Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egészséges olcsó kaják?...

Egészséges olcsó kaják? Életmódváltás úgy, hogy senki sem támogat? A többi lent, jó hosszú lesz.

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, világéletemben túlsúllyal küzdöttem. Kiderült, hogy PCOS-em van, már 16 évesen. Szeretnék egészségesen táplálkozni, lefogyni. DE!

Mindig nekikezdek, bevásárolok egy-két dolgot, zöldségeket stb. Sajna nem túl jók az anyagi körülményeim, így nem tudok csirkemellet, halat enni folyton, sőt még a disznóhús is drága a számomra. Viszont egy idő után a bevásárolt kaja megromlik a hűtőben, mert egyszerűen nincs ötletem mit készítsek belőlük, amit suliba is elhordhatok, ahová fél hétkor indulok és este akár 8 körül érek haza.Az érdekelne, hogy akinek kevesebb a pénze és erős időhiányban is szenved az hogyan oldja meg az evést?

A másik problémám az, hogy a családom baromira nem támogató. Nem eszem cukrot és fehér kenyeret már régen. Annyit nem tesznek meg, hogy ha éppen boltba járnak hozzanak nekem teljes kiőrlésű kenyeret, még, ha az árát odaadom sem, mondván, hogy mutymuruty. Folyton olyan kajákat csinálnak amit nem ehetek, de szeretem őket. És sajna az örökös kétkedés és nem támogatás miatt mindig visszaesek, pedig szeretem a párolt zöldségeket, magvakat és húsokat! Egyszerűen mégis abbahagyom 2 hét után... Tudom gyenge az akaraterőm, meg nem is akarom igazán stb. De baromi nehéz így, hogy senki nem támogat. Párom hozza folyton a nasikat, hiába könyörgöm, hogy ne tegye, a bnőm meg nem tudja velem együtt csinálni, mert nem egy helyen lakunk és van személyi edzője.

Hosszú körítés után a lényeg: olcsó, gyors, egészséges és elhordható kajatippeket szeretnék (a paleo sem áll távol tőlem, csak annyira drága nekem, de ha vki mond tippeket szívesen csinálom)! Plusz néhány dolgot, ami megerősít és segít amikor éppen mindenki piszkál, ha egészségeset eszek!

Előre is köszönöm mindenkinek!

2013. aug. 16. 17:06
1 2
 11/11 anonim válasza:
76%

1. [link] oldalról meg tudod rendelni a betegségről szóló könyvet. Első körben ezt elolvastatnám a családdal.

2. Táplálkozás. A zöldségeknél ne a márciusban kapható uborkára gondolj. Nyáron kimeríthetetlen a paprika, paradicsom, ami augusztus-szeptemberben már nagyon olcsó és rengeteg féleképp elkészíthető. Mellette ott van a cékla, káposzta, karalábé, répa, csupa finomság jó árban. Tavasszal retek retekkel. Mindig azt vedd, ami akkor terem. Télen savanyúságok kimeríthetetlen tárháza, megint nem egy drága dolog. A tejtermékeket el lehet hagyni, max sovány túró. Gabonák közül a barna rizs nem egy horribilis árú termék, reggelire zabkása (200-300 Ft egy "lisztescsomag" méret a Lidl-ben pl). A hajdina, bulgur, köles megint nem drága, ha leosztod, milyen keveset elég enni belőlük. Rágcsának pár darab korpovit keksz, ha minden nap csak 4-5 darabot eszel, egy hétig elég, 350 Ft. Gyümölcsökkel vigyázni kell, de az alma nem okoz gondot és egész évben elérhető viszonylag jó áron. Húsoknál valóban a csirke-pulykamell lenne ideális, azért heti 1-2x szerintem nem a világ vége. Hüvelyeseket max. ebédre, a lencse, bab szintén olcsó és laktat.

Krumplit, fehér lisztet, fehér rizst, cukrot, tésztát kerüld, vagy csak nagyon minimálisat egyél belőlük ebédre.

2013. szept. 24. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!