nem fog érdekelni a nagybetűs ORVOS elméleti fejtegetése.
"Az orvosok semmi ilyesmit nem tanulnak, csak azt hogy hogyan kell felírni a gyógyszereket, hogy aztán a gyártócégek konferencia címszó alatt kiutaztassák őket Thaiföldre csajokat hajkurászni.
Na de ennyit róluk."
Azért ebböl is látszik, hogy nem sok orvost ismersz személyesen - gondolod, hogy a 6 év alatt csak ülnek és néznek a semmibe? Szerintem elöször próbáld ki, milyen egy orvosi egyetemet elvégezni, és ha sikerült, akkor azután mondhatod, hogy nem tanulnak semmit.
Másrészt az orvosok 90%-a semmiféle konferenciákra sem utazik, nemhogy Thaiföldre!!!!
"Már ismertem ezt a cikket, fel is háborított, amikor anno elolvastam.
Először is a paleo nem elmélet, és (legalábbis számomra) nem is az az egésznek a lényege, hogy valóban így táplálkoztak e az őskorban stb..., hanem az hogy amióta így táplálkozok sokkal jobban érzem magam."
Akkor miért hivatkoznak minden alkalommal arra, hogy az ösember ezt-azt nem evett, ha meg azt kihagyják, mint magyarázatot, akkor értelmetlen alapvetö élelmiszereket kizárni az étrendböl.
"Te se elméletnek fogd fel, hanem próbáld ki! De ne egy-két hétig, hanem legalább három hónapig. Meglátod jobban fogod magad érezni a bőrödben, és akkor nem fog érdekelni a nagybetűs ORVOS elméleti fejtegetése."
Képzeld el, fél évig szigorúan betartottam ezt az étrendet (részben kiváncsiságból, részben, hogy tényleg el tudjam dönteni, hogy van-e valami elönye egészségileg).
NEM éreztem jobban magam, söt folyamatosan hasmenésem volt, állandóan szédelegtem, semmire sem volt eröm, kimondottan levertnek, majdnemhogy folyamatosan betegnek éreztem magam. (NEM, nem ettem magkenyereket, meg hasonlókat) Ennek ellenére kitartottam fél évig, mert nem akartam gyorsan feladni, mondván, hogy lehetséges, hogy pár hét/hónap kell az átálláshoz.
Aztán amikor visszatértem a normális vegyes étrendre (tejtermékkel, gabonával), elmúlt minden problémám, azóta megint lendületes és egészséges vagyok. (És annak ellenére, hogy lassan nyugdijas korba jutok, nincs cukorbajom, pajzsmirigyproblémám, nem vagyok elhízva - inkább vékony vagyok, de nem sovány - minden nap legalább egy órát tudok sportolni, magyarul sem leépülöben nem vagyok, sem beteges.
Nem azt írtam, hogy egyáltalán semmit sem tanulnak a hat év alatt, hanem hogy semmi ilyesmit.
Konferenciákra tényleg nem utaznak, mert ezek nem konferenciák, hanem a gyógyszergyártócégek jutalomkirándulásai, amit az orvosok azért kapnak, mert kvázi-gyógyszerügynökként eladják a sok vacak pirulát!
A te szóhasználatodban alapvető élelmiszerek, a tej meg a kenyér és társai, na ezek egyáltalán nem alapvetőek!
Semmi olyasmi nincs bennük, amire szükségünk lenne, és ne tudnánk bevinni húsokból, halakból, tojásból, zöldségekből.
Arról elkézelésem sincs, hogy mitől voltál erőtlen, meg mitől volt hasmenésed. Hiányzott volna a szervezetednek a tökfölösleges kenyér?
Ezt nehezen tudom elhinni.
De nyilván elhiszem, amit írsz, bár nekem akkor is teljesen mások a tapasztalataim.
"Hiányzott volna a szervezetednek a tökfölösleges kenyér? "
Valószínüleg az ÉN szervezetemnek NEM fölösleges.
Mellesleg az emberek NEM egyformák, és nem egyforma élelmiszerekre van szükségük. Van, akinek több hús-zöldségre, van, akinek több tésztafélére, és éppen ezért szerintem az a legokosabb, ha mindenki azt eszik, amitöl jól, egészségesen érzi magát.
Kedves hetes válaszadó!
Hallottál már Ádám Veronika Orvosi Biokémia című könyvéről?
Benne van a nevébe is, hogy orvosi, amiből orvosok, és más "idióták+ is használnak, abból tanulnak. Egy könnyed 600 oldalas olvasmány. Ajánlom figyelmedbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!