Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Csirkemell milyen "formában"...

Csirkemell milyen "formában" elkészítve a legkedvezőbb a diéta szempontjából?

Figyelt kérdés
Húsok közül csak a csirkemellet szeretem, és általában itthon rántotthús formájában esszük. De gondolom lennének ettől sokkal diéta-barátabb megoldások is. Az én főzőtudásom még elég kezdetleges (nem bánom ha részletes leírást, vagy akár linkeket irtok), de lelkes kisérletező lennék! :)
2013. szept. 28. 22:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Én kis kockákra szoktam vágni, és azt felaprózott hagymán és egy nagyon pici olajon (csak épp, hogy ne kapjon le) megpirítom.

Ezzel aztán nagyon sok mindent lehet kezdeni:

- tehetsz rá valamilyen mártást (pl. kínai mártás csirkéhez: [link] - én simán ráöntöm, és összefőzöm, de lehet pl. vadas mártással is, vagy bármivel, amit szeretsz és rizzsel vagy tésztával enni)

- befűszerezheted pl. gyros fűszerkeverékkel vagy pizzához valóval, és csinálsz hozzá salátát (jégsaláta, paradicsom, uborka, lila hagyma, reszelt sárgarépa, amerikai paprika, stb.) és esetleg egy kis öntettel (barbecue, tzatziki, ketchup...) saját gyros-féleség lesz így.


Lehet egyben megsütni és salátával, szeletelve enni, vagy párolt zöldségkörettel és savanyúsággal.


Grillezheted is, vagy fűszerezed és úgy sütöd meg (akár tepsiben a gázon, én sokszor úgy szoktam :))

2013. szept. 28. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
A legdiétásabb ha egyáltalán nem teszel rá zsiradékot, azaz bedobod egy párolóba, vagy alufóliából csinálsz neki egy tasakot és abban párolod sütőben, esetleg sütőzacskóban sütöd. :)
2013. szept. 28. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

én olivaolajban szoktam kisütni fokhagymásan, tökéletes a diéta szempontjából salátával, pácolhatod mustárban(csak sajna van benne cukor), mézben, de ezzel vigyázni kell, csak délben

az én "családom" (is) ízfokozófüggő, de én ebben is más vagyok...

én is nemrég kezdtem a fogyókúra miatt, mert itthon lisztet liszttel, cukrot cukorral és zsírt zsírral esznek, mindegy is, meg fogod érezni, hogy mennyivel finomabb az a falat, amit te készítettél, jártál utána, a te fejedből ötlött ki, sok sikert:)

2013. szept. 28. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
nézz meg pár testépítő oldalt, rengetegféleképpen elkészítik a csirkemellet:)
2013. szept. 28. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem párolva a legjobb. Semmi plusz zsíradék, és plusz só hozzáadása nélkül is finom marad, ha mondjuk zöldséggel együtt párolod.
2013. szept. 29. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!