Mi ez a sok görcsösen fogyni akaró?
Fontosnak tartom hogy a beteg, elhízott ember fogyjon.
Fogalmam sincs miért görcsölnek, csak azt látom hogy nem taichiznak. Holott ez mind lelki mind testi síkon kitűnő feszültségoldó hírében áll, közismerten. Lehet szeretnek görcsölni, vagy van fontosabb dolguk így marad a 'görcsös viselkedés', hiszen éppen fontosabb dolgon kell változtatni minden nap, minden órában.
Azt hiszem, a külső elvárások és trendi soványság miatt ennyire görcsösek már pár kiló feleslegnél. Nekem több van, de végtelenül nyugodtan tudok többnyire csigatempóban és élvezetesen fogyni :D De én nem is kis tini vagyok már s a külsőm sosem volt fontos, plusz bölcsebb vagyok az átlagnál (ami, valljuk be, nem olyan nagy teljesítmény).
Viszont eszemben sincs kakaózni és kenyerezni, mert az nem jó a testemnek. Ebben sincs görcs, csak nem értem, miért terheljem meg kevésbé értékes és nehezebben emészthető, rosszabbul eső dolgokkal a számomra tökéletlenül is oly kedves testemet, mikor finomabb és egészségesebb dolgokat is ehetek :) Abból azért nem csinálok lelkiismereti problémát, hogy megkóstoljak egy kávés csokit a nyaraláson, sőt, egyszer fagyiztam is idén, de számomra nagy a különbség a heti több és az "évi néhány, amíg leszokom róla, utána kevesebb" alkalom között... :D
A saját, észérvekkel és testi tapasztalatokkal alátámasztott szabályaim nem gyagya dogmák, divatozni és ész nélkül követni neten talált dolgokat pedig nem szoktam. Így kéne csinálni ezt, de a gyk s egyéb tapasztalatim alapján az utánaolvasás, gondolkodás, személyre szabás nem az emberek erőssége, kényelmesek, egy fix, "helyes", hatásos étrendre mint sült galambra várnak, s követik vakon. Ez nekem ijesztő, nem szeretném a testemet kísérleti nyúlnak használni, az az én életminőségemhez nagyban kapcsolódik, a kibic diétakitalálónak pedig semmi se drága...
Külső trendek..
Unatkoznak és megfelelési kényszerük van. Érdekes lenne megvizsgálni az ilyen embereket. Mit csinálnak, dolgoznak is, edzenek sokat vagy sok szabad idejük van, és már nem tudnak mit kezdeni magukkal?
Ezek főleg süldőlányokat érintenek, akiknek rengeteg szabad idejük van olvasni nem divat, az edzés ma már a 10 perces flabélos, ezzel foglalják le magukat.
Nem szerencsés folyamat, lehet a szüleik nem csinálnak jól valamit.
Csak idővel furcsa lesz felismerni, az emberek többsége (és nem csak a fiatalok, tinik) nem gondolkodnak olyan logikusan mint Te kérdező.
Végül amit nem értünk szerintem ez lesz, a gondolkodásuk. Hogyan vagy milyen logikát használnak ők, ami miatt görcsösen fogyni akarnak. Hogy tud rájuk hatni így a mai divat trend, miért csinálják ész nélkül, miért fogyóKÚRÁZNAK és nem élnek, esznek jól.. nem fogjuk megérteni az alapgondolataikat. Én már rájöttem erre, én sokat tanulok pl. itt a fórumon amit máshol nehezen tanulnék meg.
170 cm vagyok 77 kg-ról indultam, most tartok 73-nál. Már most is szerintem nincs rossz alakom, bár ezt a géneknek köszöhetem leginkább, mert arányos és formás vagyok ilyen súllyal is. Sokan mondták, hogy nem is fogyjak többet, de én azért szeretnék, mert már voltam 65 kg is. Amikor nagyon nagyon tetszettem magamnak, imádtam mert bármilyen ruhát felvehettem, minden jól állt rajtam. Sokkal könnyebb volt az életem. Nha én ezért szeretnék ismét lefogyni, mert én akkor boldogabb voltam és mint minden ember, én is a saját boldogságomra törekszem.
Remélem az írásomból érződék, hogy nem másoknak akarok megfelelni, hanem magamnak. Voltam én már 82 kg is, akkor sem tartottam magam rondának, akkor is szerettek az emberek, de tudtam, hogy lehetne könnyebb is az élet, csak dolgozni kell érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!