Diéta mellett milyen gyümölcsöket kell enni?
Kell?
Nem kell. Nagyon finom meg rostos meg vitamindús, ezt tudjuk, de borzalmas éhséget tud csinálni.
Nasinak mehet tízóraira, uzsonnára pár szem gyümölcs (igazából akármelyik, mértékkel), de a nagy mennyiségű gyümölcsfogyasztás nem célravezető. Benyomsz 2 banánt és fél óra múlva korog a gyomrod.
Szilva, alma, narancs, málna, eper, cseresznye, minden mehet, de ne kilószámra.
Nem állnak pisztollyal a fejed mögött, hogy kell! Semmit sem kell, ha szereted őket, akkor persze edd nyugodtan, de csak azért, mert kell vagy kéne enni, azért kényszerből ne edd, ha nem szereted.
Egészségesek, vitamindúsak.
Dinnye, szilva, barack, sárgabarack, áfonya,szeder, nyári alma és körte most megtalálható a piacokon.
#4: A málna is belefér, a ketogén napjaimon anno azt ettem :D Pár szemet, de akkor is. A szénhidrátszegénynek mondott 160g-ba pedig bármilyen gyümölcs belefér, csak nem értem, mi benne a szénhidrátszegény, az iszonyatosan sok szénhidrát. No mindegy.
Ahogy írták, nem igazán KELL. Ha eszel nyers zöldségeket s olyan fajta vagy, akár meglehetsz gyümölcs nélkül, bár ehhez szakértő kellene, én csak azt tudom, hogy minimális gyümölcs (5 deka naponta) már simán elég, én télen annyit eszem, igénylem naponta, de több nem _kell_.
Személy szeint minden gyümölcsöt eszem, amihez kedvem van (aszaltat is gyakran), de én nem is rohanok a fogyásommal sehova, hízni biztos nem híznék gyümölcstől :D
Az evidens, hogy a szénhidrátdúsakkal jobb vigyázni, de egy ponton nem értek egyet az uralkodó nézettel. A banán szerintem célszerűbb, mint a dinnye, dinnyéből szerintem kvázi lehetetlen keveset enni, a sok (pár kiló) pedig rengeteg szénhidrát, ennyit gyümölcsből máskor 1-2 hét alatt viszek be... Olyan, mint a gyümölcslé, cukros víz, amiből nagyon könnyű sokat fogyasztani. Banánnál attól függ, nekem nagyon kellemes tud lenni pár karika is, fagyasztva. Persze ilyenkor augusztusban dinnyét kell enni, mert szezon van... :) Van, aki meg tudja csinálni, hogy keveset eszik belőle vagy akár kicsit laktatja, annyiféle ember van.
Ha nem eszel pékárut meg gabonákat csak mondjuk ebédhez rizst/köles/főtt krumplit kis mennyiségben, akkor hülyeség a gyümölcsök szénhidráttartalmával sakkozni.
Ha szőlőt eszel, akkor egy kis fürtöt. Ha banánt kkor max. kettőt. Ha málnát, abból 3 marék is mehet. Ha dinnyét, akkor egy kis cikket. Ha szilvát, 4-5 darabot. ENNYI, nem kell túlbonyolítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!