Nektek is ilyen nagy a különbség reggel és este a súlyotok között?
reggel 58.0 (8 órakor)
este 59.6 (22 órakor)
Lehet a rengeteg víz miatt van amit megiszok?
Most akkor melyik az "igazi" súlyom?
Persze, hogy nagy a különbség :) Nekem olykor a reggel mért súlyaim között is képes 2 kiló lenni 2 nap alatt, bármilyen irányban. Az emberi test már csak ilyen.
Este fél-1 kilóval szoktam több lenni, mint másnap reggel (kíváncsi fajta vagyok, de én mérhetem napi 6-szor is, nekem nem árt :D). Többnyire féllel, de ha előtte teáztam, akkor többel ;) A reggeli salakanyagürítés is erősen befolyásolja a dolgokat, ugye.
A "megmagyarázhatatlan" súlyingadozás valójában nagyon könnyen megmagyarázható. Az esetek döntő többségében a test által visszatartott víz mennyiségének ingadozása adja ezt a fajta eltérést. Lényegesen ritkábban betegség miatt következik be a súlyingadozás.
Más: ezért van az, hogy hacsak nem drasztikus a súlyvesztés/súlygyarapodás, az orvosok kizárólag a testtömegváltozás alapján nagyon ritkán gondolnak betegségre.
Nekem egy kiló körül szokott lenni a különbség, amitől még nem szisszenek fel.
Én viszont azt nem tudom megérteni, hogy ha a csalónapomon megeszek egy kis csokit (40gr), abból hogy lesz másfél kiló másnapra, mikor semmi mással nem csaltam. :) Utána lemegy, de mégis...
Igen, nekem olyan 90 dekával többet mutat este mint reggel.
Volt már olyan is nem egyszer, hogy sósabbat ettem és a szervezetem megkötötte a vizet! 4-5 kilóval is többet mutatott napokon keresztül, aztán egyik reggel kihúzták a dugót, egész nap pisilni jártam és a nap végére "fogytam" majd 5 kilót. :D
Ezért csak egyszer mérem magam egy héten, akkor is kora reggel.
nekem 3 kiló szokott lenni a különbség.
a reggelt mért súlyt vesszük alapul,ezt a mérést írd az edzésnaplóba.
Na de jó hogy valaki megkérdezte! :)
Mert nekem is egy-másfél kg szokott lenni a különbség, és nem tudtam melyik a "bevallható" súly. :D
Mondjuk én a többet szoktam mondani, de akkor simán a reggeli, pisilés utáni, éhgyomorra mért súly a reális.
Amúgy tényleg vicces, egyszer heccből, kíváncsiságból ráálltam a mérlegre nagydolgom előtt, aztán kijőve a wc-ből újra. 60 dkg-val könnyebb voltam a digitális mérlegen. Lehet hülyeség, de csak kiváncsi voltam hogy az mennyit dob a dolgon. Ezért szoktam mondani barátnőmnek, elmegy kakálni, pisilni és 1 kg-val kevesebb máris. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!