Mi ez a sok görcsösen fogyni akaró?
Ez a megfelelési kényszer fiatalkorban alakulhat ki mert szemetek a fiatalok. Ez az én tapasztalatom: 22 éves lány vagyok, és mindig belém kötnek nevetséges indokokkal, pl. ma miért kontyban van a hajam, miért hordok többször szoknyát, mint nadrágot, miért hordok télen cicanadrágot, és naponta többször kapok még ennél is nevetségesebb megjegyzéseket a megjelenésemmel kapcsolatban. Még csak azt sem mondhatom, hogy a 'fiúknak szeretnék tetszeni', és azért görcsölök rá ennyire a 'tökéletességre való törekvésre', mert a lányok azok, akik figyelik minden mozdulatomat, és ahol belém tudnak kötni, ott rögtön lecsapnak, nagyon stresszes. Már csak az hiányozna, hogy még kövér is legyek, akkor aztán tényleg szétszednének, én ezzel magyaráznám a kérdésed.
Mindig azon kattog az agyam, hogy mit illik, és mit nem illik tenni, elég udvarias és kedves vagyok-e az emberekkel, barátaim szerint még evés közben is látszik, hogy 'nagy a nyomás rajtam', hogy megfelelően viselkedjek.
Én senkit sem szeretnék lenyűgözni, csak azt szeretném ha megszűnnék létezni az ilyen emberek szemében, de úgy érzem, hogy manapság ezt csak úgy tudom elérni, ha szinte 'tökéletesen' néznék ki, mert akkor nem lenne mibe belekötni.
Az 'egészségügyi mozgás' részhez azért annyit hozzáfűznék, hogy aki szeret sportolni, annak mehet agyba-főbe, amennyi csak jólesik, engem pl a sport tesz boldoggá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!