Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek is felháborító,...

Szerintetek is felháborító, hogy a paleosok mindenre, ami nem paleos azt mondják, hogy szemét és kukába való?

Figyelt kérdés
Annyira rossz olvasni, a jó kis kajákra ilyet mondanak. Egy kaja sose szemét.
2013. júl. 19. 22:30
1 2 3
 21/30 moosenstein ***** válasza:
62%

Van itt azert a penz kerdesen felul egy masik dolog is az etelek kivalasztasaban, megpedig a szokasok es a neveles.

Peldaul engem anyamek ugy neveltek fel, hogy kenyer es tej mindig legyen a hazban, mert az egeszseges es jo. Ezt szoktam meg, azert mert ok is ezt szoktak meg az o szuleiktol, amikor nem mentek eppen olyan fenyesen a dolgok (masodik vilaghaboru es az utana jovo inseges evek) Minden recept, ugy ertem tenyleg az osszes ebben az idoszakban a gabonara, krumplira es tejre alapozott. Minden mas amit nagyanyamek termeltek a kis foldjukon eladodott a piacon, hogy legyen mibol elniuk, tanitatni a kolykoket es hasonlok.

Szoval anyamek ezt az etrendet szoktak meg es ezt szerettek meg! Azert mert ez volt.

Mara valtozott a helyzet, jobban allunk anyagilag is, viszont meg mindeg azokat az eteleket szeretjuk egesz egyszeruen azert mert azokban nottunk fel.

Namarmost, tudom en, hogy ezek nem kifejezetten egeszsegen dolgok, DE lehetetlen csak ugy uk-mukk-fuk sutba dobni az elmult 30 ev ramragadt szokasrendszeret es atterni egy masikra. Olyan lenne, mintha egy nyugati uzletember, hirtelen egy eszak koreai rizsfoldon talalna magat, teljesen idegen kornyezetben. Beleorulne.

Igy aztan ugy dontotten a het hat napjan tartok egy paleo kozeli etrendet (mert sokban egyett ertek vele es az egeszsegemert hajlando vagyok ezt-azt megtenni), de hagyok magamnak a heten egy napot amikor kiengedem a gozt (pl. reggeli bundaskenyer amit nagyon szeretek), ha ugy tetszik egyfajta keretet adva a hetnek, lezarva azt, kizarolag abbol a megfontolasbol, hogy ne bolonduljak bele a megvonasokba s tartani tudjam a tobbsegi egeszseges eletmodot hosszu tavon is.

2013. júl. 20. 08:25
 22/30 anonim ***** válasza:
44%

#21: Ha Neked így működik, akkor tedd így, nem kell 100%-osnak lenned, ha tenni akarsz az egészségedért ;) Viszont van, akinek zéró gondot okoz hirtelen elhagyni pl. az összes glutént s boldogan, hedonistán táplálkozni. Jó, nem mondom, hogy nem volt pár kilengés eleinte vagy extrém ritkán kényszerből, de ha itthon voltam, eszembe se pl. jutott megkóstolni a frissen sült kenyeret, mert az nekem már nem számít ételnek s a testem elég határozottan, bár finoman közölte, hogy az neki nem jó.

Egy kis kupac gyermekkori ételt ma is eszem (lecsó, paradicsomos káposzta, a saját "mindent bele" zöldséges rántottám, tök- és sóskafőzelék, némelyik persze módosításokkal, de ez a lényegen nem változtat, a lényeg pedig a zöldség), a többi ételem már a saját felnőttkoromban lett kifejlesztve, de sokéves, vagy pedig teljesen újak, de elég gyorsan megszeretem őket. Hiányérzetem nincs, nem hiányoznak a régi ételek, amik nem passzolnak az étrendembe. Lehet, hogy szerencsés vagyok? :)

2013. júl. 20. 10:32
 23/30 poiu ***** válasza:

A hivatkozott kuka dolgot én írtam (szinte büszke vagyok rá :-).

Egy kaja sose szemét? Akkor sem, ha vágóhídi seperlményből állították elő néhány E-s segítségével? Én öreg ember vagyok, tök mindegy lehetne, hogy mibe haltok bele, de mégis fáj azt látnom, hogy az unokáim generációja fiatalabban hal meg, mint mi.

Reggelire marék mazsola?

2013. júl. 20. 13:56
 24/30 A kérdező kommentje:
18.-as: én eszek mindent jól beosztva, heti 3x-4x 10 km-t futok rendes idővel. Az elméleted szerint ez lehetetlen.
2013. júl. 20. 14:17
 25/30 anonim ***** válasza:
60%

gratulálok ,sikerült megragadni a lényeget. :D

marhára nem ezt jelentette az írásom, hogy nem fogsz bírni futni.

Az hogy milyen az egészséged a teljesítményed és a külsőd egyenes következménye annak hogy MIT eszel és mennyit mozogsz.

A modern élelmiszer ipar tele van élvezeti cikkekkel, amik tápanyag szempontjából haszontalanok, de felesleges sőt káros dolgokat tartalmaznak. Teljesen jogos dolog szemétnek hívni az ilyesmit.

Kezd zavaró lenni hogy ezen az oldalon mindig jön valaki aki megmondja hogy ő csokitortát zabálva is fogyik, úgy is bír futni, szóval semmi értelme azzal foglalkozni hogy mit együnk. Ez egy annyira idióta hozzáállás. Attól hogy te nem hízol valamitől más még hízhat tőle. Attól hogy te most egészséges vagy a szemét kajával is, nem biztos hogy később is az leszel.

Nem értem miért fontos egyeseknek hogy az ellen beszéljenek amivel a súlyproblémákkal vagy egészségügyi problémákkal küszködőknek segíthetnénk, vagy megelőzhetnénk az ilyesmit.

2013. júl. 20. 14:50
 26/30 azrengetegmogyoró ***** válasza:
54%

Most jön a női logika, de a kérdés és a válaszok alapján én tényleg csak abban látom a felháborodás kiváltó okát, hogy milyen stílusban próbálja néhány paleós (nem mindenki) elfogadtatni másokkal a nézeteit. Nem magával a paleóval van a gond, hiszen a tiszta ételek fogyasztására buzdít.

Én egyébként nem vagyok paleós, de próbáltam/próbálgatom, és nagyon jó alap, de nem értek egyet mindennel.

2013. júl. 20. 14:52
 27/30 anonim ***** válasza:

ja

veled nem lehet nem egyet érteni.

ez a szemét kaja tiszta kaja kifejezés egyébként sportolói körökből származik. a paleósok sokszor ennél is erőszakosabbak.

de azért igenis különbséget kell tenni az élelmiszerek között

2013. júl. 20. 14:58
 28/30 poiu ***** válasza:

Mikor kenyér-zsírszalonna-vöröshagyma volt a nasi kaszálás közben, az emberek elégettek 5-6 ezer kcal-t naponta. Aki durván cöliákiás volt, az meghalt.

A vita most azon folyik, árt-e annak is a gabona és a tejtermék, akinek nincs semmi tünete. A paleosok szerint mindenkinek árt hosszú távon, a dietetikusok többsége szerint nem árt, sőt ezekből sokat kell enni.

A szemét kaja, kukába valóban nem szerencsés kifejezés, de nehéz helyette mást mondani.

2013. júl. 21. 08:25
 29/30 A kérdező kommentje:
25.-ös: képzeld voltam kövér, és lefogytam. És ettem csokitortát is közben.
2013. júl. 21. 17:14
 30/30 A kérdező kommentje:
26.: igen, így van. De látszik az értelmi szint, hogy rögtön nekem támadnak, hogy hús és zöldség, ne egyek mást.
2013. júl. 21. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!