Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szobabiciklizés? -többi lent

Szobabiciklizés? -többi lent

Figyelt kérdés
Napi fél óra szobabiciklizés elég a fogyáshot-természetesen diéta mellett?
2013. szept. 7. 10:21
 1/3 anonim válasza:
100%

Szia!

Ahelyett, hogy tudományos alapokra helyezve kalóriaszámlálásról és zsírégetésről kezdenék írogatni, inkább leírom személyes tapasztalatomat.

Először is, ahogy Einstein is mondta valamikor, minden relatív. Nyilván nem mindegy, ki hány kilóról indul, kinek-milyen az anyagcseréje, vagy az izomzata.

Én világ életemben a husisabbak táborát erősítettem, és habár mindig elfogadtak és kedveltek, nyilván zavart. Próbálkoztam koplalással, ami néha sikerhez vezetett, néha nem, de ha sikerült is lefogynom, mindig több jött vissza. Természetesen mozgással sosem foglalkoztam...

Aztán idén tavasszal gondoltam egyet, úgy éreztem, itt az ideje egy kicsit életmódot váltani. És itt a kulcsszó az életmódváltás.

Beruháztam egy szobabringára, naponta egy órát tekertem esténként. Közben sorozatokat néztem, például Jóbarátokat, amin mindig jókat nevetek, így az egy óra hamar elillan.

Emellett annyit változtattam az étkezésemen, hogy rászoktattam magam a napi ötszöri étkezésre. Este már sosem eszek. Így, hogy naponta ötször eszem, nem is tudom magam telezabálni egy-egy étkezés alkalmával, és igazából éhes sem vagyok sosem. Azt viszont muszáj hozzátennem, hogy én nem mondtam le szinte semmiről. Imádok főzni, imádom a jó kajákat, a pikáns ízeket, és úgy gondolom, csak olyasmin érdemes változtatni, amit az ember akár élete végéig tartani tud. Más különben duplán köszönnek vissza a nehezen leadott kilók. :) Fehér kenyeret nem eszek, mindent édesítővel iszok, és leszoktam a cukros üdítőkről is, helyette megiszom napi 2 liter ásványvizet és 3 bögre zöld teát, natúran. Én azt vallom, hogy nem kell mindenről lemondani, nekem épp elég volt ennyi rendszabályt megszokni, viszont ezekhez tartom magam.

És akkor lássuk az eredményt!

A fogyás nagyon hamar beindult. 84 kilóról indultam, és eleinte heti 1-1,5, egyszer még 2 kiló is lement. 2 hónap alatt elértem 75 kilóra. Aztán kicsit megtorpantam, már ami a kilókat illeti, de nekem nem is ez számít igazán. Hetekig tartottam a 75 kilót, és igaz, a centiket nem mértem, de látványosan formálódtam továbbra is. Én is észrevettem, és ami a legjobb, hogy napi szinten jegyezték ezt meg olyanok is, akik minden nap látnak. Akikkel pedig nem találkoztam egy ideje, egyenesen elájultak. Pedig csak 9 kiló minuszról van szó.

A bringázás így nemcsak fogyaszt, hanem formál is. Olyan izmaim bukkantak elő, amikről nem is tudtam. A legszebben a hátam és a derekam karcsúsodott, emellett formásabb lett a combom, fenekem, de még a karom is.

Mindenképp fontos még elmondanom, hogy ez a fogyás teljesen más volt, mint az eddigiek. Amellett, hogy esztétikailag is jobban mutatok, majd kicsattanok az egészségtől, és ezt mindenki látja is rajtam. És az sem egy utolsó dolog, hogy az erőnlétem is jobb lett, valamint megszűnt az ülőmunka okozta hátfájás is.

Azóta már csak 50 percet tekerek, amit a nyáron, a melegben sokszor kiváltottam egy óra sétával a Rómain. Ez egyébként szintén valamennyire formál, és mindenképpen hasznos.

Tehát összességében, április 1-én 84 kg voltam, ma pedig 73-at nyomok. Ez 5 hónap alatt összesen 11 kiló, ami ugyan nem tartozik a nagy fogyás kategóriájába, de nem szenvedtem érte, nem sanyargattam magam, és a változás magáért beszél. Igazából még 5 kilót szeretnék majd ledobni, lassan, fokozatosan. Mivel sosem voltam nádszál vékony, most sem célom azzá válni, így már most is nagyon jól érzem magam a bőrömben. És innen üzenem mindenkinek, hogy teljesen mindegy, hány centi és hány kiló, ha az ember jól érzi magát a bőrében, az sugárzik róla, sokkal boldogabb és erre tapadnak a férfiak... :)

Szóval, kitartást, sok sikert és türelmet kívánok a kedves kérdezőnek!

Egy 27 éves lány, Budapestről

2013. szept. 7. 10:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Igazából 1. válaszoló válaszához nem is nagyon kellene semmit hozzátenni, tökén ragadta a lényeget :D

De a kérdésedre válaszolva inkább heti 4 x 50-60 perc, mint naponta fél óra...és ezt már tudományos alapokon, mivel a zsírégetés 30-40 perc után indul be, és aerob mozgás esetén ugyebár ez a legfőbb cél, ez támogatja leginkább a fogyást.

Én is így csinálom, pont olyan módszerrel, ahogy 1. válaszoló írta, a családnak főzött ebédből eszem, persze egészséges alapanyagokból, könnyebb fogásokat, de belefér néha napján egy kis bűnbe esés, persze normális keretek között.

Az én mérlegem 6 hét alatt -7 kg :D

Sok sikert!

2013. szept. 7. 17:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Az intervallum edzés pont félóra, nekem bevált (súlyzós edzésekkel kiegészítve).
2013. szept. 7. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!