Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Napi két szelet graham kenyér...

Napi két szelet graham kenyér (Ceres) + 40 dkg zabpehely elmegy tiszta CH-nak? Jók az étrendi+mozgási változtatásaim? Így egészségesen formálhatok alakot?

Figyelt kérdés

Nem igazán kell már fogynom, talán max 2-3 kilót, de szerintem inkább szálkásításnak mondanám.

Hamarosan elkezdek rendszeresen aerobikozni+kickboxozni, szóval ezért gondoltam, hogy egy szendvics beleférne, meg a suliba is szívesebben vinném [egyébként egy nap 1500 körül ennék.] Napi 1 óra fix mozgással+heti 3x tornaórákkal+elég sok gyaloglással.

Így:

[suliban]

R: 40 dkg zabpehely + 2 dl 1,5%-os tej

T: 15 dkg 0,1%-os natúr joghurt + 1-2 gyümölcs darabolva

E: melegszendvics (2 szelet graham kenyér + 1 teáskanál vaj [de csak azért, mert simán belefér a kcalkeretbe, és szükségem van zsírra, mert egy nap 46 g-ot is alig érem el] + 2 szelet Tolle trappista sajt + 2 szelet pulykamell sonka 88%-os, de majd legközelebb 97%-osat veszek + 1 főtt tojás)

[otthon]

U: 20g dió vagy mandula

V: Ez változik, ha szendvicset eszem aznap, akkor zsírszegény Öcsi túró + zöldségek, ha viszont a suliba nem szendvicset viszek, akkor csirkét zöldségekkel ebédelek, és vacsira meg 2 hozzáadott zsiradék nélkül elkészített tükörtojást zöldségekkel.[általában sárgarépa]

Mást nem nagyon fogok enni, esetleg a reggelim megbolondítom fahéjjal, és egy kanál mézzel, vagy mondjuk ebédre csirke helyett pulyka, vagy hal. Néha-néha vacsira egy sós lében lévő szardínia. És egy nap 1,5 l innék + pár bögre zöld teát. Jahm, és szedek multivitamint is a biztonság kedvéért.

18 leszek januárban, és lány. 153,5 centi mellett 51-52kg.

Voltam már 46 kg is, szóval nem szeretnék semmilyen élelmiszert nélkülözni, utalok most a paleósokra.

50kg körül szeretnék lenni, de semmiképpen sem alatta.

Egyébként comb: 54 cm; derék: 70 cm; csípő 88 cm.

A combomból kb. 3-4, talán 5 centit szeretnék leadni, derékból 1-2 centit, csípőből sem sokat, 1-2 centit szintén.

Alakformáló edzésre heti 1x megyek majd, step kondira 1x, zsírégetőre 2x, kickboxra 1x.

Remélem ez így megfelelő. Várom a tanácsokat. (:

2013. aug. 31. 09:58
1 2 3
 1/21 this is my nickname válasza:
Tojásból hetente 3-nál nem jó többet enni, mert a sárgája nagyon megemeli a vérzsírszintet. Ezen kívül graham kenyér helyett lehetne rozskenyér, és zabpehely helyett ehetnél rozspelyhet. A reggelit szerintem otthon fogyaszd. Ennyibe tudtam belekötni, amúgy jó. :) Büszke vagyok rád, hogy az esszenciális zsírsavakat is figyelembe veszed. :D<3
2013. aug. 31. 13:31
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Az étrend nem rossz, bár én tej helyett vízzel csinálnám a zabpelyhet és a vajat is teljesen kihagynám.

Hogy meglegyen a "jó zsír" mennyiség, inkább plusz egy marék mandulát vagy lenmagolajat, halolajat, olívát adnék az étrendhez.

Ugyanakkor az 1500 neked kevés lesz. A korod miatt és a mozgás mennyisége miatt kevés ez a kalóriaadag. Emellett többet és gyorsabb ütemben fogsz fogyni.

Továbbá a centiterved nem reális.

2-3 kilóval nem valószínű, hogy ennyit fogyj combból, ahhoz sokkal több kellene.

2013. aug. 31. 14:34
 3/21 anonim ***** válasza:
15%
Értelmetlen búzát, zabot, tejet fogyasztani. Pozitív hatásuk nincs, de a fogyást nehezítik, a testkompozíciót ronthatják.. értelmetlenek. Értelmes ételek amik nem okoznak anyagcserezavart, elhízást, cukorbetegséget (stb.) a hús, hal, tojás, zöldségfélék..
2013. aug. 31. 15:04
 4/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszaitokat, megy a zöld kéz! :D

1#:

Jaj, valamiért a reggelit is sulihoz írtam..:d

Egyébként biztos, hogy a tojás annyira nem jó? Én személy szerint nagyon szeretem, így a diéta elkezdése előtt is napi 2 lecsusszan, meg azt is olvastam már gyakorin, hogy valaki napi 6-ot eszik, [na jó, az már tényleg embertelen :D:D] Viszont, ha csak a sárgája nem jó, akkor úgy lehetne, hogy csak a fehérjét eszem meg, és a sárgáját meg megeszi valaki a családból, így megvalósulhatna a heti 3x-i tojássárga, és a többi meg lenne fehérje :D

2#:

Igen, tudom, hogy jobb lenne vaj és tej nélkül, de mint mondtad az 1500 nem túl sok, így szerintem a tej kibírható, s olyan finom zabpehellyel, ha még előző este beáztatja az ember, teljesen más ízű lesz :p

A vajat ellenben elhagyhatnám, amit lehet meg is fogok tenni, csak ezidáig azért volt ott, hogy több legyen a napi kalóriabevitelem, mivel nekünk nem gáz/elektromos tűzhelyünk van, hanem mágneses, anyum ezért olyan edényeket szerzett be amibe nem kell olaj, így nem is szereti, ha tesz bele az ember. Szóval szerintem a magvak mennyiségét fogom növelni.

Amúgy teljesen korrekt, amit írsz, mert a KalóriaBázis is igazolja, mivel kb. 4 dekát fogynék 1 hét alatt[a leglassabb 0,25kg, a leggyorsabb pedig 1 kg], a gyors fogyás persze nem lenne túlzottan ellenemre, de azért a lassú, de biztosra törekszem. A gond az, hogy szerintem ezzel az étrenddel így is tele leszek, szal nem tudom mit ehetnék még, de a 4 deka most tényleg akkora probléma? :D

S tudom, a centi kicsit irreális, mert helyileg ennyit fogyni nem lehet, szóval csak jó lenne, amolyan idillikus képként :D Igazából csak a combom a kritikus, mert amúgy nem vagyok sehol sem igazán vaskos, szóval addig csinálom, ameddig szükségét látom , és utána súlytartás, ami nagyjából azonos étrendet takar, csak kevesebb, és lightosabb mozgás, mint mondjuk a röplabda, vagy a ping-pong.

2013. aug. 31. 15:38
 5/21 A kérdező kommentje:

3#:

Tudom Tápi te jót akarsz, terjeszted az igét ezerrel.. nem igazán akad olyan topic, ahová nem írtál. :D

De az a helyzet, hogy talán célom is a fogyás lassítása, mivel nem túl sok felesleg van rajtam, ezért nem akarok fogyni olyan sokat.. tudom a kcal keret számít, de nekem nincs gusztusom a zsírt pudingként kanalazni... ha meg csak húst kajálok egész nap, akkor meg az okoz gondot.

A gyümölcs problémás lenne. A zöldséggel meg nem érem el azt a kcal mennyiséget, amennyi kell, hogy legyen erőm sportolni. A hal a legjobb étel a világon, de igazán borsos ára is van. A tojásról meg fentebb nyilatkoztam. :D

Véleményem szerint, ha az ember mértékkel táplálkozik, és nem 8 szelet kenyereket, meg sütit eszik vagon számra, akkor nem lehet semmi problémája. Ahogy eddig senkinek sem volt, akit ismerek, és így él. Szerintem a mozgás hiánya okozza az érveidként szolgáló betegségeket.

Valóban, régen, az őskorban másképpen éltünk, de az ókorban, a középkorban is egészségesek voltunk, a tespedés a mai korban kialakult állapot, ami meg is betegíti a szervezetünket.

2013. aug. 31. 15:49
 6/21 anonim ***** válasza:

Én heti 1-1,5 kg-t becsültem ez alapján az étrend alapján, azért mondtam, hogy gyors.

A kalóriabázis helyett a myfitnesspal-t ajánlanám. Sokkal pontosabb az adatbázisa.

A comb... hát, igen, elég problémás tud lenni. Nekem is onnan a legnehezebb levakarni a felesleget. Egy ideje inkább fel is adtam, mert mindenhonnan megy, csak onnan nem és azért 65A-nál kisebb mellel már nem szívesen élnék. :)

Egy nagy kalappal a formálódáshoz! ;)

2013. aug. 31. 15:55
 7/21 A kérdező kommentje:

6#:

Hát, valószínűleg igazad van, igazából korábban azt használtam, csak elvarázsolt, hogy ez magyar, vagy nem is tudom :D

Szerintem azért ne add fel, ha nagyon vészesnek látod! :)

Nekem igazából csak a belső része nem oké, hátul tök jó, oldalt meg, ha csinálok pár lábemelést simán jó lesz. Egyébként úgy vettem észre, hogy mikor durván lementem 46kg-ra, a mellem nem változott, igaz nem is nagy, de nem igazán érdekel :D; a derekam pedig akkoriban 65cm volt XD a csípőmre nem emlékszem. Optikailag pedig a ruhákkal lehet játszani, nélkülük már kicsit más a helyzet, de szerintem inkább legyen feszes testű valaki, mint domború, de lötty. Jó, most lehet, hogy kicsit végletesen írtam, mert lehet köztes is, de nekem mindenképp nagy inspiráció, ha magam előtt van, amilyen lenni szeretnék.

Egyébként megkérdezhetem mikkel próbálkoztál idáig a combodra? :)

S köszönöm szépen, neked is! :)

2013. aug. 31. 16:28
 8/21 anonim ***** válasza:
15%

Orvostudományi szempontból a mértékletes táplálkozás eredménytelen, értelmetlen. Jól kell enni, kevés rossz kerülendő.

Tojásról mi a nyilatkozat? Enni kell, nincs vele semmi gond!

Nem csak zsírból lehet pudingot csinálni, hanem tökből is (tök + édesítés + kakaópor..)

Hússal, zsírral vidd be a kalóriát, zöldséggel juss növényi tápanyagokhoz!

2013. aug. 31. 17:07
 9/21 A kérdező kommentje:

Nos, nem tudom mennyire lehet hinni az új hullámszerű diétás orvosoknak, csupán azért eladják a lelküket, hogy utána pénzt csinálhassanak. Miből gondolod, hogy a paleo-t támogatók nem teszik-e ugyanezt, mint a többi kúra képviselői? Szerintem ez igen naiv hozzáállás.

Egyébiránt, ahogy látom a pudingos allegóriám kicsit félrement. Engedd meg, hogy leírjam még egyszer immáron költői hasonlatok nélkül, és tisztázzam:

ahhoz, hogy elég energiám legyen nem jutok másból hozzá, mint a: húsból, zsírból. [ketogén paleó elvek szerint]

Na tehát ebből az következik, hogy mivel a hús kilőve, mert felhalmozódik az túlzott állati sav a szervezetben, így betegségek forrása igencsak.

A zsír szép és jó... addig míg nézem. Sajna túl finnyás vagyok a jó kis folyós mangalica zsírotokhoz, és társaihoz :D

A tojást én is szeretem; de hallottad; káros 3 db felett.

Aztán ki tudja? Jobb a békesség.. utálok kockáztatni.

S ebből következik, hogy a rizikómentes egészséges étkezés ismételten a mindenből[persze fehér liszt, cukor felejtős] egy keveset elven alapul.

Persze mindenki maga dönti el mit reszkíroz meg, és kinek,

melyik pénzhajkurászó csoportnak hisz.

De hadd emlékeztesselek egy régi bölcsre, Horatius-ra, aki már jóval előttünk rájött arra, amit próbálok mondani,

és ami nem más, mint az arany középút.

2013. aug. 31. 17:42
 10/21 anonim ***** válasza:
0%

Jelenleg nem úgy néz ki, mintha a mérsékelt lisztfogyasztás arany középút lenne.

Kockázatot látsz a több tojásevésben, és a húsevésben?

Alapozod ezt.. mire is? Csak azt látod, hogy a kenyérevők betegek, láttál már olyan húsevőt betegen, aki nem eszik kenyeret? Ha nem, akkor miért is kételkedünk ennyire?

A paleo nem divat, és én ugye nem a paleót nyomatom. Én azt mondom, hogy mindig is húst és zöldséget találtunk. Mezőgazdaság előtt nem volt más. Akkor most miért nem jó?

Elrabolnak a földönkívüliek a húsevéstől? Sok milyen sav gyűlik össze? Fikciót írsz, mint a földönkívülis ötletem.. nem létezik, senki sem látta, fantasy. Ne aggódj, viszont ha scifit akarsz olvasni ajánlom mind a Dűne, mind az Alapítvány sorozatot. Nagyon jók, érdekesek, van bennük tanulság is, de végső soron elvontak.. fikciók. Mint a húsos - savas elmélet, ha egyáltalán elméletnek lehet nevezni. Egy húsevő élőlénynél (mint mi) mégis mi baj lenne a húsevéssel.. ráadásul soha sem volt még olyan, hogy valaki normálisan, zöldségekkel evett húst és beteg lett. Mindenki kenyérrel eszi, és nagyon jól tudjuk hogy ezek együtt mennyire rosszak. Majd ha én, meg hozzám hasonlók (mondjuk hús-zöldségevők) rákosak lesznek, vagy savasak vagy akármi akkor lesz ellentábor. Egyelőre nincs, csak a gabonaevők a betegek (vagy akik eddig így ettek).

Arany középút táplálkozásban nem működött eddig, de próbáld meg, hátha. Csak azért glutént enni, mert nem értem miért, ezzel hónapokra leterhelve a szervezetedet (glutén hatásai), elvileg nem jó ötlet.

2013. aug. 31. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!