13 éves vagyok,155cm és 62kg. Tudom, hogy ez a testsúly túl sok. Mennyi lenne az ideális és hogyan érhetném el?
Azt szeretném tudni, hogy mennyi lenne a számomra ideális és ezt hogyan érhetném el valamint mennyi idő alatt.
A segítségeteket előre is köszönöm !
Járok sportolni is. Hetente kétszer 90percet, valamint az iskolai tesiórákon is rendszeresen részt veszek ( tesióra sajnos csak heti 2x-szer van ) és biciklivel járok iskolába.
Este 6:30 után nem eszek max. lefekvés előtt egy pohár tej.
Nem vagyok az a nassolós típus, de néha van olyan nap amikor rám jön a nassolási vágy. Sajnos nagyon édesszájú vagyok. Naponta kb. 5 kocka csokit fogyasztok. :( És Átlaban napi 8 órát alszok
Olyan 10 kiló mínusz elmenne szerintem. Ezt egy kis odafigyeléssel leadhatod.
Az nagyon jó, ha sportolsz. Az étkezésen kellene kicsit változtatni. Kevesebb kenyér, tészta, több zöldség, gyümölcs, hús. A napi 5 kocka csoki szerintem kicsit túlzás. Próbáld meg lecsökkenteni napi 2-3 kockára, esetleg, ha nagyon nem bírod, akkor egyél magas kakaótartalmú csokit, az nem hizlal annyira.
Semmiképp ne akarj hirtelen fogyni, mert egyrészt még nagyon fiatal vagy, másrészt a gyors fogyás sosem tartós. Tehát akár 6-7 hónapba is beletelhet, míg leadod. Odafigyelés kérdése, nem kell éheztetni magad, semmit ne vigyél túlzásba. Első sorban törekedj arra, hogy egészségesen élj, a fogyás legyen másodlagos, de az úgyis jönni fog magától, ha életmódot váltasz. Sok sikert!
Az orvosok azt mondják, hogy gyerek ne nagyon fogyjon, inkább tartsa a súlyát és nyúljon hozzá.
Semmiképpen ne koplalj.
Utolsó válaszoló! Te hülye vagy?! 45 kg?! Nem sovány akar lenni, hanem vékonyabb! A csontkollekcióknál sokkal szebbek a kissé molett lányok. De szerintem ez egyéntől függ. A magasság és a testsúly aránya nem mindenkinél egyforma. Az a lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben. Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak! Az emberek 90%-ban olyannak látnak, amilyennek te látod magad.
Én 13 éves vagyok és majdnem 68 kilóról három és fél hónap alatt 57,5 kg-ra lefogytam. Úgy, hogy ez mellett nem sportoltam, azt most szeretném elkezdeni. Nem éheztettem magam, csak tudtam, hol a határ! Amit megkívántam mindent ettem, de csak minimális mennyiségben. Később már nem is igényeltem. Nekem a legnyagyobb problémám azzal volt, hogy unalmamban ettem. De mára már ezt a rossz szokásomat is elhagytam. :))
Ha megkívánsz valamilyen édességet, én azt mondom, hogy igyál inkább édesítőszeres teát, vagy tejet. Kerüld a cukros üdítőket! A cukormentesek ugyanolyan jók, és amellett vigyáznak a vonalaidra is. Vagy édesség helyett a gyümölcsök is nagyon jók. Ha viszont gyümölcsöt eszel kerüld a banánt! Ez az egyetlen gyümölcs, amit nehezebben emésztesz meg. De még mindif ezerszer jobb, mint a csoki. :p
Arról pedig, hogy mennyit fogyj le, csak te tudsz dönteni. Ilyen témában sose hallgass mások epés megjegyzéseire! Kiszámoltad már a testtömeg indexed (BMI)? Ha még nem, de érdekel, akkor úgy teheted meg, hogy a magasságod (ugye 155) elosztod százzal, és megszorzod önmagával. A kapott számit pedig elosztod a kilók számában. Tehát 1,55 x 1,55 : 62
A normális BMI 20 és 25 között van, elhízásról csak akkor beszélünk, ha a BMI meghaladja a harmincat.
Úgyhogy ne foglalkozz senkivel, tedd azt amit jónak látsz. De a fiúk a telt formákra buknak..;)
*a magasságodból: Ha lány vagy: 110
Ha fiú vagy: 100
13/L
(Az előző válaszoló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!