Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Létezik, hogy azért nem...

Antus kérdése:

Létezik, hogy azért nem fogyok le olyan könnyen, mert nem szoptattam a fiamat csak 3 hónapig?

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves lányom, akit 1 év 8 hónapig szoptattam. 1 év után lefogytam az eredeti súlyomra. Sőt, még 2 kg-mal kevesebb voltam, mint ahogyan a terhességet kezdtem. Fiammal, aki most 7 hónapos 5 kg-mal többet híztam a terhesség alatt. Nem 15 hanem 20 kg jött rám. Csak 3 hónapig tudtam szoptatni. A súlyom azóta sem változott. Azt hallottam, hogy a második gyerek után nehezebb lefogyni, de azt is mondták már, hogy a szoptatás méh összehúzódást idéz elő és mivel én nem szoptattam sokáig, így nekem nem húzódik össze olyan gyorsan a méhem. Ez butaság? Van valaki, aki hasonló helyzetben van vagy volt?
2013. jún. 25. 17:36
 1/8 anonim válasza:
Ezeket a méhösszehúzodasokat nem tudom. De én sem tudok lefogyni a második kicsit 16 hónapos, még szoptatok, de egy deka sem megy le rólam, pedig igyekszem odafigyelni az étkezésre. Sőt elkezdtem már tornázni is. Mégsem mozdul a mérleg mutatója semerre. :(
2013. jún. 25. 18:24
 2/8 anonim ***** válasza:

3 hónap után már régen össze van húzóva a méhed szerintem. Itt egy cikk:

[link]

Itt azt írják, szülés után azonnal elkezd összehúzódni, és ha nem elég gyorsan teszi, be is avatkoznak.

2013. jún. 25. 19:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Már a 2. fajta fogyis gyógyszert használom, de nem használnak azok sem. Mivel a két gyerek mellett nincs időm sportolni, így csak a tabletta jöhetett szóba. Napközben amúgy is sokat mozgok, futok utánuk. Még biciklizni szoktam sokat a naggyal....de semmi.
2013. jún. 25. 20:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem létezik olyan "fogyitabletta", ami diéta nélkül hatna bármit is.

Ne várd a sült galambot, hanem cselekedj!

Első körben vizsgáltasd ki magad, hogy a terhesség, szülés, szoptatás nem-e borította fel teljesen a hormonháztartásodat!

Ellenőrizzétek a pajzsmirigyedet is!

Ha minden ok, akkor csak egy jó étrend kell.

Sportnak kezdetben bőven elég a gyerkőcök utáni rohangálás.

Egyébként is a fogyás 70 %-ban az étkezésen és csak 30 %-ban a sporton múlik.

(viszont kifogásokkal nem megy!)

2013. jún. 25. 21:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Létezik, hogy azért nem fogysz mert még mindig keményítőt, cukrot, tejterméket eszel. Pont. :(
2013. jún. 25. 23:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem hinném,hogy igaz, mert barátnőm többet hízott most a szoptatás alatt, mint a várandósság alatt.

Én a fiam születése óta 40 kg-ot adtam le. Tehát kb. 15 hónap alatt. Hajnalban edzem itthon és nem igazán eszem szénhidrátot, ill. csak reggel. Ha van akaraterő, meg lehet csinálni!

Fogyitabi nincs! Ha lenne, akkor nem lenne kövér ember! :)

2013. jún. 26. 06:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Tejterméket nem eszek, mert allergiás vagyok rá. Kenyeret nem eszek, csak abonettet, csak vizet iszok. Naponta több litert. Nagyon-nagyon odafigyelek az étkezésemre. Semmi tészta. Ezért bosszantó, hogy nem mozdul a súlyom. Nem várom a sült galambot. Hónapok óta odafigyelek a táplálkozásomra.
2013. jún. 26. 08:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Tejtermékeket nem fogyasztasz - ez a nyugati világban egy igen komoly jó dolog. Rengetegen a tejtermékek miatt nem tudnak fogyni.

De az abonett ugyan úgy búza mint a kenyér O.o

2013. jún. 26. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!