Sikerul 3-4 kgt ledobni 1 honap alatt mozgas nelkul?
Eloszor is mozogni nem tudok mert a kezem el van torve.
Tudom nem egeszseges de felszedtem par kilot miota nem mozgok.
Etrendem a kovetkezo:
Reggel zold tea
Tiz orai 1-2 db szendvics zsemlevel (iskolaban)
Ebed ugyan az mint eddig ettem csak a negyede
Uzsonna zold tea
Mellette sok viz fogyasztas
Miért nem tudsz mozogni törött kézzel? Ezt nem értem, max. nem gyúrsz karra...
Ebéd után miért nem eszel? Nem szoktam támadni az akár 20 órás napi böjtöt sem, van olyan, de értelme szerintem nincs. Hacsak nem vagy valami furcsa kreatúra, aki délután s este megvadul az ételtől és nem tud leállni semmiképp vagy hasonlók.
A leírás alapján fogalmam sincs az ebéded milyenségéről. A "szokásos, csak kevesebb" hozzáállással az a baj, hogy egy normál étrendből kiindulva ez könnyen hiányjelenségeket okozhat, főleg a negyedelés. Inkább a minőségre kéne koncentrálni, s a tízórai nem erre utal. Ha alig eszel, abba nem férnek bele szendvicsek, sokkal értelmesebb táplálék kell, az embernek van némi fehérjeigénye pl.
3-4 kiló leadásához úgy 27 ezer kalóriányi deficitet kell teremteni, egy hónap alatt ehhez napi kb. 900 kcal deficit szükséges.
Sajnos a nemed és a testsúlyod nem tudjuk, így csak egy átlag értékkel számolok. Legyen a napi kalória felhasználásod 1800 kcal. Ha ebből leveszünk napi 900 kcal-t, akkor még mindig ehetsz 900 kcal-nyi ételt, hogy a célodnál legyél.
A 'minta étrend', amit írtál kb. 500 kcal-nyi ételt jelent, ami nem jó. Két okból:
1) ha nem eszel eleget, akkor a tested raktározó üzemmódba kapcsol, először elkezdi az izmaidat égetni, majd nagy nehezen hozzányúl a zsír raktárakhoz is, de addigra az izom már jelentősen leépül, ezért nem leszel feszes, csak plötyi és vézna. Amint elkezdesz újra normális mértékben enni, a tested meg fog örülni, hogy újból van kaja, de még emlékszik a koplalásra, így azonnal elkezd zsírt raktározni újra: ez lesz a JOJÓ effektus.
2) A fenti példa mutatja, hogy izmot veszítesz a koplalással. Hogy ez kevesebb mértékben csökkenjen, ezért növelni kell a fehérje bevitelt. A 'minta étrendedben' a fehérje aránya nagyon alacsony (talán egy szelet felvágott és valami minimális hús ebédre), ezért az ilyen kúrák esetén nagy mértékű izom vesztésre számíthatsz.
Ergo: valószínű, hogy koplalással le fog menni 3-4 kiló, de aztán visszajön a duplája, észrevétlenül.
Amit tehetsz, hogy ez ne így legyen:
Sokkal több fehérjét kell enned, a szénhidrátokat pedig a lehető legjobban visszaszorítani. Egyél többet (összességében, ne hagyd ki a vacsorát sem), egyél jóval több fehérjét (húsok, halak, tojás, magas fehérje tartalmú tejtermékek), jóval több zöldséget (fontosak a rostok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!