Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ti mivel fűszerezitek a...

Ti mivel fűszerezitek a zöldséget?

Figyelt kérdés

Nyers zöldséget (karfiol, brokkoli) megeszem magában, nagyon szeretem őket, de a fagyasztott párolás után nagyon vízízű, nem tudom lenyelni.

Sóval megeszem, de az sem jó mert amennyi sót nekem le kéne nyelnem a zöldségekhez már egyáltalán nem lenne egészséges.

Van valami öntet, fűszer ami jó és gyakran használtok?



2013. szept. 26. 18:18
 1/10 anonim ***** válasza:
A són sosem aggódtam, de a párolt nekem sóval se jó, ezért használok zsírt, ami egyben energiabevitelnek is jó :) Akár leves formájában, akár sütve már finomak a zöldségek :) A fűszerezés már csak hab a tortán, nem szoktam bonyolítani, többnyire csak só, olykor bors, néha valami trükkösebb, nagyon szeretem pl. a kakukkfüvet...
2013. szept. 26. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
chilivel, borssal
2013. szept. 26. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Próbálj ki többféle zöldfűszert, és tapasztald ki, hogy milyen zöldséget milyen fűszerrel szeretsz. A kakukkfüvet én is nagyon szeretem, azt szinte bármire képes vagyok tenni.

Olykor csinálhatsz öntetet is pl sovány joghurtból egy kis sóval, borssal, zúzott fokhagymával.

2013. szept. 26. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

só, bors, 'steak' fűszer, kaukukkfű néha... Fűszerezd bőven!


Az se rossz, ha mondjuk pörköltet úgy csinálsz, hogy több lével és egy kis szaftot lefagyasztasz. Na, ha ezt felolvasztod és rácsurgatod, feldobja.

2013. szept. 27. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Miért kell fagyasztott zöldségeket enned, mikor a piac tele van frissekkel, amik finomabbak és olcsóbbak is a fagyasztottnál?

Egyébként éppen karfiolhoz és brokkolihoz nagyon illik a szerecsendió. Próbáld ki!

2013. szept. 29. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy mindkettőt eheted vajon megpárolva. Ízletesebb. Vagy pedig gőzön (kuktában betéttel) elkészíteni. Nem lesz vizes, vízízű.
2013. szept. 29. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

#5: Nem, a fagyasztott sok esetben zsengébb, olcsóbb, kényelmesebb a normálnál. Sosem vennék zöldbabot, zöldborsót, sóskát, spenótot nem mirelit állapotban. Sok a hulladék (pl. nagy szárral szedett sóskánál), rengeteg pluszmunka, jóval drágább (többszörös ár)... Már ami a kedvenc (más szempontból teljesen jó) zöldségesem kínálatát illeti, el tudom képzelni, hogy egyes helyeken jobb a helyzet. De a fagyasztottat gyorsan feldolgozott, nem sok órán át tárolt cucc, nincs azzal semmi baj, finom szokott lenni.

Saját kertből persze még jobbak ezek a dolgok :) Olyan igazi hiperzsenge borsólevest csak frissen szedettből lehet készíteni :)

2013. szept. 29. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
El nem tudom képzelni, mi az a rettenetes pluszmunka, ami egy karfiol vagy brokkoli (a kérdésben szereplők!) megtisztításával jár.
2013. szept. 30. 03:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
#8: A nem teljesen szép fehér brokkoli pucolása is enyhén macerás, de a hozzászólásomból kitűnik, hogy más zöldségekre is gondoltam. Nagyon szeretek zöldséget aprítani, pucolni attól függ, melyiket, de simán elmehet vele félóra vagy több egy ebédnél. A zöldborsófosztás vagy a zöldségesnél vett, nem szép sóska, spenót pucolása nagyon, nagyon lassú dolog. Ha akarok egy kiló sóskapürét (ami nem egy eszement mennyiség), ahhoz igenis rengeteget kell dolgozni, ha leveleket használok. Könnyű, egyszerű munka, de sok és nem annyira szórakoztató.
2013. szept. 30. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Fehér brokkoli? Az milyen?
2013. okt. 1. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!