Mennyire hatékony, ha egyik nap semmit nem sportolok, és egyes napokon kétszer is edzek?
Még így nyáron se mindig érek rá naponta eszeni, ami abból áll, hogy szobabiciklizek egy órát és csinálok 50-60 felülést. Ha ráérek, egész nap otthon vagyok akkor ezt megcsinálom reggel is és este is. Ez így jó? Elérhetem vele ugyanazt, vagy legalább hasonló hatást? Vagy hülyeség, hogy egyszer semmit nem égetek, másik nap késtezr annyit? A helyes étkezésre természetesen figyelek, napi 1500at eszem ha sportolok, és 1200-1300at mikor nem edzem. Mit gondoltok? :)
15/L
nagyon köszönöm a válaszod! :)
Igen, tudom, hogy nincshelyi fogyás, csak egyszerűen szeretnék izmos, formásabb hasat. Múlt nyáron kezdtem el felülésezni és szeptemberre sokkal szebb hasam lett. A lábam eléggé izmos, a karjaimat sem szeretném jobban kigyúrni, ezért csinálok csak felülést. Szerinted nincs értelme?
De, akkor van. Szerintem még jobb lesz az eredmény ha váltogatod a hasgyakorlatokat, lábemelés függeszkedve, hanyatt fekve, bicska, van olyan hogy kinyomod magad gyertyába és le, meg hogy hanyatt fekszel hashoz húzod a térded majd kinyújtod, de ismétlések között nem teszed le a lábad. Meg lehet oldalról megérintgetni a bokádat.
Ezek rengeteg segédizmot megmozgatnak, hidalni is érdemes, szintén törzsgyakorlat, de az inkább a gerinc menti izmokra hat. Ha valamit edzünk, legalább ellentétes oldalon lévő izmokat érdemes még edzeni hogy ne alakuljanak ki tartásproblémák vagy asszimmetria.
Bár tudom hogy már túlrészletezem a dolgot, rengetegen vannak akik csak hasaznak és semmi bajuk, de én most már többéves edzés múlttal így csinálnám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!