Más nem érzi úgy, hogy ez az oldal gátolja a fogyását?
Pár évvel ezelőtt kicsit el voltam hízva, hát fogtam magam, nekiálltam fogyózni. Semmi ismeretem nem volt a dologról, csak a józan paraszti ész vezérelt, nagyon keveset ettem, sok gyümölcsöt, le is fogytam elég hamar. Nem jött vissza, csak jó pár év alatt, amikor összeettem mindent.
Nemrég megint elkezdtem, de az itt beszerzett ismereteimmel együtt, úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva, csirkemell, zöldségek, 12oo kalória, aztán paleo és egyéb okosságok. Erre persze, hogy nem fogytam semmit, már január óta csak stagnál a súlyom. Most aztmondtam, hogy elfelejtek mindent amit itt tanultam, csinálom a saját eszem után, amit itt egészségtelen koplalásnak neveznek, és persze, hogy kezdtem is fogyni.
Ez az egész életmódváltás olyan, mint a kommunizmus, elméletben nagyon szép, de gyakorlatban semmire nem megy vele az ember, főleg, hogy olyan lassan lesz eredménye, hogy szinte mindenki belefárad az egészbe, főleg, ha arra gondolsz, hogy mostantól egész életedben élhetsz csirkemellen meg a nyúlkaján. Nem egyszerűbb gyorsan lezavarni magunkról a felesleget? Aztán, ha elkezdünk zabálni, úgyis visszajön, ha egészségesen fogyunk, ha nem, szóval úgyis figyelni kell azután is, hogy mit eszel. De ha csak egészségesen eszem rólam nem megy le egy gramm se, mert azelőtt se zabáltam halálra magam, nem attól híztam meg. Akkor nem jobb így? Kb 1o kiló feleslegem van.
Nem mindegy, hogy hájból vagy izomból mennek le a kilók. Lehet, hogy most koplalással fogysz egy csomót, de mihelyst elkezdesz enni, a szervezeted egyből el fogja raktározni. Mozgás nélkül semmi értelme a fogyókúráknak, ráadásul így kb 2x olyan gyorsan fogysz.
Persze most lehet feleslegesen okítalak, de nem írtad, hogy bármit is mozognál. Csak segíteni akarok.
Sok sikert a fogyáshoz!
Mondjuk a fogyókúra mellé nem árt a rendszeres sport sem. Senki nem mondta hogyha egészségesen eszel akkor az rögtön fogyáshoz vezet. Mellette mondjuk napi 1 óra intenzív edzés kell, hogy a fogyás beinduljon és tartós legyen.
Amit te művelsz hogy koplalsz és gyorsan lefogysz, az nem csak az egészségedet teszi tönkre egy idő után, de mindig visszahízol.. Ennek aztán végképp nincs semmi értelme.
Azt se mondta senki hogy egész életedben csirkét és nyúltápot kell enned ha már lefogytál.. Nem kell, de a fogyókúra alatt megtanulsz helyesen táplálkozni, megtanulod hogy napi 5-ször eszel keveset, és megtanulsz nem mindent összezabálni.
Én 30 kilót fogytam úgy hogy étrendváltozással,rendszeres sporttal. Ma is megeszem a kebabot, vagy a mákos gubát, de ésszel.. Míg régen képes voltam repetázni, ma elég egy akkora adag amitől már érzem hogy ennyi elég és nem eszem egy nagy tányérral még az utolsó falatot is legyömöszölve....
De mindenki úgy fogyózik ahogy akar.. Mindenkinek megvan a maga siker vagy kudarctörténete.
Igen, de mit csináljak, ha az egészséges étkezés mellett meg se mozdul a mérleg??
Gyalog járok munkába, ami kb másfél óra összvissz, mellette szinte minden nap legalább 1 óra séta a kutyával. Tudom, hogy nem olyan sok, de többre se időm, se energiám, munka, gyerek, háztartás mellett.
Valahol értem mire gondolsz, és régebben én is így gondoltam. Tizen-huszon éves koromban én is sokszor tartottam drasztikusabbnak tűnő diétát, minden fincsiséget megvontam magamtól, mellette sportoltam is, és hamar meg is lett az eredménye. Aztán amit leálltam vele elkezdtek visszakúszni a kilók, nem hirtelen, de mivel az életmódom nem változott, óhatatlan volt. Ebből lett elegem.
Most kalóriaszámlálással (1000-1100 kcal) fogyok, igaz nem régen kezdtem, 2,5 hete, de már 3 kg lement rólam, szemmel látható a változás, mindenki dicsér, hogy már mennyire látszik. Mindezt úgy, hogy ésszel válogatom össze az alapanyagokat, sok zöldséges sovány husis kaját főzök, mert nekem is etetni kell a családot is, nem adhatok nyúlkaját nekik! Teljes kiörlésű péksüti, cukor helyett xilit, de egyébként sem használtunk sokat, nincs itthon nasi, sok zöldség-gyümölcs, és minden egyes falatot lemérek, vezetem hogy mit ettem a kalóiabázison. És egyáltalán nem rokkanok meg, sőt szülinapi tortából is ettem egy fél szeretet, mégis fogytam. Mellette lépcsőzőgépen edzek 50-60 percet, de ez sem sikerül minden nap, nekem is itt a háztartás a gyerkőcöm...
Úgyhogy én erre esküszöm, a régi diétákat már nem csinálnám semmi pénzért, mert ez sem sokkal kevésbé hatásos, és legalább a bőröm sem sínyli meg a hirtelen súlycsökkenést. És mivel zsírégető zónában edzek, pulzusmérővel, így tudom, ezzel tehetem a legtöbbet a fogyásom érdekében.
És istenien érzem magam :)
Bizony, nem mindenkinek megy egyszerűen a fogyás még az okosságok betartása mellett sem... Nem vagyunk egyformák. Nekem az az elméletem, hogy hacsak nincs valami komoly betegségünk, ami akadályoz (pajzsmirigyprobléma, ugyebár, úgy nagyon nehéz lehet), akkor meg lehet találni azt a módszert, amivel élvezetesen (bár nem gyorsan, de az nem baj, hisz nem sanyargatjuk magunkat :)) lefogyhatunk.
Én sokáig azt hittem, hogy stagnáló a szervezetem (ami nagyjából igaz is, de sosem voltam vékony s egy idő után a nagyon sok és rossz összetételű evés mégiscsak okozott évi 1 kg-os hízást) s extrém dolgokra van szükség, hogy megmozduljon a súlyom (nem is akármilyenre, pár nap nem evéssel is prímán stagnál ;) még jó, hogy amikor ezt kipróbáltam, nem súlyvesztési célból tettem), de kiderült, hogy csak a szénhidrátbevitelt kell levinnem olyan napi 70-80g alá és voila, ami ráadásul energikusabbá és jóllakottabbá tesz (mivel zsírt sokat eszem, elvégre szükségem van energiára) és az édességigényemet is elveszi, amennyiben nem viszem ketogén szintre a szénhidrátmennyiséget.
Csirkemellet nem fogok enni soha, nem tudom, Neked mi a nyúlkaja, én odavagyok a zöldségekért. De mást is lehet enni, ott van pl. a tojás és az olajos magvak... Akinek a táplálkozása pedig nem áll olyan közel a vega paleóhoz, mint az enyém, annak még könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!