Hogy a hatékonyabb? Egyik nap csak kardió, aztán másnap erősítés, vagy egy nap ebből is abból is? Heti hány nap legyen kardió és hány nap erősítés?
Figyelt kérdés
2013. szept. 10. 09:52
1/3 anonim válasza:
Felváltva, egyrészt azért mert kell az izmoknak pihenő, másrészt sokkal intenzívebb edzéseket tudsz csinálni.
Pl.: H-Sz-P erősítés, K-Cs-Sz kardió.
Egy-egy óra bőven elég, de legyen inkább intenzívebb, mint hosszabb.
Ha a kardió intervallum, akkor elég félóra is (sőt egy intervallum pont addig tart, ha hosszabb, akkor rosszul csinálod, nem érted a lényegét).
2/3 anonim válasza:
Elvileg az a lényeg, hogy legyen 1 héten kb. 3-szor kardio, de fontos mellette erősíteni is, hogy ne szokjon hozzá az izomzat az egyoldalú mozgáshoz. Szerintem az mindegy, hogy egy napon csinálod-e, vagy heti bontásban. Én mindennap kardiozom is és erősítek is, de nekem így esik jól, ha valamelyiket nem csinálom, akkor már olyan üresnek érzem a napom.
3/3 anonim válasza:
Szerintem meg pont fordítva van.
Mivel a siker 2/3-át (egyesek szerint a 80%-át) az étrend adja, sokkal fontosabb, hogy az izomzat megkapja megfelelő terhelést, amire a súlyzós edzés a legmegfelelőbb.
Tehát a közhiedelemmel ellentétben az erősítés az alap és a kardió (vagy aerob) a kiegészítés, nem pedig fordítva.
Ez tapasztalatom szerint is a leghatásosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!