Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez a saláta így megfelel ebédre?

Ez a saláta így megfelel ebédre?

Figyelt kérdés

Fogynom kell, ezért elhatároztam kiiktatom a cukrot, és pékárukat, tésztákat stb. az étrendemből. Húst, halat, tojást, gyümölcsöt, zöldséget fogok enni.

Mai ebédre salit csináltam: jégsaláta, répa, lilahagyma, uborka, paradicsom, paprika, megszórva kevés oregánóval, és tarkaborssal, öntettel nem volt kedvem sz@rakodni 2 ek. csemegeubi levét elkevertem 1 ek. majonézzel, de teljesen jó íze van vele.

Ja, és 15 dkg. csíkokra vágott natúr csirkét tettem rá.

Ez így jó ebédnek?

2013. jún. 17. 14:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Viszonylag jó, de nem értem miért kell ezt megkérdezni, majonézt kihagyhatod belőle,de végülis nem olyan sok szóval nem vészes.
2013. jún. 17. 14:38
 2/11 anonim ***** válasza:
majonézt leszámítva minden jó (de ezt szerintem te is tudod, hisz csak zöldség meg husi..nem értem minek ilyet megkérdezni! vállon veregetésre hajazol a gykorin?vagy miért?) mert nyilván ha elkezdtél valamit, utánanéztél előtte, és tudod...
2013. jún. 17. 14:39
 3/11 A kérdező kommentje:
Azért kell megkérdezni, mert nincs itt senki, akivel megvitathatnám... :/
2013. jún. 17. 14:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Ugyanez mehet ebédre hús nélkül is, vagy úgy már kevés lenne? Csak mert annyira nem rajongok a húsért, hogy heti 3 alkalomnál többször meg bírjam enni.
2013. jún. 17. 14:42
 5/11 anonim ***** válasza:

bocsi, lehet kicsit bunkó voltam...

én nem vagyok oda a húsért(csirke, sertés,marha)

írok pár ebéd alternatívát:

én gyakrnak szoktam grillezni(házi grill) pl: grillkolbi(jó minőségű) grillezett cukkinivel

vagy sült garnéla(tescoban van most elég olcsón, mirelit garnéla)ez is fini minden salátával

olajos halkonzerv

brokkoli saláta(amibe rakok sonkát is, ezért van némi husi)

jó még a lecsó

mindenféle főzelék magával sűrítve, jó minőségű sült virslivel vagy natúr hússal

mindenféle hal zöldséggel

levelesek pl: frankfurti, karfiol, spárga krém (nem tejszínnel meg ilyesmivel)

jó még köretnek a párolt kelbimbó is

uzsira, vagy vacsira pl tepsis brokkoli, jó minőségű sajttal a tetején(sütve)

reggelire zabkása

túró, kevés édesítővel és gyümölcsökkel(ha édesen szereted)

sóska, spenót(liszt nélkül)

egyenlőre ezek ugrottak be(kedvenceim)

én ilyesmiket ettem plusz mozogtam és igencsak sokat alakult a testem, jó irányba:))

2013. jún. 17. 15:00
 6/11 anonim ***** válasza:
ja és még örök kedvenc a sonkás-gombás rántotta reggelire ebdre pedig a tojásos virslis lecsó
2013. jún. 17. 15:03
 7/11 anonim ***** válasza:
főzelékek közül a legjobbak között van nálam a Tök, sárgaborsó, kelkáposzta
2013. jún. 17. 15:05
 8/11 anonim ***** válasza:
ja és hogy felejthettem ki a "mentő ötletemet is" (ezt akkor ha nincs sok pénz a háznál) a jó kis zöldbab vagy borsó pörkölt (én inkább zöldbab párti vagyok) van hogy beelütök 1 tojást(sűrítésként) de néha szoktam habarni is(tényleg kevéske liszt és tejföl, talán néha belefér) nem hátráltatta végülis a fogyásom!
2013. jún. 17. 15:39
 9/11 A kérdező kommentje:

Nem voltál bunkó, csak egy kicsit furcsálltam az "indulatosságot" a válaszodban, de az 5-ös válaszodban nagyon jó tippeket adtál úgyhogy el van felejtve. ;)

Még annyi, hogy a brokkolisalátát hogy csinálod?

2013. jún. 17. 16:48
 10/11 anonim ***** válasza:

a brokkolisalátában van: ugye főtt brokkoli(ez az alap, szóval ebből jóval több van, mint a többi alapanyagból)főtt répa karikák,paradicsom, kemény sajt kockára vágva, üveges borsó(néha kukorica, egy kevéske) és gépsonka

általában ezersziget öntetet készítek hozzá, de más salátákhoz a balszamecetet használom

2013. jún. 17. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!