Diétás munkahelyi kajákat, tippeket kaphatok?
Szénhidrát- (és természetesen zsír-)szegény diétát tartok. Nagy súlytól kell megszabadulnom, tehát hosszú távról van szó.
A gondom az, hogy nem tudom, mit egyek a munkahelyemen.
A joghurtot és a kefírt már unom.
- Nincs hűtő (romlandó ételt így nem vihetek)
- Nincs mikró (ami hidegen ehetetlen, pl. levesek, így szintén nem jöhetnek szóba)
- A legtöbb élelmiszert be tudom szerezni helyben is, mivel egy szupermarketben dolgozunk
A zöldségek többségét főzni kell, a saláták ilyen melegben ehetetlenek lesznek, a húsfélék, tojás, stb. megromlik.
Reggel van időm ezt-azt összedobni, de sokat főzőcskézni nem tudok, én viszem a gyerekeket is, és busz menetrendhez vagyunk kötve.
Ja, még annyi, hogy arra sincs lehetőségem, hogy pl. a pultunknál feldaraboljak vagy összekeverjek ezt-azt, tehát hiába veszek saláta alapot, vagy pár gyümölcsöt.
Az étkezésem így kimerül a joghurtban, egy-egy gyümölcsben, fogyókúrás turmixokban, de annyira meguntam, hogy el se lehet mondani.
Lassan ott tartok, hogy inkább kibírom egész nap evés nélkül, csak iszok valamit, és legfeljebb vacsorázok otthon. De este 9 után meg már nem kéne enni, és reggel hattól odáig nagyon kemény három-négy napig éhezni.
Egy-egy napot még kibírnék.
Mit egyek?
Nem értem, miért természetesen zsírszegény. Ha szénhidrátszegény, akkor nekem az a logikus, hogy zsírdús, elvégre energia kell, fehérjéből pedig közel lehetetlen annyit bevinni (legalábbis kissé életszerűtlen betolni napi másfél kiló húst vagy ilyesmit, a joghurtodból özön kéne, mert abban szinte semmi fehérje) s hallottam már, hogy az nem is jó, de ehhez a részhez nem értek.
Nézzük csak. Én gyakran viszek ételt többnapos túrára, ahol nincs hűtő, viszont az étel fekete motorosdobozban vagy - táskában van, ahol nyáron nem alacsony a hőmérséklet :) Igaz, én nem kerülöm a zsírt, de pár ötletem attól még lehet.
A tojás nem romlik meg olyan könnyen, én se tartogatnám estig, de pár óra munka után ehetnél tojássalátát főtt tojásból, mustárral, zöldséggel, a pucolt zöldség is kibírja odáig, de meg is ragadhatsz egy zöldpaprikát, én szeretem harapni :)
Amit frissen szerezhetsz és darabolás nélkül ehetsz s nem olyan nagyon, de valamelyest tápláló... Bár a szénhidrátszegénységet nem tartja be, de ez van, nem kell folyton s nagy mennyiségben enni... Paradicsom és banán.
Múltkor sült káposztát vittem, kissé hagymásan, ötfűszerrel. Mondjuk nem laktam vele jól, de sok kicsi sokra megy...
Gyorsan bevihető kalória az olajos mag, zsírtartalma ugyan van, de pont ez a jó benne.
Az úti ételem gerince a magkenyér, speciel mindennap nagyon unnám, de a sima kenyeret is rém unalmasnak tartottam mindig is, mások pedig eszik boldogan. Jó hát ez is zsírdús, főleg, hogy nem zsírtalanított maglisztet használok...
A joghurttal az az egyik baj, hogy alig van benne bármi is, jóllakni elég esélytelen vele egy normál embernek, nem ad energiát.
Ha egész nap alig eszel, akkor tegyél az este 9 után nem jó enni elképzelésre, VALAMIKOR enned kell. Szerintem is jobb részben napközben megoldani, de nekem is jobban esett az esti nyugodt otthoni étkezés, akkor is, ha túlóra után este 8 után álltam neki főzni. Ha nem megy máshogy, akkor inkább ez, mint szinte sosem enni, ez elég világos.
Részvétem, az én úti próbálkozásaim sem tökéletesek, táplálkozási szempontból igen jólesett hazajönni, mit mondjak.
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Második: ha kifogásokat keresnék, akkor nem tanácsot kérek, hanem megrántom a vállam, hogy áááá, nem adottak a körülmények a diétához. Veszek a pékségben két péksütit, "mert enni mégis kell valamit", leöblítem üdítővel, és sajnáltatom magam, hogy nem tudok lefogyni.
Ja, és még a táskánk sem lehet(ne) nálunk, nem hogy egy komplett hűtőtáska!
Remélem, sikerült kiélned a frusztrációdat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!