Amikor valamikor normál/kevés testsúlya van (magasságtól függően pl.50-65 kg) miért akar lefogyni?
Én fogyózom éppen, és azokat is megértem teljesen akik ténylegesen ducik, dagik, kövérek és fogyni szeretnének. Pl. akin van 10-20-30-40-50, stb. kg fölösleg, az oké, rendben van.
De én mivel túlsúlyos vagyok (de éppen jelenleg is teszek ellene) csodálkozok azon, h a kis súlyúak hova akarnak már fogyni? Nem értem. :) Ha sikerülne lefogynom nekem is pl. 65 kg-ra, akkor én is még annál is vékonyabb akarok majd lenni? Nem értem ezt.. elmagyaráznátok a logikát?
Van pár tippem...
1. Túl sok photoshoppolt és anélküli csontkollekció modellt látnak s ők is abnormálisan vékonyak akarnak lenni. Nem tudom, miért, de sok ember igen befolyásolható, főleg, mikor még igen fiatal.
2. Testképzavar. Nem látják, hogy már nem kell fogyniuk.
3. Ízlés. Van, aki a vékonyabb megjelenést szereti, van, aki a normálisabbat, van, aki az enyhén, de még nem egészségtelenül ducit (s van aki a szörnyen kövéret, de az már elég baj).
De az is lehet, hogy Te normálisnak látod, de van a hasán bizonyos szögből nézve egy pici háj, ami őt iszonyúan zavarja...
Ja és van az az érdekes fajta, akiről a gyk-val való találkozásomig sosem hallottam. Akit borzalmasan frusztrál, hogy ha eszik, kigömbölyödik a hasa.
Az emberek a régi korokban sem szerették elfogadni a tényeket és a normál emberi testet, ez ilyen emberi dolog, úgy látszik. Formáltak derekat, koponyát, lábat... A természetesen szép nem volt elég jó nekik.
Én is hozzáfűznék annyit, hogy mondjuk ahhoz, hogy normál súlyuk van, még lehet kevés izomzatuk. Ettől nem lesz szép az alak, hiába vékony valaki.
Én most kezdek tömegelni (utána ha minden jól megy, remélem újra fogyózhatok, hurráá:D) pont emiatt. Hiába vagyok 168 cm-ez 52 kg. Nincs rajtam sok háj, de az alakommal nemigazán vagyok elégedett. Mert több izom kéne. Csak én belátom ezt, van aki meg azt gondolja, hogy az a megoldás, ha lead pár kg-t.
Az ember (vagyis: én) sosem érzi magát "normálisnak", vagy "megfelelőnek".
Mikor 49 kiló voltam, 48 volt a cél... sosem értem el, illetve olyan 1-2 napra igen, de tartósan nem.
Most 52 vagyok, és GYŰLÖLÖM magam!
4#
Én értem, hogy van rajtad egy kevés háj. De szerintem az egészséges. Attól mert fogyózol, csak véknyabb leszel, de nem leszel izmosabb, attól nem fogsz jobban kinézni, csak nagyon vékonyka leszel sztem.
5#
Ilyen méretekhez és neked is inkább azt mondanám, hogy egy kicsit a fittségi szintet meg kell alapozni vagy emelni és elkezdeni edzeni. Ennyi súlyból nem bírom elképzelni, h milyen hája lehet valakinek, mert sztem nem sok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!