Ha a testtömegindexem normál akkor miért vagyok kövér?
A testömegindexem 26,57 és a normál kategóriába tartozom (168 cm magas vagyok 75 kg) Nekem elég nagy nagy hasam van akkor meg mitől normális ez?
A 25-30% között vagyok
Voltam énis ennyihez 75 kg, hidd el, szerintem se normális súly.:D
Amúgy azt gondolom még az egészséges tartomány, azért írja normálnak.
Ez csak egy index! Tájékoztató jellegű, ami sokkal aggasztóbb a számomra az hogy "alma" típusú vagy. A hasad kezdett el nőni, ami azért veszélyes mert az összes létfontosságú szerved ott van! Minden féleképpen változtadnod kell mert nem lesz jó vége! Egy analízissel közelebb kerülnénk a válaszhoz. Mert kimutatja a zsír%, hdratáltság%, bio életkort, cson tömeg, stb.
Ezek után már jobban látjuk mit szursz el az étkezési szokásodban.
Valamit rosszul néztél, a 25 feletti BMI már a túlsúlyos kategória nem a normál! És a testtömeg index mellett érdemes a testzsír arányát is megmérni.
De ha szemmel láthatóan van rajtad felesleg, akkor végül is nem is kellenek a mérések.
"testtömeg index mellett érdemes a testzsír arányát is megmérni. "
Ez úgy helyes, hogy: A testzsír arányát érdemes megnézni, a testtömeg index nem releváns, értelmetlen, nem kell vele foglalkozni.
Igazából a testszír százalék is csak akkor releváns, ha megfelelő műszerrel mérik, ami csak orvosi körülmények között lehetséges.
De ha látható a súlyfelesleg, akkor felesleges bármit is méregetni.
A testzsír százalék mérése azoknak hasznos, akik látszólag vékonyak, de ezzel kimutatható pl. a szervek elzsírosodása.
De ha látható, akkor minek méregetni?
Te mit néztél el?? A BMI is meg bármilyen más elmélet szerint a normális testsúly az ha a magasságodból kivonsz 110-et.
Miután még nem vagy több mint 18, ezért még szigorúbban kell ezt venni, és 110-nél is többet kellene kivonni, de vannak gyerek bmi-kalkolátorok, ami annyival tér el a többitől, hogy 18 alatti életkort is be lehet írni, pl.:
Ez is egyértelműen kiadja hogy túlsúlyos vagy.
Ami persze nem szégyen, csak legyünk már tisztában a dolgokkal! Ilyen magasság mellett a 65-68 kiló is már duci.
És mielőtt megharagudnál rám, nekem bejönnek az ilyen lányok, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!