A rizs nagyon hízlal? Köretnek ehetem?
tegnap 20:30:
Maradtál volna csöndben....
A rizst ugye szárazon mérjük, így 100 gramm 77 g. jóféle szénhidrát (keményítő) és 344 kilokalóriát jelent.
Ez ha megfőzöd, akkor egy marhanagy púpozott tányérnyi adag, ami 2-3 étkezésre elég.
Ez a napi szénhidrát adagnak még a fele sincs.
(inaktív egyéneknek sem ajánlom a napi 150 g. alatti szénhidrátbevitelt)
Burgonyából ugyanennyi étkezésre megeszel 2 kilót.
Na azt számold ki....
A tészta pedig alacsony glikémiás indexe miatt egyáltalán nem alkalmas diétában.
(egyik sem)
Màr elnézést, de 100 g rizs az egy kávéspohárnyi (1 dl), ha megfözöd, akkor (1 rizs:2 viz), lesz belöle 3 dl, ami két merökanál - az azért nem olyan marha nagy adag.
Két átlagos méretü krumpli is kb 100g, ugyanannyi kalórához négyszeres súly kell, minta (száraz) rizsböl - és azzal is böven jól laksz 3 - 4 étkezésre is, tehát nem igazán más az aránya. A tésztára ugyanaz évényes, minta rizsre, ha megfözöd, akkor lesz a 100 g-ból egy nagy tálnyi, amit egyszerre nemeszel meg.
Az eredeti kérdés azt volt, hogy a rizs hizal-e, erre az a válasz, hogy igen, ugyanannyira, mint a tészta és jobban, mint a krumpli.
A krumpli víztartalma a száraz rízshez képest több 10x -es.
Egy főzőtasakban 125 g. rízsvan, ami nekem diétában elég szokott lenni 2 étkezésre. Így ez a napi 200 g. szénhidrátomnak a fele.
De...
Én egy 105 kg.-os testépítő vagyok.
Ha valakinek több rízsre van igénye, mint nekem a diétámban, és még fogyni is akar, akkor annak gratulálok.
Akkor fogalmazzunk úgy, hogy a rizs a térfogatához és a telítő értékéhez képest a legjobb szénhidrátforrás diétában.
A szinpadon látott 5% testzsírral rendelkező szálkás testépítők nem véletlenül használják a diétájuk során KIZÁRÓLAGOSAN a rízst, mint köretet.
A burgonya, tészta nálunk csak tömegnövelési időszakban megengedett, talán nem véletlenül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!