Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Segítenél elkezdeni?

Segítenél elkezdeni?

Figyelt kérdés

180cm 93kg 20év Férfi. Milyen otthon végezhető torna dvd-ket és táplálkozást javasolnátok nekem?

Nem akarok gyorsan és sokat fogyni, jövő nyárra akarom leadni a felesleget. Segítenétek elkezdeni, a kellő akaraterőm és a lelkesedésem már meg van. Ja és még suliba járok, szóval semmi egyéb nehéz fizikai munkát nem végzek

2009. nov. 8. 14:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a legjobb lenne dietetikushoz fordulni, ő jobban ért hozzá, mint itt a fórumozók :)

Amúgy napi 1 óra séta/kocogás majd később a futás nagyon sokat segít!

Napi 5x étkezés, szemetek elhagyásával(édességek, kenyérfélék, pékáruk, üditők)

fontos, hogy fehér húsokat egyél, aminek magas a fehérjetartalma pl csirkemell. köretnek ne krumplit vagy rizst(vagy minimálsi mennyiségűt maximum) hanem párolt zöldséget egyél. gyümölcsöket ne felejtsd ki! rostban gazdag dolgokat is fontos enned!

amúgy lehet így drasztikusan hangzik és nem menne elsőre, ezért próbáld meg úgy, hogy fokozatosan csökkented a szénhidrátmennyiséget, és fokozatosan változtatod át az étrendedet.

jutalmazd meg magad pl heti 1 szelet csokival, majd ezt is hagyd el szép lassan, kockánként ;)

remélem menni fog. kitartás és sok sikert kívánok!

2009. nov. 8. 14:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Akkor kezdetben a kenyeret és az édességeket hagyom fel.
2009. nov. 8. 16:20
 3/7 Krisz85 ***** válasza:

Szia!

Ezekkel a testparaméterekkel annyira nagyon sokat nem kell aggódnod. Mi lenne, ha már elsőre választanál sportágat, és azon belűl edzenél? Mit csinálnál szívesen? állóképességi sport, esetleg erősport? ez meghatározná az edzésedet és a táplálkozásodat is. Előre lelövöm a poént, hogy mindkettőt kéne csinálnod, tehát ha pl. futnál, akkor konditerem is lenne, ha kondiznál akkor futnod, vagy kardióznod is kéne. Keress célokat, azon belül, közben pedig kisebb célokat. Nekem is így volt. Mesélek bővebben ha érdekel, tanulságos lenne számodra is szerintem.

2009. nov. 8. 19:07
 4/7 A kérdező kommentje:

Szia

Nagyon szívesen meghallgatom, a történetet.

Kíváncsi vagyok rá :)

2009. nov. 8. 20:10
 5/7 anonim válasza:
szia en is 20 vagyok lany nekem is kene fogynom csinaljuk egyutt? valahogy fel kene venni a kapcsit!
2009. nov. 9. 00:20
 6/7 Krisz85 ***** válasza:

Nos, kiskorom óta sportolok valamit. Mindig is fontos volt, nem voltam soha szálkás, de kövér sem, sőt! Aztán elkezdtem testépíteni, feltömegeltem magam 95 kg ra, ami a 163 cm hez elég brutál, és volt sok zsír is rajtam bőven. Aztán pont mikor jött volna a szálkásítási időszak ráuntam, hogy miért annak megvannak a maga okai. Elég jól ment, nagyon fejlődtem, izmosodtam, de egyszerűen nem volt ki, és mi motiváljon igazán. Három egyszerű dolgot kellett betartani, hogy izmosodjak, és ezt betartottam. Másoknak ez nehéz volt, nekem könnyen ment. Edzés, evés, alvás. Megfelelő minőségben és mennyiségben. Tehát ott álltam jelentős zsír és izomtömeggel tavaly Novemberben. Egyszerűen úgy éreztem, hogy az állóképességi sportokban fogom megtalálni azt, ami nekem tetszik. Akkor még nem sejtettem, hogy ez olyan lavinát indít meg, amin még most is száguldok. Persze ehhez nagyon sok utánnaolvasás kellet, és szerencse is, nomeg anyagi körülmények, amire majd kitérek. Tehát állóképességi sport, úszni nem szerettem soha, futni sem. Maradt tehát a bringa. Vettem is egy bringát egyből még novemberben. Két kört sem bírtam vele tekerni a lakótelepen. Egész egyszerűen azért, mert nem volt meg az állóképességi alapom. Kb 8 évre rá ültem újra bringán, érthető volt, hogy zérus lesz az állóképességem. Nem is eröltettem tovább a dolgot. Aztán rájöttem, hogy akkor inkább futni kéne. A Decemberi nagy hidegben le is mentem, ha jól számoltam kb. 150 m bírtam kocogni max. majd sípoló tüdővel hazasétáltam, megizzadtam és meg is fáztam, mert megfelelő ruházatom sem volt. Nem is tudtam, hogyan kéne felöltözni. Aztán szakirodalmak tucatjait böngésztem hetekig. Majd elkezdtem sétával. Emlékszem nagyon kellemetlen volt a sok hájtól lépkedni. Aztán persze ráálltam a diétára és szépen fokozatosan csökkentettem a ch-t. Mindennap sétáltam egy órát. Tavaszra, március környékén már a bringára is felültem ekkor 88 kg voltam. Igyekeztem egy hét /kg fogyást tartani, se nem túllépni se nem kevesebbet fogyni. Aztán a bringázás annyira bejött, hogy Április végén a Balatont is körbetekerte egy nap alatt. Közben vettem egy verseny MTB ot is, mert a fejembe vettem hogy versenyezni fogok. El is indultam az első versenyemen június elején 74 kg voltam ekkor. Persze noormális felkészülés nem nagyon volt, ez az eredményeimen is látszott, és látszik is. Azonban nem is az volt a cél akkor. Még mindig a zsírvesztés. Rá nemsokkal kollégám elhívott félmaratont futni, június környéként heti 2x 20 perceket futottam, de váltóban mentem vele, igent mondtam. Készülni kezdtem, majd júli elején beközölte, hogy egyénibe kéne futnunk és ő már nevezett is. Remek. Készülhettem solo-ban. Három hónapom volt rá. Végül készültem, és megcsináltam, nem valami fényes idővel, és nagyon meghalltam. Nem ajánlom senkinek sem, hogy ész nélkül elinduljon egy félmaratonon. Nyáron közben mentek a brigaversenyek is, a súlyom 70 kg lett, majd 68. Most vagyok 64 kg, és még megy le, mivel a jövő évi Budapest MAratonra készülök.

Tervbe van véve, ha megkapom a versenyzői liszensz-t, hogy elkezdem az edző szakot a TF en, de ez még a jövő zenéje. A Maratont akarom teljesíteni, és jobban szerepelni a bringás versenyeken az idei szezonomhoz képest.

Jótanácsként csak annyit, hogy sokkal könnyebb, ha kis célokat kitűzöl magad elé, amik reálisak. A képességeidet ne becsüld alá, se fölé. Figyeld a tested reakcióit, vezess edzésnaplót. Ami még fontosabb, hogy teremtsd meg a körülményeket a fogyáshoz. Ruházat, szabadidő, felszerelés pl. pulzusmérő, ami befektetésként kell felfogni, mert nagyon drága is tud lenni egy egy típus. És szerencse is kell. Nekem szerencsém van ezzel kapcsolatban sokmindennel. Nem csapom szét magam hétvégén, nem is tudnám, nem tudom lebontani az alkoholt, ez egy lebontóenzim hiánya miatt van, de cseppet sem bánom. ilyesmik.

Sok sikert mindenhez!!

2009. nov. 9. 08:37
 7/7 A kérdező kommentje:

Hú. Nagyon sok fontos és érdekes dolgot írtál le, és jó hogy volt mi/ ki motiváljon ebben az egészben. Nagyon jó volt végig olvasni egy ilyen sikertörténetet.

Merítek is az olvasottakból és kellő fegyelemmel és kitartással jövő nyárra akár már strandra is büszkén mehetek.

2009. nov. 9. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!