GI diétáról van tapasztalatotok?
A minőség sokkal fontosabb, mint a kalória...A szervezet nem egy robotgép, ami számolgatja a bevitt kalóriát, ez max. útmutatásnak jó.
A GI diétáról annyit, hogy nem rossz dolog, lehet is tőle fogyni meg egészségesen étkezni. Annyi hibája van a dolognak, hogy a GI értékek csak az adott ételre vonatkoznak, pedig az ételpárosítás eléggé tud változtatni a GI-n. Pl. ha egy magas GI kaját fehérjével, zsírral, rostokkal viszed be, lassabb lesz a felszívódása és alacsonyabb a GI-je.
Túlhaladtuk már.
A GI diéta pocsék minőségű gyors szénhidrátokat nevez jónak. Ami értelmetlen. Ma már sokkal jobban látjuk, milyen minőségi besorolást kell alkalmazni a potenciális táplálékokra:
Jó minőségű: húsok és zöldségek
Nem jók: magas keményítő tartalmú növények, tejtermékek, cukrozott ételek..
December óta kerülöm a szemét kaját, cukrot, fehér lisztet egyáltalán nem eszek, diéta után egyszerűen ráhagytam a kcal számolgatást, és ettem a minőségi kaját amennyi jólesett, március óta 10 kilóval lettem nehezebb edzés mellett.
Persze...a szervezet nem egy gép ami számolgatja a kalóriát, meg az egész kcal számolgatás egy hülyeség, de akkor mitől jött fel az a 10-es ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!