Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi két szelet graham kenyér...

Napi két szelet graham kenyér (Ceres) + 40 dkg zabpehely elmegy tiszta CH-nak? Jók az étrendi+mozgási változtatásaim? Így egészségesen formálhatok alakot?

Figyelt kérdés

Nem igazán kell már fogynom, talán max 2-3 kilót, de szerintem inkább szálkásításnak mondanám.

Hamarosan elkezdek rendszeresen aerobikozni+kickboxozni, szóval ezért gondoltam, hogy egy szendvics beleférne, meg a suliba is szívesebben vinném [egyébként egy nap 1500 körül ennék.] Napi 1 óra fix mozgással+heti 3x tornaórákkal+elég sok gyaloglással.

Így:

[suliban]

R: 40 dkg zabpehely + 2 dl 1,5%-os tej

T: 15 dkg 0,1%-os natúr joghurt + 1-2 gyümölcs darabolva

E: melegszendvics (2 szelet graham kenyér + 1 teáskanál vaj [de csak azért, mert simán belefér a kcalkeretbe, és szükségem van zsírra, mert egy nap 46 g-ot is alig érem el] + 2 szelet Tolle trappista sajt + 2 szelet pulykamell sonka 88%-os, de majd legközelebb 97%-osat veszek + 1 főtt tojás)

[otthon]

U: 20g dió vagy mandula

V: Ez változik, ha szendvicset eszem aznap, akkor zsírszegény Öcsi túró + zöldségek, ha viszont a suliba nem szendvicset viszek, akkor csirkét zöldségekkel ebédelek, és vacsira meg 2 hozzáadott zsiradék nélkül elkészített tükörtojást zöldségekkel.[általában sárgarépa]

Mást nem nagyon fogok enni, esetleg a reggelim megbolondítom fahéjjal, és egy kanál mézzel, vagy mondjuk ebédre csirke helyett pulyka, vagy hal. Néha-néha vacsira egy sós lében lévő szardínia. És egy nap 1,5 l innék + pár bögre zöld teát. Jahm, és szedek multivitamint is a biztonság kedvéért.

18 leszek januárban, és lány. 153,5 centi mellett 51-52kg.

Voltam már 46 kg is, szóval nem szeretnék semmilyen élelmiszert nélkülözni, utalok most a paleósokra.

50kg körül szeretnék lenni, de semmiképpen sem alatta.

Egyébként comb: 54 cm; derék: 70 cm; csípő 88 cm.

A combomból kb. 3-4, talán 5 centit szeretnék leadni, derékból 1-2 centit, csípőből sem sokat, 1-2 centit szintén.

Alakformáló edzésre heti 1x megyek majd, step kondira 1x, zsírégetőre 2x, kickboxra 1x.

Remélem ez így megfelelő. Várom a tanácsokat. (:

2013. aug. 31. 09:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Az egyetlen ok, amiért nem láttam még, azaz, hogy hiába tagadod, hogy nem, mert márpedig divattá nőtte magát ki, ha nem így lenne, nem ez folyna a csapból is, ami idáig abszolút nem volt jellemző. [pl. élő példa a metró,aluljáró,reklámfelületek.. már mindenütt ilyen könyveket tolnak.]

Míg nem jött a mezőgazdasági fellendülés azokon éltünk, de azt is vedd figyelembe, hogy meddig?

Nos, történetesen az általad fikciónak vélt állítást nem én álmodtam meg, hanem egy vegától hallottam. Na ja, azért ne ess pánikba, róluk is hasonló véleményen vagyok :D

Részletezve, annyit mondott, hogy az állati húgysavak, és egyéb a feldolgozáshoz kellő, táplálásához szükséges anyagok túlzott fogyasztása felhalmozódik a testben, és nem ürül ki teljesen. Én ezt nem tudom igazolni, de ahogy jómagad sem, mivel nem vagyunk hozzáértők. Ellenben már egy ideje csendben figyelemmel kísérem a történéseket itt, és láttam, hogy valami élelmiszer mérnökszerűség vagy, bocsáss meg, ha tévedek. S ez okból kifolyólag Te tudod a legjobban, miken megy keresztül a táplálék.

Mindezt tudva én továbbra sem állítom, hogy a hús evés olyannyira egészséges lenne, kivétel akkor, ha magunk élelmeznénk áldozatunk, de amíg ez nem megvalósítható; amíg ketrecbe bebörtönzött szárnyas tojását kell ennem, és egy tápozott, agyon vegyi kezelt állat halott tetemét, hát azt kell mondjam van oka a köszvénynek, és a hasonló finomságoknak kialakulni.

A sci-fi ajánlást pedig köszönöm, mert nem érdektelen a téma számomra.

A válasz roppant egyszerű a kérdésedre, hadd világítsak rá: 1. mivel még ez egy újonnan kialakult étrend, így nem is tudható a hosszútávú hatása

2. mint mindenütt,léteznek kivételek, meg lehet, hogy ami nálad beválik a másik testében kárt okoz.

Amúgy ezért szeretem a gyakorikérdéseket, jobb, mint egy jehovista templom, vagy passzolom mi van nekik,na mindegy.. miért akarsz mindenkit megtéríteni? :D

Ezek a vitának nem nevezhető eszmecserék, ej-ej, pedig én csak egy egyszerű kérdést tettem fel, és máris jössz megkövezni :D:D

2013. aug. 31. 18:14
 12/21 anonim ***** válasza:

"mert márpedig divattá nőtte magát ki"

Milyen izgalmas vitatéma. Én azt sem tudom mit jelent a divat, erről velem nem nagyon lehet vitázni, mert valójában nem értek hozzá. Talán mert halál nem érdekel a 'divat'. Mi divat, mi a divat, mi nem divat. Fölösleges dolog, fölösleges még maga a szó is.

"Míg nem jött a mezőgazdasági fellendülés azokon éltünk, de azt is vedd figyelembe, hogy meddig? "

Na igen, szerintem nézz is utána amint van módod rá. Merthogy jó kérdés, és szerintem tetszeni fog a válasz. Kis demográfia, statisztika, ez már érdekesebb.

"hanem egy vegától hallottam"

...

Tehát egy vega hallucinálta. Gondoltam én hogy nem te találtad ki, de ez miért is számít? Mindegy hogy te találtad ki, egy vega vagy egy figyelemre vágyó orvos..

"az állati húgysavak, és egyéb a feldolgozáshoz kellő, táplálásához szükséges anyagok túlzott fogyasztása felhalmozódik a testben, és nem ürül ki"

Igen, ez a lázálom rész. Egy húsevéshez szokott élőlény nem emészti, dolgozza fel jól a húst. Igen, és a bizonyíték? Ezért írtam: mutassanak beteg húsevő embert, aki nem eszik kenyeret.. nincs. Egész maszáj törzs jól van civilizáció és kenyér nélkül. Persze hogy jól vannak, ezek nélkül mindenki jól lenne..

"mivel nem vagyunk hozzáértők."

De, egyikünk ért hozzá.

"Te tudod a legjobban, miken megy keresztül a táplálék. "

Sok mindent tudok.. igyekszem nem enni olyat, ami az élelmiszeripartól származik. Innentől kezdve..

"hát azt kell mondjam van oka a köszvénynek"

Igen, beszéltem köszvényesekkel. Egy kis alkoholtól, vagy kevesebb vízivástól (a szükségesnél kevesebb) rohama lesz. Jah, van oka, kiváltója.. csak pont a hús éppen nem szerepelt benne (lehet hogy az is, de csak annyira mint az alkohol..)

"A sci-fi ajánlást pedig köszönöm, mert nem érdektelen a téma számomra. "

Én teljes jóindulattal ajánlottam, nekem is nagyon tetszettek. A Gyűrűk Urát is ajánlhattam volna.. vagy éppen a M.A.G.U.S. könyveket :)

"mivel még ez egy újonnan kialakult étrend, így nem is tudható a hosszútávú hatása"

Nem, igazából nagyon régóta esznek így. Egyrészt ugye természeti népek, másrészt pl. a taoista kínaiak majdnem paleóznak. Jó, ők esznek valamennyi hüvelyest, valamennyi rizst. De a lényeg a hús + zöldség (és gyógynövények), meg lehet el vannak tolódva zöldség irányba, heti 1 húsevéssel. Szoktam mondani, hogy a hús/zöldségfogyasztás ideális aránya igazából komoly kérdés.. már vagy 1000 éve.

"mint mindenütt,léteznek kivételek, meg lehet, hogy ami nálad beválik a másik testében kárt okoz. "

Igen, ezt meg kell fontolni. Elég rosszul jár az az ember, akiben a húsevés vagy a zöldségevés egyértelműen kárt okoz. Nem lennék a helyében, de lehet hogy gyógyítható az állapota.

Hol akarnék én téríteni? Csak pár tippet adtam, mert egészséges vagy karcsú, vagy mi az isten akarsz lenni. Elnézést kéne kérnem? Én meg jó nőket akarok látni az utcán, meg állásvesztett orvosokat, dietetikusokat, ennyi.

Kövezés? Komolyan ilyen durván írtam volna? Ilyen támadó vagyok? Én csak tényeket írok le, semmi térítés..

2013. aug. 31. 18:35
 13/21 A kérdező kommentje:

"mit jelent a divat"

nem mást, mint egy aktuálisan felkapott, sztárolt eszmét, tárgyat, bármi egyebet.

"szerintem nézz is utána"

hol? melyik paleo-s oldalnál írják mindezt le? :D

nem szeretek közhelyekkel élni, de most annyira ráillik erre eme közmondás, ami így hangzik: "minden szentnek maga felé hajlik a keze", vagyis az, hogy leírnak szubjektívnak nevezendő általuk kikiáltott tényeket, nem sok realitást sejtet.

Igen, a vegák vicces lények, épp ezért elegyedtem szóba egyikükkel egy üres órámban. :D

Most pedig jöjjön a lázálom szétoszlatása :D

Igen, mind igaz, amit leírtál a civilizálatlan népekről,

de azt elfelejted, hogy ők nem mesterséges anyagokon élnek. S amíg, mi, rákényszerülünk ezekre, addig igenis azt kell mondjam, hogy nem tesz jót a szervezetnek,

csak ha természetes körülmények között felnövekedett egyed húsát fogyasztjuk. Ennek bizonyítása igen egyszerű, ha nem vagy vidéki, és nem bio húson élsz, akkor csupán menj el egy olyan területre, ahová az élelmiszer ipar nem tört be, ahol továbbra is az általad preferált, természetes körülmények között éldegelő példányokat ehetsz, akkor talán meg is tapasztalod a különbségeket.

Nos? Mennyire értesz hozzá? Vagy netalán doktor is vagy, 2 az 1-ben?

S a vicces, hogy még az orvosok előtt is van számtalan megoldatlan talány az emberi test működése kapcsán.

"igyekszem nem enni olyat, ami az élelmiszeripartól származik"

És aki nem teheti? Töretlenül belehajszolod, hogy "húst" halmozzon "húsra"? Az idézőjelek nem véletlenek, mivel nem is nevezhetőek húsnak, amit eléd szolgáltatnak.

köszvényes ügy:

Nem a kiváltóról beszéltem, hanem az okozóról.

sci-fi:

A Gyűrűk Urát szerintem minden létező ismeri, láttam is-olvastam is, nem rossz. A M.A.G.U.S-ról is hallottam, de még nem volt lehetőségem értékelni.

természeti népekről:

Mondjuk azon besírtam, mikor azt írtad, hogy valamennyi rizst, inkább azt mondanám jelentős mértékű rizst! (:

Amint már korábban említettem, nem mindegy, hogy a mezőn legelt állatot, vagy a tápos hibridet kajolom.

"akiben a húsevés vagy a zöldségevés egyértelműen kárt okoz"

Messze nem erről van szó, hanem arról, hogy egy nap nem eszek meg, teszem azt, 1 kg húsnyi adagot, hanem csak 20 dkg-t, nagyon is számít a mennyiség.

"Hol akarnék én téríteni? Csak pár tippet adtam, mert egészséges vagy karcsú, vagy mi az isten akarsz lenni."

Csak általánosságban írtam, hogy mindenütt ezeket olvasni, csak mindig újrafogalmazod az állításaid :D

Egyébként, nem hinném, hogy az ősasszonyok (XD), jó mindegy, felejtsük el, szal... ők, jó példák a filigrán alkatra ;)

"Elnézést kéne kérnem? Én meg jó nőket akarok látni az utcán, meg állásvesztett orvosokat, dietetikusokat, ennyi."

Ki kötelezne ilyesmire?

Én csak viccből írtam, bocsi, ha nem volt egyértelmű máskor akkor odaírom, vagy inkább mellőzve száraz szövegeket írok.

Személy szerint nem tudok eme vágyaidhoz mit hozzáfűzni, mivel más nemű vagyok így a jó nők, és éppannyira nem foglalkoztatnak, mint a dietetikusok, vagy az orvosok, maximum csak annyiban, az utóbbiak, hogy jó lenne, ha nem azon igyekeznél, hogy minél kevesebb dolgozó legyen az országban.

"Kövezés? Komolyan ilyen durván írtam volna? Ilyen támadó vagyok? Én csak tényeket írok le, semmi térítés.."

Hát nem tudom tenálad mi van, de errefelé a szmájlikat direkt ezért találták ki, hogy jelezzék az enyhe, pillanatnyi komolytalanságukat.

2013. aug. 31. 19:13
 14/21 anonim ***** válasza:

Na, most már a divat jelentésével is tisztába kerültem. Nem fogom gyakran használni, esetleg a 'divat edzések', 'divat diéták' összefüggésben.

"minden szentnek maga felé hajlik a keze"

- antropológiai és demográfiai tanulmányokban nézz utána. Tényeket keress, ne szenteket.

Nem vagyok doktor, harcművészetek mellett az egészséges életmód, táplálkozástudomány az érdeklődési területem. Annyira értek hozzá, hogy nekem jó legyen + hogy a hozzánk forduló segítséget kérő embereknek segíteni tudjak. Sokat tudok még tanulni, mert létezik egy nagyon összetett taoista táplálkozástudomány.

Egyébként mindenki tud csirkemájat-szívet, vagy darált húst enni. Tápos hús, de tudsz jobbat? A búzánál mindenképpen jobb.

A köszvényes ügy egy vitatott téma, de ezt tudod szerintem. Lehet enni zöldséget is, hiába írnád rá hogy permetezett. Ez van, ma erre van lehetőség. Ezeknél csak rosszabb alternatívák vannak..

A taoistáknál a lowcarb táplálkozás előnyei ismertek voltak. Ne azonosítsd őket az átlag kínaiakkal.

"Csak általánosságban írtam, hogy mindenütt ezeket olvasni, csak mindig újrafogalmazod az állításaid :D "

Szerinted hogy kellene leírni? Egy elhízott, beteg társadalomban mutatok a sok szerencsétlennek egy kiutat. Ezt nem plakátolják ki a városban, a plakátokon édességeket, lisztet és tejtermékeket reklámoznak. Az aki idejön, el tudja olvasni mi kell, hogy a legegyszerűbben eredményt érjen el.

A többi részhez csak mosolyokat írnék :))

('_' )

( '_')

:)))

2013. szept. 1. 06:05
 15/21 A kérdező kommentje:

"- antropológiai és demográfiai tanulmányokban nézz utána. Tényeket keress, ne szenteket."

Te mindent szó szerint veszel?:D

Egyébként kerestem, de miután az első jó pár oldal után semmit sem találtam, amiket a Google kidobott, ezért abbahagytam. Esetleg, ha kisegítenél egy linkkel megköszönném, mert kíváncsi vagyok.

Persze a véleményem nem valószínű, hogy megváltozna, hisz tök mindegy melyik rosszat eszed meg, s akkor már legyen finom és megfizethető is.

Elég monoton lenne, ha mindennap ugyanazokat enné az ember, arról nem is beszélve, hogy elég pénz centrikusak a paleosok, ahogy észleltem, na nem mintha csak ők/ti.. amikor kipróbáltam, valóban sokkal energikusabb lettem, de elég unalmas volt ugyanazt enni mindennap, de a fő probléma a költségek fedezése jelentette, eleve nem szimpatizál a család a szélsőséges étrendekkel, hát még hogyha minőségibb húst enne az ember, amit szeret. [pl. vadakat, halat, csirkemellet, stb.] mindennapi szinten, egész napi adagként ezek, azért drágák. így is kis morgás van, amiatt, hogy nem tésztázom, meg kenyerezem,stb. Ha pedig a paleo által elfogadott élelmiszereket venné az ember, az is marha drága, pl. egy üveg lekvárban mi kerül 1600 Ft-ba ?

szóval szerintem túlságosan drága. most erre mondhatod, hogy miért nem eszem csirkemájat, meg zúzát többször?

azért, mert szerintem hosszútávon tarthatatlan, hogy állandóan ilyet egyen az ember..

nem azt mondom, hogy a paleo rossz, csak azt, hogy én nem követem, vagy nem tudom követni. ha tényleg ízletesen és egészségesen akarna az ember táplálkozni, ahhoz jókora összegeket ki kell adni, amit jelen pillanatban a szüleim nem támogatnak, de majd ha saját magam tartom el, akkor fontolóra veszem, mert mint már mondtam, valóban tapasztalhatóak pozitív hatások; de most megelégszem ezzel is, hogy kicsit nyomottabb vagyok, de aránylag olcsón ehetek, még ha nem is a legtökéletesebben.

A taoistákkal kapcsolatban pedig csak asszociáció volt, mivel ázsiaiak ők is, nem sokat tudok róluk.

2013. szept. 1. 11:34
 16/21 anonim ***** válasza:

Dehogy veszek mindent szó szerint :)

Úgy értem, hogy hiteles forrásokat próbálj keresni, és kerüld el azt, hogy mindenki magát akarja menedzselni. Ne paleós orvosok írását nézd.. hanem egyszerűen kutatásokat, amikből következtetéseke lehet levonni.

Itt van, tök mindegy hogy Szendi oldalán, ettől még ez nem paleós cikk, ez egy sima vizsgálat

[link]

Csak egyetlen érdekesség, amit nem árt ismerni, szerintem.

Finom és megfizethető az, amiről én beszélek. Egy PCO-s, hormonbeteg, elhízott nőnek nemigen van lehetősége annyira válogatni, mint gondolom Neked. Vagy követ egy hasonló irányt mint amit én is ajánlok, vagy beteg marad és gyógyszereket szed. Nem tökéletes az amit én mondok? De egyértelműen jobb, mint a többi lehetőség, úgy tűnik. Mert ugye orvosok is mondják azt amit én, és jók a visszajelzések. Én csak az ő tanácsaikat használom itt is.

"Elég monoton lenne, ha mindennap ugyanazokat enné az ember"

Azt megfigyelted, hogy ma egy átlag magyar eszik:

búzát (rozst, hasonlót), eszik kukoricát/krumplit (kukoricából készült cukrot, keményítőt), és eszik tejet. Plusz valamennyi zöldséget és húst, növényi olajat. De nagy részt búzát és kukoricát vagy zabot. Reggeli, ebéd, vacsora, közti étkezés mindegyik ezeken alapszik. Tehát 1-2 dologgal eszik többet mint egy hús-zöldségevő, ennek az 1-2 dolognak nincs haszna csak ennyivel "változatosabb" a táplálkozás. Na de változatos a táplálkozás, mert minden étkezéshez eszik kenyeret? Ez értelmetlen. Ahelyett hogy sokféle zöldséget enne. Minőségi, jól emészthető alapanyagokból 1000-féle étel készíthető, különböző ízesítés, variálás és konyhatechnológia útján. Ezért nem értem miért kerül szóba olyan, hogy ugyan azokat esszük.. A Földön az ehető dolgok száma korlátozott, azonban elég magas. Miért kellene ugyan azokat enni? Amikor olyan sok zöldség és állat van. Másfelől, nem biztos hogy az evésben kellene minden izgalmat megtalálni.. törekedjünk fontosabb dolgokban élvezetet találni, eredményeket elérni, szerintem.

" így is kis morgás van, amiatt, hogy nem tésztázom, meg kenyerezem"

Pontosan miről beszélünk? Te pontosan egy jobb táplálkozásra törekszel. Csak így tovább. Mindenkinek vannak nehézségei, az erőforrások eloszlása egyenlőtlen, próbálnak szegénységbe taszítani azért, hogy másoknak hatalmas gazdagságuk legyen.. ezért nem egyszerű jó minőségű élelmiszerhez jutni, a természetes takarmányon tartott állat húsa drága /de lehet táplálék kiegészítőkre szánt pénzt át lehet forgatni ilyen termékekbe, többen termelnének ilyen húst, kereslet/kínálat aránya javulna és változnának az árak.

" pl. egy üveg lekvárban mi kerül 1600 Ft-ba ? "

Ez gazdasági kérdés, vitassunk meg ilyen problémákat? Én utaltam rá az imént, a világrend jelenleg borzalmas, nem így kellene működnie a dolgoknak. Egy cukormentes lekvár pedig azért drága, mert keveset gyártanak cukormentesen, aszpartámmentesen mondjuk xilitollal vagy steviával.. hiánycikk, és tudják drágán adni. Normális körülmények között lehet lenne rá pénzünk, de ez a mai társadalmi berendezkedés mellett nem így van. Nekem sincs rá, természetesen. Változtatunk együtt?

Tudom, hogy nehéz.. tudom, hogy nem lesz könnyű májat és szívet enni hosszú távon.. de meg kell tanulni összeszorítani a fogakat. Forrongás van és talán háború közeleg.. óriási a szegénység és rengeteg a beteg ember. Igenis meg kell hozni döntéseket, aki úgy dönt hogy finom kenyeret eszik, az bele fog kerülni egy tarthatatlan betegségügyi rendszerbe, gyógyszerszedésbe.. egész életében az elhízásával lesz elfoglalva. Igen, a máj és szívevés az alternatíva, amivel le lehet fogyni, nem kell egész nap kalóriákat számolgatni, nem lesz cukorbeteg az ember. Lesz idő arra, hogy a saját életét előre vigye az ember.. Ez csak egy választási lehetőség, Te mást gondolsz, több jó út is lehet. Minőnknek sok sikert a maga útjához.. és találkozzunk a Célban, lehetőleg egy élhetőbb jövőben..

Te is igyekszel jól enni, hasonló nézeteket vallunk, legalábbis lényegében. Én is próbálok spórolni, variálok a rizsfogyasztással, keresem a számomra meghúzható kompromisszumokat.. majd lesz valami. Vállalom a felelősséget a kompromisszumokért, kísérletezek..

Majd kialakul valami, dolgozzunk azon hogy saját magunknak jó legyen, és akkor lesznek gyakorlatias módszerek, minták amit a többiek is követhetnek.

Mondjuk vannak ilyenek, akik tényleg paleóznak család szinten, spórolva ahogy lehet, finom ételeket fogyasztva.. talán ilyenekkel kellene beszélned. Én azt mondom, finom ételeket lehet készíteni, ha tudsz főzni, különböző husikból, különböző zöldségekkel, csak csapj fel egy szakácskönyvet.. Annyi recept van, ami liszt-tejmentes.

2013. szept. 1. 11:59
 17/21 A kérdező kommentje:

Érdekes cikk, de hadd legyek szőrszálhasogató: honnan tudod, hogy az a kutató nem paleós volt?:D

Meggyőződésem, hogy az elhízás nem más, mint önfegyelem hiány, aki tud uralkodni a mohósága felett, az nem hízik el.

A hormonális problémák meg szerintem a fogamzásgátlóktól, és az általuk szennyezett víztől valószínűbb.

PCOS-es meg nem lehet példálózni, mert tudomásom szerint nem sokakat érint.

"Azt megfigyelted, hogy ma egy átlag magyar eszik:"

Az így oké, hogy mit eszik egy átlag magyar, de szerintem az én napi kajáim elég változatosak, mert variálható elég sok minden rajta, csak nem láttam szükségét leírni, hogy hányféleképpen tudom variálni még őket.

Egyébként, a húsok többsége nem rendszeresen finanszírozható; a zöldségek meg jók, persze, de az a sok konyhatechnológia, amit emlegettél, nem sokat ér, ha kiveszik belőle a vitamin, és igen, ehetne az ember saláta nonstop, de szerintem be is sokallna.

Nem feltétlenül azt mondom,hogy azért éljünk, hogy együnk, mivel tényleg úgy gondolom, hogy azért eszünk, hogy éljünk. Na de hogy? Lehetőségeinkhez mérten, törekedve a minőségi, tevékeny életre, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rosszul kell lennem az evés gondolatától. S az, hogy az embernek fáj a foga pl. egy ártatlan krémes, natúr joghurtra-gyümölcsökkel dúsítva akkora bűn? Sajnos nem ismerek olyat, ami szintén ezt a krémes ízt nyújtja. S márpedig számomra fontos, hogy ne egy ketrecben érezzem magam, hogy azt egyek, ami jólesik, és ne rögeszmévé fejlődjön ki az egészségmánia.

Sajnos ez csak egy csepp lenne a tengerben. Az emberek nem fognak lemondani a táplálékkiegészítőkről, magam sem szívesen tenném, mert nem bízom a boltok polcain árult termékekben. Biztosabb, ha kiegészíti az ember, és megkíméli magát egy jó adag vegyszertől. Egyébként mégha ez húsra is lenne fordítva, akkor sem lenne túl jó, mivel a húsban vason, b12-n, folsavon kívül nem nagyon van más.

Így hogyan jutnánk hozzá a többihez? A tápértékileg esetlegesen hasznavehetetlen, felezett árukból?

Persze, váltsunk meg a világot! Már csak a mi összeesküvés elméletünk kell hozzá, az övék ellen; amit meg kell hagyni, igencsak zseniális. [az emberek mérgezése, függése, befolyásolása, és még így tovább]

Mint mondtam, igencsak megbecsülöm magam eltartottként, szóval, majd ha saját keresetből élek, ideális esetben egy jó 8-10 év múlva, akkor majd egyszerűbb lesz, mert nem kell senkihez sem alkalmazkodnom.

Hát ilyen típusú szakácskönyvet nem árulnak minden sarkon, de szerencsére az internet megoldja ezt a problémát. Egyébként, ha sütök-főzök, akkor csak paleós receptekből, kompromisszumként csak a zab van, de ezt ahogy tudom, sok paleós csinálja.

A kenyér csak azért van a listán, mert a házi kenyér a melegszendvicssütőben nem marad stabil, és a suliban meg kínosnak érezném, pontosabban éreztetve lenne, hisz engem nagyban nem érdekelne, ha nem járna túlzott kirekesztéssel.

2013. szept. 1. 22:06
 18/21 A kérdező kommentje:
Egyébként bocsi, sok helyre sikerült most raghiba, meg ilyesmi; kicsit fáradt vagyok a gépeléshez :)
2013. szept. 1. 22:10
 19/21 anonim ***** válasza:

"és ne rögeszmévé fejlődjön ki az egészségmánia."

Kinek mi.. De valljuk be, ha az emberek úgy gondolkoznának és élnének mint Te, ezzel azért hoznának egy szintet. Te lehet hogy megtalálsz egy arany középutat, edzel rendszeresen (és nem csak pitsarisza ugribugrikat ahogy látom), ha neadjisten egyszer úgy alakul, hogy jobb lesz valami alternatívát keresni a krémes joghurt helyet.. akkor pedig megtalálod, vagy rávisz a szükség.

De neked már lesz alaptudásod a változtatáshoz, innen már rajtad áll, hogy egy tudatos életmódot hogy alakítasz. Most írod, hogy nem akarod bezárva érezni magad. Mégis eljársz kickboxolni.. most erre valaki azt mondaná, hogy úr isten rendszeresen edzeni, leizzadni? Milyen fárasztó, nehéz, rossz.. Az egész felfogás kérdése. Te meg gondolom élvezed és szereted.

"Már csak a mi összeesküvés elméletünk kell"

Tetszik az összeesküvéselmélet? Én csak mindennapi agymosásnak nevezném, kidobják reklámfelületekre a túróevés propagandát, meg nyomatják Pocakot a Danone reklámban. Ilyen kis apróságok elegek értelmetlen trendek teremtéséhez. Amik miatt egy csomó tejérzékeny ember fog elég kellemetlen helyzetbe kerülni, mert azt érzi hogy tejet kellene ennie, holott nincs túl jól tőle, esetleg nem tudja hogy a tejtől beteg.

De most nem az olyan 1%-ra gondolok, akinek súlyos betegsége lesz a tejfehérjétől, most az átlag emberekre, a többségre célzok, akik csak enyhén betegszenek meg. Pl. inzulinrezisztencia.. nem egy halálos dolog, de ront az életminőségen, tök általános dolog, viszont amikor azt mondják, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozz tejtermékkel és gabonával, 50-70% szénhidrátbevitellel, akkor pont ezt az anyagcserezavart erősítik. Aki fogékonyabb rá, azoknál ki is alakul belőle a betegség, idővel.

Á, de te tök jól csinálod a dolgokat egyébként, még az én megítélésem szerint is, az átlaghoz képest.. A többség nem úgy gondolkodik mint te.

2013. szept. 2. 07:12
 20/21 A kérdező kommentje:

"pitsarisza ugribugrik"

XD

"Az egész felfogás kérdése."

Szerintem is, és a legjobb benne, hogy az bármikor változhat. :)

S köszi a pozitív értékelést! :))

Úgy fest kimerült a téma, szóval jó egészséget neked, s hogy sose légy beteg! [Ez tényleg rímelt, vagy csak nekem hangzik így? Mindegy, sok sikert! :D]

2013. szept. 2. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!