Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Súlyzózás fogyaszt?

Súlyzózás fogyaszt?

Figyelt kérdés

Lány vagyok és nem hatalmas súlyzókat akarok emelni a kondiban, csak itthon kézi súlyzót, mert nagyon(!) gyenge a kezem. És azon gondolkoztam, hogy ez "égeti" a zsírt a karomról? Nem szeretném, hogy a zsír izommá alakuljon aztán ugyanolyan "nagy" maradjon a karom. Ha nem amelett, hogy erősebb leszek egy kicsit a karom láthatóan fogyjon is!

Bocsánat a hülye kérdésért, remélem kapok normális választ! :)

2013. júl. 19. 19:46
 1/6 anonim ***** válasza:
35%

A zsír nem fehérje, az izmokat főleg fehérje alkotja (szárazanyagot tekintve).

Semmilyen edzés nem fogyaszt, ha fogyasztana akkor belehalhatnál. De nem edzésbe lehet belehalni hanem étkezési szokásokba. Mert az étkezés az ami hízáshoz vezethet, egészséges testsúlyhoz vezethet vagy akár kóros soványsághoz (főleg az evés hiánya).

2013. júl. 19. 19:56
 2/6 anonim ***** válasza:
A karod nem fog fogyni, csak sokkal vastagabb lesz. A zsír mellett még lesz egy vastag izomréteg is. Legfeljebb annyiban fogyaszt egy kicsit a súlyzózás, hogy ha izmosabb vagy, a szervezeted valamivel több energiát használ el, de akkor sem a karodról fogsz fogyni, hanem úgy általában a tested többi részéről.
2013. júl. 19. 19:59
 3/6 anonim ***** válasza:
én a tapasztalatok ellenére úgy vettem észre hogy fogyaszt,de nyilván nem nem csak onnan égeted a zsírt ha edzel,az miatt meg nem kell aggódnod hogy túl vastag lesz,én lábra szoktam,sokan mondták hogy csak vastagabb lesz,de azóta 3cm-rel kisebb
2013. júl. 19. 20:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Az izmok tónusa edzéstől változik, ez azt is jelentheti hogy feszesebb lesz a test, a kinézet változás centiben is mérhető változás.

A kalóriadeficit fogyaszt vagy az alacsony inzulinszint.

2013. júl. 19. 20:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Energiát használsz vele, de nem égeti a zsírt a karodról... Annak, hogy melyik izmodat használod, semmi köze nincs ahhoz, hogy honnan megy le zsír, ha egyáltalán megy le valahonnan.

A második sem írt valami okosat, gyönge karral pici súlyzókat emelgetve 100%, hogy nem lesz vastagon izmos a kar, ahhoz igen kemény munka kell, főleg lányként.

A picivel több izom picivel több kalóriát éget, valamint maga az edzés is kalóriát éget, de alapvetően attól fog vékonyodni a karod, ha az étrend/edzés kombó hatására zsírból fogysz s a tested úgy "dönt", hogy a karodról is megy le zsír (ha van rajta háj, egy ponton mindenképpen lemegy, de lehet, hogy eleinte egészen máshonnan fogysz, ezt nem tudod befolyásolni, ez a tested adottsága, hogy hogyan csinálja).

A zsír pedig nyilván nem alakul izommá, bár el tudom képzelni, hogy nem szó szerint értetted...

2013. júl. 19. 20:40
 6/6 poiu ***** válasza:
Szerintem #5-ösnél az ötös! Ha gyenge vagy, akkor (meg máskor is) az erőedzés a barátod. Ha bármilyen testrészeden fölös zsír van, akkor fogynod kell mindenhonnan. Ne félj az izomtól, ha ilyen könnyen lehetne izmosodni, akkor a fiúk nem kínlódnának heti 4 x 1 órát a vassal.
2013. júl. 19. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!