Elég zsírszegényen étkezem. Miket ehetnék hogy ez javuljon?
Húst általában egy héten 2-3 nap eszem, az sem zsíros általában, inkább szárazhús, sertés/csirke. Különben inkább szénhidrátokon élek, de egészségesen. Az egyetlen ami hiányzik az a zsír, telített, telítetlen, eszenciális, mindenfajta. Miket ehetnék hogy mindennap bejuttassam a megfelelő mennyiséget? Ha lehet ne írjátok hogy minden nap egyek húst, mert azt nem fogok és a tejtermékeket se nagyon választanám. Magvakat szoktam enni amúgy.
Tervezek egy ilyen összetételű omega 3 tablettát szedni:
Fish Oil 1200 mg
EPA (Eicosapentaenoic Acid) 216 mg
DHA (Docosahexaenoic Acid) 144 mg
Other Fatty Acids 48 mg
Omega 3 360 mg
Ötleteket szeretnék, ha tudtok zsírdús, könnyen elérhető élelmiszereket, szívesen várom.
Akkor nyilván konkrétan zsírt (sütéshez pl.) és olajos magvakat egyél. Bár nagymennyiségű tojásban is egészen szép mennyiségű zsír található :) Az én zöldséges rántottám (ami igen gazdag zöldségben, én úgy szeretem) speciel 25g zsírt tartalmaz, 1 tojásból készítve. A hagyma és a cukkini simán felvesz 2 deka kókuszzsírt, ha arról van szó.
Nagyon könnyű sok zsírt bevinni, ha engem kérdezel. Nekem az a fő makrotápanyagom, minden különösebb igyekezet nélkül, sőt, már kezdem erősen visszafogni a kókuszzsír használatát, mert a másik 2 makrotápanyaggal együtt kezd sok lenni a mennyiség.
Halak.
dió, gesztenye, kakaó, kókuszreszelék, mák, pisztácia. tökmag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!