Mit egyek reggelire?
Szóval, beállítottam az ébresztőimet hogy így csörögjön:
6:00
9:00
12:00
15:00
18:00
Általában úgy zajlik a napom hogy felkelek, és rögtön megiszok egy fél citrom levét, viszont mindig gondba vagyok azzal hogy mit reggelizzek..egyszerűen nem tudom kenyért nem akarok enni, de ha csak azt találtom itthon sajnos nincs más választás. Szóval írnátok kérlek olyan ételeket amik reggelire tökéletes választás, de lehetőleg olcsók is?
Nincs semmi baj a napi öt étkezéssel.A napi 1 az már gond.
A mennyiséget át kell gondolni.Délben legyen a legtöbb és 9-kor.6-kor inkább csak annyi,ami perpill. csökkenti az étvágyad.15-kor a delet egészítsd ki.18-kor már ne egyél sokat.Ez legyen a 6 és a 15 mennyisége.Reggel tejterméket érdemes enni,mert ilyenkor a nap folyamán van időd megemészteni,nem fog erjedni benned.Kerüld a sok szénhidrátot és cukrot!A kajád úgy állítsd össze,hogy szinkronba legyen a napi zsír,fehérje és szénhidrát szint és igyál meg legalább 2 liter vizet!Ne szénsavasat!Ügyelj a rost bevitelre is(zöldség,gyümölcs:napi szinten fogyassz mindkettőből).Tudom,hogy költséges dolog és ebben teljesen egyetértek.De meg kell próbálni rákölteni és máshonnan elvenni!
Nem kell óramű pontossággal időzíteni az evést.. nem vagy gép.
Ha csak kenyér van otthon (nincs tojás) akkor vagy kihagyod a reggelit, vagy eszed ami van.
Afrikában nem panaszkodik senki hogy csak kenyér van otthon. Ez van.
Sok elméletet tudok a kevés étkezéstől a napi sok étkezésig, valószínűleg érzed hogy mi mennyire jön be.
Névtelen
Nem hinném, hogy baj lenne a napi 1 vagy napi 5 evéssel, kinek mi fekszik. Simán lehet napi ötször enni, sosem éhezni és hatásosan fogyni, tapasztalat. Személy szerint a kevesebb evéssel szimpatizálnék, de pici a gyomrom és enni jó, főleg, ha egy nagyon jó meggyfa van a ház előtt :P
Reggelire többnyire tojást szeretek enni. Sok zsiradékban sütve, rengeteg zöldséggel összesütve, hozzá rengeteg nyers zöldség. Persze nem mindenki tud korán ilyen tartalmasat enni, gondolom (én se, a reggelim minimum 9-10 órakor van).
Ez szerintem remek reggeli. S vacsora. Vagy akár ebéd... Zöldségesrántotta fan vagyok, azt hiszem, de tényleg jó kombó, egész komplett cucc.
De persze fontos, mit kíván az ember. Én olykor nem eszem semmit, vagy csak egy kis nyers zöldséget, gyümölcsöt, de teljesen jónak tartom a kókuszzsír-mogyoró-pár szem málna vagy meggy ketogénbe passzoló reggelit is, ha az embernek az épp megfelel az adott pillanatban :) Az kicsit sem komplett, de arra van a nap többi étkezése, hogy a test megkapja a többi esszenciális tápanyagot s kellő mennyiségű energiát.
De ha valamelyest éhes az ember és jó kezdésre vágyik, nekem, ahogy már írtam, egyértelműen a tojás+zöldség a befutó, lehet egyszerűbb, gyorsabb formát is enni, mint amilyen egy gazdag rántotta.
Elvileg az emésztőrendszerünknek idő kell mire megfelelően besűrűsödik például az epénk a zsírok kezeléséhez.
Hogy gyümölcsöt lehet-e enni köztes étkezéskor? Nos, ezt eleve külön ajánlott fogyasztani, nekem így logikus a néhány 'nagy' étkezés és köztük pár kisebb, például gyümölcs étkezés. Tehát jöhet a gyümölcsfa.
Névtelen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!