Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Azt mondják ne együnk zsírosat...

Azt mondják ne együnk zsírosat szénhidráttal együtt. Miért ne?

Figyelt kérdés

Mi történik, ha a kettőt valaki mégis együtt eszi? Hízás? (Gondolok itt a magyarok által kedvelt nokedli-pörkölt kombóra.)

Nem úgy van, hogy a zsírtól a glikémiás index csökkent? Vagyis ha sok zsírosat eszünk a köret mellé, akkor leviszi annak glikémiás indexét és nem okoz hirtelen vércukorszint emelkedést ezáltal nem raktározzunk annyira a zsírt????

2013. aug. 31. 11:30
 1/6 anonim ***** válasza:
A túlzott fogyasztáson van a hangsúly.
2013. aug. 31. 11:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Szénhidrátból nagyon sokat meg lehet enni egyszerre (egy adag nokedli pl. 500 kcal), a zsírnak pedig nagyon magas a kalóriatartalma (egy jó zsíros köret feltét lehet 200-300 kcal is), így a kettő együtt nagyon magas kalóriatartalmú ételt jelent, amely nagyon nem segít a fogyásban.
2013. aug. 31. 12:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát ezt régebb az emésztéssel, lebontással is magyarázták, hogy ha a kettőt kombinálod akkor megterhelő az emésztőrendszernek. Ezt mára már megdöntötték, különben is minden kajában található valamilyen mennyiségben zsír is meg ch is.
2013. aug. 31. 14:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem alkalmazkodott az emberi szervezet a sok szénhidrát (gyors szénhidrát) fogyasztáshoz. Kóros anyagcsere, hormonzavart okoz, ami túlzott zsírraktározáshoz vezet. Minél több tápanyag szívódik fel ilyen kóros állapotban, annál többet lehet hízni egyetlen étkezés után. Kevés kenyér = kevés hízás, több kenyér = több elraktározott zsír, több kenyér + zsír = még több elraktározható tápanyag.

A zsír önmagában nem vált ki betegséget, hízást.

2013. aug. 31. 15:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Előrebocsátom, hogy nem vagyok szakértő, viszont engem is érdekel ez s olvasgattam a témában. Nem egyszerű megtudni, mi miért van, pedig a táplálkozás oly fontos az életminőségünk, egészségünk szempontjából, mégis ellentmondásos elméletek, ténynek leírt dolgok vannak :(

Nos. Én azt vettem ki különböző olvasmányaimból, hogy szénhidrát elősegíti a test zsírosodási hajlamát (sokszor leírják, hogy ez az inzulinszint cibálása miatt van), de ő maga annyira nem alakul zsírrá az emberek esetében, viszont ha már jelen van zsír, azt igen hatékony és egyszerű zsírként eltárolni.

Hogy a glikémiás indexek mit csinálnak vegyítésnél, azt nem tudom, de annyira nem lehet jó a végeredmény, elvégre láthatjuk, mit okoz a szénhidrátdús, zsíros táplálkozás, ha nem is keveset esznek a delikvensek...

2013. aug. 31. 15:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Kiegészítés: Én nem igyekszem nem enni zsírt és szénhidrátot együtt, mert teljesen felesleges próbálkozás lenne, nem tudom elkerülni eme kombót. A szénhidrátot próbálom mérsékelt szinten tartani s egyes formáit (keményítő) kerülni, ez, úgy tűnik, bejön ;)
2013. aug. 31. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!