Ti mivel fűszerezitek a zöldséget?
Nyers zöldséget (karfiol, brokkoli) megeszem magában, nagyon szeretem őket, de a fagyasztott párolás után nagyon vízízű, nem tudom lenyelni.
Sóval megeszem, de az sem jó mert amennyi sót nekem le kéne nyelnem a zöldségekhez már egyáltalán nem lenne egészséges.
Van valami öntet, fűszer ami jó és gyakran használtok?
Próbálj ki többféle zöldfűszert, és tapasztald ki, hogy milyen zöldséget milyen fűszerrel szeretsz. A kakukkfüvet én is nagyon szeretem, azt szinte bármire képes vagyok tenni.
Olykor csinálhatsz öntetet is pl sovány joghurtból egy kis sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
só, bors, 'steak' fűszer, kaukukkfű néha... Fűszerezd bőven!
Az se rossz, ha mondjuk pörköltet úgy csinálsz, hogy több lével és egy kis szaftot lefagyasztasz. Na, ha ezt felolvasztod és rácsurgatod, feldobja.
Miért kell fagyasztott zöldségeket enned, mikor a piac tele van frissekkel, amik finomabbak és olcsóbbak is a fagyasztottnál?
Egyébként éppen karfiolhoz és brokkolihoz nagyon illik a szerecsendió. Próbáld ki!
#5: Nem, a fagyasztott sok esetben zsengébb, olcsóbb, kényelmesebb a normálnál. Sosem vennék zöldbabot, zöldborsót, sóskát, spenótot nem mirelit állapotban. Sok a hulladék (pl. nagy szárral szedett sóskánál), rengeteg pluszmunka, jóval drágább (többszörös ár)... Már ami a kedvenc (más szempontból teljesen jó) zöldségesem kínálatát illeti, el tudom képzelni, hogy egyes helyeken jobb a helyzet. De a fagyasztottat gyorsan feldolgozott, nem sok órán át tárolt cucc, nincs azzal semmi baj, finom szokott lenni.
Saját kertből persze még jobbak ezek a dolgok :) Olyan igazi hiperzsenge borsólevest csak frissen szedettből lehet készíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!