Lehet hosszú távon káros hatása, ha hetente többször iszok alkoholt?
Alapból nem, ha nem válik napi rutinná, és nem azért iszod mert nélküli nem tudsz létezni akkor nem para.
Havi 2 berúgás szerintem sok, bár ettől még nem feltétlen betegedsz meg. Attól is függ hogy mondjuk csak nyáron lesz meg ez a havi 2 berúgás, vagy több éven át folyamatosan. Az utóbbit jobb kerülni, az alkohol könnyen alakíthat ki ilyen módon függőséget.
Ez a mennyiség az egészséges kategóriába tartozik. 2 alkoholmentes napnak kell lennie egy héten, hogy a máj regenerálódására maradjon idő, én úgy szoktam, hogy ha berúgok Szombaton, akkor vasárnap és hétfőn nem iszok. Utoljára a legtöbbet Szilveszerkor és az utána következő héten ittam, szeretem az alkoholt, de tudok mértéket tartani, igazából ez a lényeg!
Ha képes vagy tartani azt a szintet, amit leírtál, és nem kezdesz el később egyre gyakrabban inni, nem kell félned a káros hatásoktól. De azért remélem, nem 14 éves vagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!