Hol tudnék venni kókusztejet?
és kb mennyibe kerül?
coopban lehet kapni?:/ (falunk/kis városban lakok és csak ez van + penny)
A kókusz jó.
Boltban (komolyan). Sokan használják a sűrű cocomas kókusztejszínt, nos nem rossz ez bár kicsit gumiarábikumos, ami nem biztos hogy az egészséges táplálkozás legfontosabb alapja.
De vannak kókusztejek is, 'árgép.hu'.
Otthon is készíthetsz: olcsóbb, tiszta, és csak recept kell hozzá meg némi alapanyag és egy kis idő ^^
receptet tudnál írni? mert neten elég sokféle van ugyanennyi véleménnyel.. :)
pl valaki írta hogy kókuszreszelék + víz .. és írták hogy ez nem jó/nincs íze de valakinek meg jó volt..
erről mit gondoltok?:)
A kókuszreszeléket egy edénybe tesszük, melyet felöntünk vízzel ízlés szerint (én mindig csak épp annyi vizet öntök hozzá, hogy keverhető legyen,de sűrű).Alágyújtunk, felforraljuk, majd elzárjuk és pihentetjük fél óráig. Ezután én szűrőn át szoktam leönteni egy üvegbe, közben erősen kinyomkodva kanállal, de Édesapám például a krumplinyomóval sajtolja ki belőle az utolsó cseppet is. Ezután a kókusztej mehet a hűtőbe, a reszeléket pedig bedobjuk a sütőbe egy lapos tálon jól eloszlatva kb. 140°C-ra és addig szárítjuk, míg kellően száraz. Kb. 30-40 perc. Ezután sötét, hűvös helyen egy dobozban eláll 5-7napig. Addig használjuk fel. A módszer kikísérletezése Édesapám érdeme.
(forrás: [link] )
Petike, ez nem az a hely.
Menj trollkodni a Szex részlegbe, mert itt (nálam legalábbis) a hozzászólásoddal nem érted el a kívánt hatást (esetleges nevetést, elmosolyodást, vagy hasonlót).
Kedves Péter!
A válaszod kókusz tejes válaszod igaz!
Kipróbáltam!Nagyon fincsi!
:D
A pocakpannás recept szerintem jó.
Hogy kinek mi jön be: ízlés. Ez szubjektív..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!