Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lányok, akik sokat fogytatok:...

Lányok, akik sokat fogytatok: ez normális?

Figyelt kérdés
Betegség miatt 6 hónap alatt felszedtem 35 kilót. Amikor letehettem a gyógyszert, ami a hízást okozta, azonnal elkezdtem visszafogyni. És itt jön a problémám: habár a mérleg szerint leadtam az utolsó kilót is, a ruháim is 46-os helyett 38-40- es méretűek, mégsem látom a tükörben a változást! Ugyanolyan bálnának látom magam, mint amikor kövér voltam :( Mi van velem..?
2013. júl. 3. 08:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Nálam is ugyanez van. Bár kevesebb feleslegről beszélünk, de pl. ma mértem le, centiben is fogytam, mérleg is mutatja, mégsem látom. :)

Esetleg van kép rólad +35 kilósan? Ha igen, akkor megpróbálhatnád azt, hogy készítesz most is egyet, amin jól látszik az alakod, és egymás mellé rakod őket. Úgy biztos látod a változást! :)

És végül, de nem utolsó sorban gratulálok a fogyáshoz, nem kis teljesítmény! :)

2013. júl. 3. 08:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Férfi vagyok.

Az önkép megítélése pszichén is múlik, és vannak kóros pszichés állapotok (testképzavar) amikor nem tudod racionálisan megítélni az alakodat. Mindent az agyunk dolgoz fel, ha te a vékony testedet kövérnek látod AKKOR NEKED AZ LESZ A VALÓSÁG. Ezért nem árt mások véleményét is kikérni.

A másik lehetséges válasz a testkompozíció. Az emberek többségének edzetlen a teste, kevés izomzatra rakódik fel zsír majd fogynak le ebből, így nem könnyű szép, egészséges kinézetű testet kapni. Hiába fogy a zsír, közben az izomtömeg is csapnivalóan kevés sokaknál. Egyszerűen hanyagolják az emberek a nagy terheléssel járó erősítéseket. A testépítőkön és néhány fitnesz őrülten kívül hány ember súlyzózik? Nem a lakosság nagy része, hanem ezek csak kisebb csoportok. Hányan nyomnak szabályos fekvőtámaszt, egy kézzel vagy legyen csak kétkezes.

Nincs igazán edzés kultúra, plusz fárasztó, az embereket kimeríti az állandó robot (rabszolgaság, mert rengeteg ember épp annyit keres, amiből úgy ahogy életben tud maradni) emellett nagyon komoly akarat kell, hogy még elmenjen edzeni az ember, tudom. De csinálni kell!

2013. júl. 3. 10:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Én nem fogytam olyan sokat, de nekem is csak a környezetem meg az új ruhaméreteim mondták, hogy milyen csinos vagyok, milyen kis vékony. Hát, max ahhoz képest, amilyen voltam :D De én nem láttam magamon változást... De az a vicces, hogy megtaláltam pár régi fotómat, és 14 évesen bomba jó alakom volt :D De tényleg. Akkor meg kövérnek éreztem magam, mert volt rajtam felesleg, és a legtöbb osztálytársam lapos hasú, vékony volt. Csesztettek is, hogy kövér vagyok, de hát a gyerekek ilyen kegyetlenek...

20/L

2015. nov. 10. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!