Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miután lefogytunk, hogyan...

Miután lefogytunk, hogyan tovább? Soha többé nem ehetek olyanokat, mint régen?

Figyelt kérdés
Jelenleg diétázom, sok fehérjét, kevés szénhidrátot fogyasztok. Úgy veszem észre, hogy csigalassúsággal, de azért mennek lefelé a fél kilók (egy héten max ennyi) sport mellett. Ezzel nincs is semmi gond, viszont azzal már igen, hogy annyira de annyira vágyom az édességre, hogy menten belehalok. Most még kitartó vagyok, amíg le nem adom a pluszkilókat, bár kis híján a hajamat tépem, úgy vágyom a szénhidrátra estefelé is... De fogyás után mi lesz? Soha de soha többé se csokis ,se süti, se normális rántott hús? Azt hozzátenném, hogy attól híztam meg, hogy mértéktelenül ettem az csokit (egy tábla egy nap), de most rendesen be vagyok t.ojva, hogy többé nem ehetek egy jó pörköltet nokedlivel, vagy tortát (anélkül, hogy híznék).
2013. jún. 18. 16:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%

ne butáskodj,ehetsz te pörit most is meg később is,meg csokit is és sütit is,

-csak arra vigyázz,hogy egy nap se menj a 2 ezer kalória fölé,

az meg mindegy ,hogy a 2 ezer az pl ma ,csak sütikéből jött össze,vagy csak rántott húsból,vagy pl ezer volt a süti és ezer a pöri,így is jó,

2013. jún. 18. 16:50
 2/11 anonim ***** válasza:
Olyanokat és annyit amitöl meghiztál? De igen ha ujra meg akarsz hizni!
2013. jún. 18. 16:50
 3/11 anonim ***** válasza:
Ehetsz olyanokat, csak nem annyit.
2013. jún. 18. 16:53
 4/11 anonim ***** válasza:

Ó Te szegény, én életmódot váltottam, nekem valószínűleg könnyű lesz, hisz most is az.

Abban viszonylag biztos vagyok (annyira trükkös és egyedi tud lenni az emberi test, hogy óvatosan kell fogalmaznom :D), hogy néha egy kis édesség vagy más, amit szeretsz, bele kell, hogy férjen, legfeljebb mozogsz egy kicsit többet, vagy nagyon odafigyelsz a következő étkezésnél, ilyenek (bár ha csak a kalóriáról van szó, egyszerűbb a dolog, ráadásul ha izmosodsz, abból is több kell, igaz, ha fogysz ugyanannyi izom mellett, akkor csökken az igény, az anyagcseréddel meg ki tudja, mi történik).

Én személy szerint rámennék az egészséges ételekre, abból is rengeteg finom, zsíros vagy édesség van (más kérdés, hogy az emberek remekül egymás torkának tudnak esni azon, hogy mi az egészséges). S enném nyugodt szívvel, persze sütit azért nem nagy mennyiségben :)

Az viszont aggasztó jel, hogy vágysz az édességre. Biztos eszel valamit, ami kiváltja, nekem a kenyérevés tipikusan azt tette, illetve a sok szénhidráttól még többet kívánok. A kevés kalóriától és kevés zsírtól is, hisz a testem kalóriát akar és valamiért neki a cukor az gyors kalória, ami rögtön eszébe jut.

Lehet, hogy keveset eszel, illetve kevés zsírt. Nem kéne szenvedned, mindent meg kéne adnod a testednek, amire szüksége van. Egy sima kis "de finomnak tűnik ez a csoki" megkívánás egész természetes, de ha fizikailag vágysz rá, az nem normális.

2013. jún. 18. 16:55
 5/11 anonim ***** válasza:

Az elsőre ne hallgass majd ő eszik 2000 kalóriányi szénhidrátot meg zsírt ha neki úgy jó és olyan egészségi állapota lesz meg olyan alakja amilyen neki jó. Vagy mégse.

Jól csinálod. Életmód váltásra kell majd áttérned amihez a diéta hatalmas segítség. Képzeld el ha a viszonylag szigorú diétával ilyen lassan fogysz (zsírvesztésnél ez a normális) akkor ha csokit meg sütit ennél milyen lassan fogynál és miből. Az életmód váltást úgy képzeld el hogy marad a sok zöldség, és napi többszöri olyan étkezés ami normális fehérjét tartalmaz + marad a mozgás. De heti 2-3 alkalommal jól lakhatsz amivel akarsz, a lényeg hogy ne a zsíros cukros dolgokon alapuljon a táplálkozás, hanem 80-90%ban megfelelő legyen.De ha minden szombaton pizzát akarsz majd enni meg egy hétre beosztani egy tábla csokit, akkor az is belefér. Diéta UTÁN. Egyébként rengeteg dolognak van diétás verziója, a pörköltnek a rántásnak is vannak elternatívái és a legtöbb édességnek is. Szerintem addig is próbálj ki valamilyen csokis ízesítésű fehérjét, ha nem a legolcsóbbat választod kifejezetten finomak vannak.

2013. jún. 18. 17:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Már hogyne ehetnél? Néha-néha mehet a csoki és minden más is. A hangsúly a gyakoriságon és a mértéken van!
2013. jún. 18. 17:08
 7/11 poiu ***** válasza:

Valószínűleg még nem állt helyre az inzulin érzékenység, aminek az lehet az oka, hogy nem hagytad el teljesen a keményítőt. Ha csoki függő vagy, akkor érdemes minden keményítőt, cukrot kiiktatni.

Amennyi keményítő a panírban van, szerintem nem gáz (én pl. rántott hekket ebédeltem). Pörköltet annyit ehetsz, amennyi beléd fér, de sajna nem nokedlivel, hanem salátával és zöldséggel. Lehet az is, hogy túl kevés zsírt eszel...

A heti fél kiló a lehető legjobb.

A cukorral, keményítővel később is vigyázni kell, de hetente 1-2 csalós kaja belefér - ha beleférsz a blúzodba :-)

2013. jún. 18. 17:12
 8/11 anonim ***** válasza:

Első, hülyeségeket írsz, nagyon nagyokat. Először is mióta lett szentírás ez a 2000 kalória? Honnan tudod a kérdező napi aktivitásának a mértékét, a paramétereit? Ez alapján univerzálisan nem lehet alkalmazni senkire ezt a 2000 kalória dolgot.

Másodszor: mindegy, hogy a napi kalóriabevitel miből jön össze??! Ekkora baromságot már régen nem hallottam. Szerinted mindegy volna, hogy ugyanannyi kalóriát mondjuk lencséből és húsból szedek össze, vagy fognám és bekanalaznék vele egyenértékű kristálycukrot? Nonsense.

Kérdező, ha az étrended rendben van az remek, de megkérdezném, edzel is mellé valamit? Mert lehet, hogy emiatt olyan lassú a fogyásod, és ugyanezért kell majd jobban félned a félreevéstől, hacsak nem iktatsz be valami sportot (minimum valami aerob mozgást).

2013. jún. 18. 17:25
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen, edzek mellé, futni szoktam, tornázni, biciklizni és most, hogy jön a jó idő, gyakran megyek majd strandra, és úszni is fogok, mert azt nagyon szeretem :) Amúgy 168/58 kg, ami tudom, hogy sokak szerint nem tűnik soknak, de nem 58-nak nézek ki, hanem többnek (tényleg). Nem akarok sokat fogyni, 4-5 kilót, mert szeretnék tökéletes alakot a nyár közepére/végére. Amúgy 140-150 g szh 110-120 g fehérje és 38-40 g zsír szokott menni. Ez olyan 1350 kcal, szóval nem éhezem, de nagyon édesszájú voltam mindig is, ezért volt a kérdés :) Csak nem akarom elrontani, de örökre nem szeretnék lemondani a finom édességekről. Így is eszem diétás édességeket is (én készítem pl túrókrém), de valljuk be, hogy egyáltalán nem ér fel az igazi csokoládéval.
2013. jún. 20. 10:35
 10/11 poiu ***** válasza:
Igazi csokoládét ehetsz, a cukrozott műcsokit kell kerülnöd. Cm/kg: ha nem tetszik, amit a tükörben látsz, akkor az nem túlsúly, hanem punnyadtság. Nem fogynod kéne, hanem erősödnöd.
2013. jún. 21. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!