Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A rizs nagyon hízlal? Köretnek...

A rizs nagyon hízlal? Köretnek ehetem?

Figyelt kérdés
2009. okt. 11. 19:30
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
A rizs nem hízlal,köretnek eheted,ha fogyózól akkor egy csapott evőkanállal minden étkezéshez mehet.
2009. okt. 11. 19:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
azért lehetőleg barnarizs legyen! de ha a husi nem tocsog a zsírban,akkor lazán mehet,sőt egészséges!
2009. okt. 11. 19:36
 3/8 anonim ***** válasza:
67%
Már elnézést, de miért ne hizlalna a rizs? 10 dkg 350 kcal, kb ugyanannyi, mint a száraztészta, ellentéteben a krumplival, ami csak 71 kcal.
2009. okt. 11. 20:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Rizs=szénhidrát. Magyarul nagy mennyiségben hizlal, de amúgy a diéták alapvető energiaforrása. Köretnek eheted, persze.
2009. okt. 11. 20:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 20:30:

Maradtál volna csöndben....

A rizst ugye szárazon mérjük, így 100 gramm 77 g. jóféle szénhidrát (keményítő) és 344 kilokalóriát jelent.

Ez ha megfőzöd, akkor egy marhanagy púpozott tányérnyi adag, ami 2-3 étkezésre elég.

Ez a napi szénhidrát adagnak még a fele sincs.

(inaktív egyéneknek sem ajánlom a napi 150 g. alatti szénhidrátbevitelt)

Burgonyából ugyanennyi étkezésre megeszel 2 kilót.

Na azt számold ki....

A tészta pedig alacsony glikémiás indexe miatt egyáltalán nem alkalmas diétában.

(egyik sem)

2009. okt. 12. 11:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, természetesen magas a GI -je a tésztának, nem alacsony.... a többi stimmel.
2009. okt. 12. 11:09
 7/8 anonim ***** válasza:
90%

Màr elnézést, de 100 g rizs az egy kávéspohárnyi (1 dl), ha megfözöd, akkor (1 rizs:2 viz), lesz belöle 3 dl, ami két merökanál - az azért nem olyan marha nagy adag.

Két átlagos méretü krumpli is kb 100g, ugyanannyi kalórához négyszeres súly kell, minta (száraz) rizsböl - és azzal is böven jól laksz 3 - 4 étkezésre is, tehát nem igazán más az aránya. A tésztára ugyanaz évényes, minta rizsre, ha megfözöd, akkor lesz a 100 g-ból egy nagy tálnyi, amit egyszerre nemeszel meg.

Az eredeti kérdés azt volt, hogy a rizs hizal-e, erre az a válasz, hogy igen, ugyanannyira, mint a tészta és jobban, mint a krumpli.

2009. okt. 12. 13:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A krumpli víztartalma a száraz rízshez képest több 10x -es.

Egy főzőtasakban 125 g. rízsvan, ami nekem diétában elég szokott lenni 2 étkezésre. Így ez a napi 200 g. szénhidrátomnak a fele.

De...

Én egy 105 kg.-os testépítő vagyok.

Ha valakinek több rízsre van igénye, mint nekem a diétámban, és még fogyni is akar, akkor annak gratulálok.

Akkor fogalmazzunk úgy, hogy a rizs a térfogatához és a telítő értékéhez képest a legjobb szénhidrátforrás diétában.

A szinpadon látott 5% testzsírral rendelkező szálkás testépítők nem véletlenül használják a diétájuk során KIZÁRÓLAGOSAN a rízst, mint köretet.

A burgonya, tészta nálunk csak tömegnövelési időszakban megengedett, talán nem véletlenül...

2009. okt. 12. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!