Ti mivel fűszerezitek a zöldséget?
Nyers zöldséget (karfiol, brokkoli) megeszem magában, nagyon szeretem őket, de a fagyasztott párolás után nagyon vízízű, nem tudom lenyelni.
Sóval megeszem, de az sem jó mert amennyi sót nekem le kéne nyelnem a zöldségekhez már egyáltalán nem lenne egészséges.
Van valami öntet, fűszer ami jó és gyakran használtok?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Próbálj ki többféle zöldfűszert, és tapasztald ki, hogy milyen zöldséget milyen fűszerrel szeretsz. A kakukkfüvet én is nagyon szeretem, azt szinte bármire képes vagyok tenni.
Olykor csinálhatsz öntetet is pl sovány joghurtból egy kis sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
só, bors, 'steak' fűszer, kaukukkfű néha... Fűszerezd bőven!
Az se rossz, ha mondjuk pörköltet úgy csinálsz, hogy több lével és egy kis szaftot lefagyasztasz. Na, ha ezt felolvasztod és rácsurgatod, feldobja.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Miért kell fagyasztott zöldségeket enned, mikor a piac tele van frissekkel, amik finomabbak és olcsóbbak is a fagyasztottnál?
Egyébként éppen karfiolhoz és brokkolihoz nagyon illik a szerecsendió. Próbáld ki!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#5: Nem, a fagyasztott sok esetben zsengébb, olcsóbb, kényelmesebb a normálnál. Sosem vennék zöldbabot, zöldborsót, sóskát, spenótot nem mirelit állapotban. Sok a hulladék (pl. nagy szárral szedett sóskánál), rengeteg pluszmunka, jóval drágább (többszörös ár)... Már ami a kedvenc (más szempontból teljesen jó) zöldségesem kínálatát illeti, el tudom képzelni, hogy egyes helyeken jobb a helyzet. De a fagyasztottat gyorsan feldolgozott, nem sok órán át tárolt cucc, nincs azzal semmi baj, finom szokott lenni.
Saját kertből persze még jobbak ezek a dolgok :) Olyan igazi hiperzsenge borsólevest csak frissen szedettből lehet készíteni :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!