Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nálatok a családban, rokonságb...

Nálatok a családban, rokonságban van még rajtatok kívül túlsúlyos vagy kövér ember?

Figyelt kérdés
2013. aug. 15. 12:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ezt azért jó lenne egyszer MEGÉRTENI.

Egy családanya miért akarja szívműtétnek vagy infarktusnak és krónikus gyógyszerszedésnek kitenni a 'szeretett' családját.

2013. aug. 16. 10:32
 12/14 anonim válasza:
Mert nem fogja fel annak a súlyát, amit tesz, és hárítja magáról a felelősséget.
2013. aug. 16. 12:49
 13/14 anonim ***** válasza:

Ez nekem odáig követhető, hogy nem fogja fel a gluténfogyasztás hosszútávú következményeit és súlyát.. SZAKÉRTŐK sem értenek egyet benne, elfogadom hogy nem egyszerű álláspontra jutni..

De elhízás kérdésben konkrétan benne élnek, nem arról van szó hogy mikor, mekkora eséllyel lesz infarktusuk, magasvérnyomás betegségük, konkrétan már túlsúlyos emberekről van szó. Ebben minek a súlyát nem lehet felfogni, gondolkodni sem kell.. konkrétan súlyról van szó, nem is kell mással foglalkozni mert a szövődmény betegségek megértése lehet bonyolult.. azt mindenki látja a testén és a mérlegén, hogy zsíros. Valakit ez nem zavar de ez a ritkaság, a többséget zavarja is.. és akkor ilyen megy amikről itt írnak.. direkt lisztes kajákat főznek.. nem, lisztes kaja a berántott leves.. ez egy nem túl jó szokás. De a fánk, tészta az tömény liszt, konkrétan.. egyszerűen.. én próbálok arra gondolni, hogy szegénység és miegymás van.. de tudjátok hogy milyen kis odafigyeléssel le lehet már cserélni pl. a búzalisztet kukorica/rizs alapanyagokra (gluténmentes), plusz zöldségekre -> így összességében visszafogottabb szénhidrát bevitel, gluténmentesség akár plusz költség nélkül elérhető. Igazából nem bonyolult.

De írok olyat is, akik elszántak és próbálják pl. ezt a paleót. Van aki nem költ többet, egyszerűen minden hagyományos lisztes ételt, hagyományos köretet zöldségekre cserél le. Árban hasonlóan tart, de elég kevesebbet ennie mert amit eszik az sokkal táplálóbb, és nem a zsírját növeli hanem a testét táplálja. Azaz lehet hogy 200ft/kg kenyér helyett 300 forintos zöldséget eszik, ráadásul valamivel többet egy étkezésre DE kevesebb étkezés is elég egy nap neki, összességében nem jön ki drágábban, vagy nem sokkal drágábban.

Én ebben (sok nehézség ismeretében..) olyan szép lehetőséget látok.. csak akarni kéne kicsit, lépésenként változtatni..

Nem tudom miért írtam ennyit, ömlengő lettem..

2013. aug. 16. 13:16
 14/14 anonim válasza:
Apum két húga túlsúlyos, főleg az idősebbik, de apumnak mindig is sportos alkata volt/van. Anya bátyja is túlsúlyos.. Én inkább apa testvéreire hasonlítok - bár a "régebbi" kiadásaikra. :D 18 éves vagyok, 175 cm magas és 69 kg, szóval nem mondanám magam kövérnek, de mehetne le vagy öt kiló rólam.. próbálok tenni érte, hogy ne legyek kövérebb, mert nagyon hízékony vagyok sajnos. Anyum átlagos, mostanában talán túl sovány is a sok fogyó miatt. Idősebbek között vannak még túlsúlyos emberek, de a nagyon közeli családban ennyi.
2013. szept. 1. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!