Csirkemell milyen "formában" elkészítve a legkedvezőbb a diéta szempontjából?
Én kis kockákra szoktam vágni, és azt felaprózott hagymán és egy nagyon pici olajon (csak épp, hogy ne kapjon le) megpirítom.
Ezzel aztán nagyon sok mindent lehet kezdeni:
- tehetsz rá valamilyen mártást (pl. kínai mártás csirkéhez: [link] - én simán ráöntöm, és összefőzöm, de lehet pl. vadas mártással is, vagy bármivel, amit szeretsz és rizzsel vagy tésztával enni)
- befűszerezheted pl. gyros fűszerkeverékkel vagy pizzához valóval, és csinálsz hozzá salátát (jégsaláta, paradicsom, uborka, lila hagyma, reszelt sárgarépa, amerikai paprika, stb.) és esetleg egy kis öntettel (barbecue, tzatziki, ketchup...) saját gyros-féleség lesz így.
Lehet egyben megsütni és salátával, szeletelve enni, vagy párolt zöldségkörettel és savanyúsággal.
Grillezheted is, vagy fűszerezed és úgy sütöd meg (akár tepsiben a gázon, én sokszor úgy szoktam :))
én olivaolajban szoktam kisütni fokhagymásan, tökéletes a diéta szempontjából salátával, pácolhatod mustárban(csak sajna van benne cukor), mézben, de ezzel vigyázni kell, csak délben
az én "családom" (is) ízfokozófüggő, de én ebben is más vagyok...
én is nemrég kezdtem a fogyókúra miatt, mert itthon lisztet liszttel, cukrot cukorral és zsírt zsírral esznek, mindegy is, meg fogod érezni, hogy mennyivel finomabb az a falat, amit te készítettél, jártál utána, a te fejedből ötlött ki, sok sikert:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!