A napi húsfogyasztás hosszú távon lehet káros?
A test tápanyagszükséglete folyamatos, de a fehérjét nem tudjuk úgy raktározni mint a szénhidrátot vagy a zsírt, hogy folyamatosan rendelkezésre álljon. Szóval gyakorlatilag szükségszerű, hogy az első számú építőanyagunkat a fehérjét minél rendszeresebben vigyük be.
Semmi sem fekete fehér, olvashatsz arról itt ott hogy a fehérje megterheli a májat vagy a vesét, de ez olyan mintha azt írnák a légzés megterheli a tüdőt. Csak annyi következtetést lehet belőle levonni hogy van egy ésszerű mennyiség. Ez életkortól, nemtől ,aktivitástól függően 1-2 gramm / testsúlykilogramm. De ideiglenesen akár szélsőségesen is el lehet tolni a tápanyag arányokat.
Minden tápanyagra igaz hogy csak a hosszú távú hiány vagy a megadózis (nagyon sokszoros) mennyiség okozhat gondokat.
A fehérjén kívül nincs más tápanyag a csirkében akkora mennyiségben hogy érdemes legyen itt megemlíteni. Méreg sincs benne normál esetben.
Az egészséges kiegyensúlyozott táplálkozásnak pontosan annyi káros hatása lehet hosszútávon mint a levegővételnek. :)
Nem, nem lehet káros.
De ha ilyen kérdésen gondolkozol, vajon Te mit szoktál enni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!