5 hete nem fogyok, vajon miért?
kb 3 éve csináltam ugyanezt a diétát, csökkentett szénhidrát + mozgás. Reggeli az esetek többségében 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér sonkával, tízórai joghurt gyümölccsel vagy simán gyümölcs (ananász, kivi...), ebéd hús zöldséggel, uzsonna szintén gyümölcs vagy joghurt, vacsora szintén, esetleg tojás, vagy ha éppen nincs más otthon akkor virsli...
Minez mellett szinte minden nap járok edzeni. Ülő munkát végzek, heti legalább 5 napot járok kondiba, futok, biciklizek, evezek, súlyzózok, ellipszis trénerezek (mikor mit), napi 1 órát legalább. Az elmúlt 5 hétben mégsem ment le egy deka sem, sőt, mintha még híznék is.
Nem értem :-( Mi a nem jó? Hozzáteszem, hogy az este 6 után ne egyek semmit dolog veszett ügy, mivel este 6-kor még igencsak a futógépet taposom...
azért mert 3éve csinálod
időnként kell váltás,a szervezted hozzászokik az adott mozgásmennyiséghez,az adott kalóriához így ha nincs változás(mást fajta testmozgás vagy nagyobb mennyiségben)akkor sajnos "megáll" a fogyás,bár ez a 3év meglepett mert úgy vettem észre hogy ez hamarabb beszokott következni
Egyél egy hétig jóval több szénhidrátot, aztán csináld tovább ugyanezt.
De lehet, hogy már elérted a normális súlyt, azért nem fogysz.
Túl sok kenyeret és tejterméket eszel (csak az első sort olvastam el..)
Miért csökkentett szénhidrát az, amikor reggelire kenyeret eszel? :D
Ráadásul joghurttal, ez a legrosszabb. Ezért nem fogysz. Mert se gluténmentességet, se tejmentességet, sem pedig keményítő kerülést nem tartasz. Konkrétan akkor mit csinálsz.. kevesebb szénhidrátot eszel, mint látod ez nem sokat ér, el kell kerülni a gyorsan felszívódó szénhidrátokat (lisztes kajákat, rizst, krumplit) és lehetőleg a glutént, tejfehérjét.
Ehhez most én kérném a kiegészítést, miben beszélek (írok?) hülyeséget?
Én a módszere alapjait kritizáltam, ami azután hogy nem fogy nem biztos hiba volt a részemről. De írj jobbat mint én..
Nagy bajban lenne az emberiség, ha 3 év alatt szállna el a fiatalság... :-)
Visszatérve a lényegre: nem fogyasztok rizst, krumplit, tésztát stb... Azt pedig igencsak kétlem, hogy a reggel 6-kor megevett kicsinyke szelet barna kenyér lenne a felelős mindenért :-) Azért ennyire ne misztifikáljuk túl ezt az egészet... Ha pedig csak egy sárgarépát rágnék el reggelire, az ajtóban esnék össze, tekintve hogy botrányosan alacsony vérnyomásom van.
Miért nem eszel 5 sárgarépát és monjuk 4-5 tojást?
Akkor aligha esnél össze.
A reggelire bevitt glutén hónapokra oda tud verni a pajzsmirigyműködésednek. Ne becsüljük már alá az alfa-gliadint és a gluténérzékenységet.. A mai búza mögött sok millió év evolúció + több ezer év tudatos nemesítés van, ami azt érte el hogy az összes VÉDEKEZŐ, tehát mérgező fehérje tartalma megnövekedjen. A reggelivel tökéletesen rossz paccba kerülhet a szervezeted, az emésztésed ami legkevesebb hogy a hormonrendszeredre negatívan hat és nem fogysz.. lesz még rosszabb is.
3 év alatt sokat tud gyengülni a szervezet. 3 éve még kis odafigyeléssel, mozgással könnyen megőrizted az alakodat, fogytál.. nem fájt a hasad a tejtermékektől, nem voltál érzékeny az időjárás változásra.. bírtad a glutént. 3 év önpusztító (nem eléggé óvatos, egészséges) életmód következményét nem nekem kell elhinni, mert én egy senki vagyok, saját magadon kéne látni. Én csak azt erősítem meg, hogy a tapasztalatod, ami szerint pár év alatt változott a tested, és már nem tudsz olyan könnyen fogyni NEM EGYEDI, nem veled van a baj, ez egy jelzés arra hogy ne folytasd így, mert nem lesz jó. Még időben vagy hozzá hogy értelmes változtatásokat kezdj az életedben, ne divatok szerint étkezz hanem megfontoltan (a divat diéta és a jó étkezés ugyan annyi energiába kerül, csak az egyikkel jól jársz, a másik meg csak díszlet..).
Szóval csak ügyesen, ha kell kérj segítséget.. mert lehet nem tudod pontosan mikre kellene figyelned, hogy megőrizd az egészségedet sőt visszatérj az évekkel ezelőtti szintedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!